Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Dorbie

dorbie

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Przesadzilam i dobrze jej. Ale nie mam zdjecia, teraz jest kolo wiciokrzewu u podnóża. Tam nie pasowala, taka szara rabata byla. Ta modrzewnica(andromeda) ma super liscie takie jak lawenda. W planie inna otoczka rabatki.

A wczoraj zrobilismy chodniczek i malowalismy drewutnie. Stwierdzilismy ze budujemy ja dluzej niz dom sie budowal, w koncu trzeba skonczyc. zdjecia zaraz w dzienniku

Sure, wiesz, urlop sie skonczyl, dzieci do szkoly... Ale jestem. Zamowilam wczoraj u tej babki co pisalas brukentalie, wrzosy, andromede. Ale poszalalam, az mi wstyd, bo bede piszczec na koniec m-ca. Basen trzeba oplacic, 2x400zl, bo w tym roku mlodszy tez idzie na basen, wrzesien to koszmarek finansowy, juz sie boje :-)

Zobacz w dzienniku, tam sa nowe zdjecia z wrzosowiska, bardziej rozkwitniete, ale bialy wrzos juz mi przekwita

tu link: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?123307-Sure-fotodziennik-budowy/page5

a w razie czego zawsze można wyszukać przez google, sprawdzałam! ;)

Dorbie, pamiętasz nazwę tego swojego wrzosu o żółtawych liściach, który kwitnie na różowo (chyba)? Ładnie wygląda na fotkach. Super się rozrosło to wrzosowisko, moje sadzonki saą dużo mniejsze. A która z nich to andromeda? Nie mam tej roślinki u siebie.. :rolleyes:

Wrzos boskop, tak mi sie wydaje. On jest super w zimie i na wiosne bo wtedy liscie sa takie czerwone, a ten fiolet jest obłedny. Andromeda jest na tej rabatce z azalia, chyba na ostatniej fotce, posadzilam niedawno, nie jest okazala, liscie lancetowate jak lawenda, kwitnie na jasno rozoowo takie malutkie dzwoneczki, inaczej modrzewnica. Te moje nowe wrzosy posadzone w tym roku tez nie sa okazale, a te duze sa zeszloroczne. Jak posadzilas w dobrej ziemi to w przyszlym roku tez beda piekne

ach Dorbie, pięknie Ci ogród zarasta! :rolleyes: to znaczy rozrasta się :) a wrzosowisko urocze!

i taras już macie! tylko pozazrościć!

a drewutnia całkiem spora, fajny kolor desek

bardzo ładnie wyszła Wam górna łazienka - przyjemna kolorystycznie, fajny szeroki prysznic no i duża wanna! super!

pozdrowionka dla Was i życzę Wam, żeby sąsiedzi za drogą pojawili się jak najpóźniej, bo piękny macie tam widok na las! :)

Dzięki, Jasia.

Powiem ci szczerze ze po pierwszej kapieli w tej wielkiej wannie doszlam do wniosku ze jest dla mnie za duza! Bo wanna jest najwieksza z tej lini - 180x80. Dla mnie powinna byc taka 160. Ale jak to w takiej duzej lazience małą wanne, a ze ja mala jestem to trudno :-)

Taras wymurowany dwa lata temu, zasypany tez juz dawno, a kostka z odzysku :-) Polozona tylko bez podsypki z zaprawy, ale jest ok i do domu coraz mniej sie nosi. Takze pomalutku...

przynajmniej w wannie dwie osoby się zmieszczą, nie marudź! ;)

a z tym noszeniem piachu do domu to cholery można dostać, u nas nie dosyć, że chodników i tarasu nie będzie jeszcze jakiś czas to do tego droga ciągle piaszczysto-błotnista w zależności od aury :roll:

chciałabym tak "pomalutku" jak Wy :-)

No, jeszcze nie za bardzo ładne - nie dość, ze sadzonki malutkie, to jeszcze zasuszone! ;)

A napisz, co za roślinkę masz tu w lewym dolnym narożniku? To chyba jakaś thuja? Ciekawa jestem, jak duża urośnie i jak się nazywa?

http://lh4.ggpht.com/_k-vnR2ke4z0/TIK7L72S37I/AAAAAAAABvI/9I8x94Fvh_Y/s640/DSC01473.JPG