Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Dorbie

dorbie

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

bardzo bardzo mi się podoba, ta nowa :D i trochę zazdroszczę że już ją masz, uwielbiam palić i grzebac w ogniu, patrzeć mogę godzinami (tylko skąd brać ten czas)

my też się przymierzamy do tego tematu... ale jeszcze nie wiem co z tego wyjdzie, uparłam się na kaflowy i jeszcze jesteśmy w fazie projektu a finał planujemy na listopad, może grudzień. Bardzo chciałabym rozpalić ogień na Święta :)

Ja nie bylam przekonana do kozy, dlugo musiał mnie mąż namawiac. Ale jak zobaczylam ze scianka z kominem jest waska i trzeba by bylo domurowac sciane i zamkneloby to bardziej jadalnie i tak mala to sie przekonalam. Na poczatku bylismy zdecydowani na bardziej nowoczesna koze Meru z ... Nie pamietam tej firmy. Ale moze i dobrze ze nie mielismy na to kasy i patrzylismy na ta sciane ze starej cegly i juz nam ta koza bardziej nowoczesna nie pasowala. Zaczelismy szukac takiej zeliwnej z doprowadzeniem powietrza z zewnatrz bo mamy wentyl.mech i rekuperator, szkoda by bylo to zaburzac. W zeszlym roku kilka osob z FM pomogli nam znalezc ta Jotul i jest super. jestesmy zadowoleni, bardzo dlugo trzyma cieplo, niesamowite w porownaniu z ta koza blaszana budowlana, ktora tak szybko spalala drewno i sie schładzała. ja polecam, w ogole nie widze u mnie kominka:-)

heh, to masz jak ja i to nie tylko w sprawie ogrodu. Jak się czymś nakręcę to mysli krążą wkoło tematu dzień i noc, a najlepsze czasem pomysły wpadają mi podczas snu... potrafię obudzić sie w srodku nocy z myślą EUREKA ;) nie wiem jak to się wytłumaczyc... ale akurat ogrod to jest temat nie do zamknięcia i faktycznie też jak mam przerwę w innych tematach albo jestem nimi zmęczona to rozkładam książki gazety, włączam fora ogrodowe i kombinuję :)

to takie pozytywne zakręcenie ;)

Oj, tak mam i nie tylko o ogrodzie, bo ze wszystkim i wszystko chce od razu zalatwic. A moj maz odwrotnie, odklada na pozniej nawet jak ma juz plan pracy i wszystko ustalone to realizacje odklada, pozniej sie wkurza ze mial to dawno zrobic.

Teraz mysle o tych różach, a ze mi brakuje to mysle o tym by je dokupic, a wiem ze teraz powinnam przystopowac z wydawaniem a jeszcze chce kupic przed zima 6 świerkow Conica i juz czas mnie goni, a domownicy zarzucaja mi ze nie mam dla nich czasu tylko na swoje róże. Nie dadza mi odpoczac, a to mnie relaksuje

dorbie, u nas podobnie z tym ze to ja mam ostatnio niestety lenia budowlanego no ale o tym już gadałyśmy ;)

a powiedz mi czym się podpierasz w doborze roślin, chodzi mi o źródła. Bo nie wiem czy masz czy słyszałaś o katalogu krzewów bylin itd jak w linku ponizej http://allegro.pl/listing.php/search?string=katalog+roslin&from_showcat=1&category=0&view=gtext jesli masz to ok, a jak nie to bardzo polecam, mi bynajmniej jest bardzo pomocny podczas planowania i w ogóle doboru odmian. a jak popatrzysz to tam nawet katalog róż jest...

dorbie, u nas podobnie z tym ze to ja mam ostatnio niestety lenia budowlanego no ale o tym już gadałyśmy ;)

a powiedz mi czym się podpierasz w doborze roślin, chodzi mi o źródła. Bo nie wiem czy masz czy słyszałaś o katalogu krzewów bylin itd jak w linku ponizej http://allegro.pl/listing.php/search?string=katalog+roslin&from_showcat=1&category=0&view=gtext jesli masz to ok, a jak nie to bardzo polecam, mi bynajmniej jest bardzo pomocny podczas planowania i w ogóle doboru odmian. a jak popatrzysz to tam nawet katalog róż jest...

Pewnie ze znam ta ksiazke i mam ja nawet, caly czas ja uzywam, jest super, chociaz zdjecia nie zawsze sa super, bo przedstawiaja fragmenty rosli, ale i tak jest to najlepsza pozycja jaka widzialam