Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Dorbie

dorbie

Recommended Posts

Hej, hej. Zjawiam się, bo dawno nie bym. A link do moich wątków mnie ostatnio odsyła ciągle do Twojego posta, może to jakiś "znak"? ;)

Zaglądałam do dziennika, ale nie do końca wiem, jak mają byc posadzone te iglaki. Ja wybrałabym jałowce z berberysami, ale tylko dlatego, że thuje mi się mniej podobają, tzn. tylko niektóre. Najlepiej byłoby porównać je wizualnie, szkoda, że ten program do projektowania ogrodów nie ma wszystkich odmian.... :rolleyes:

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dzieki sure za odwiedziny:-)

Ja tez wole jałowce, a o Thui myslalam o Yellow Ribbon, ona jest taka złota. A chcialam zrobic po prostu zywoplot wzdluz plotu, by sie zaslonic przed chodzacymi na spacery ludzmi, by lezac na lezaku nie kiwac glowa non stop "dzien dobry" bo tak w lato jest. I przed tym szpalerem thuja/jalowiec i berberys na zmiane chce posadzic Perowskia a ona jest fioletowa i boje sie ze gdy bedzie jalowiec to bedzie za smutno

Dorbie, a może to - nie będzie smutne

Zrobiliśmy zdjęcie krzewu, który wyglądał jakby płonął, muszę go mieć :)

Może wiesz, jak się nazywa?

To ciemniejsze, to berberys pewnie, ale to drugie nie wiem :(

http://www.systemc.pl/domek/2010/10/DSC00756JJ.jpg

Zdjęcie zrobione komórką, może mało wyraźne, żeby określić co to jest?

Nie, to tez berberys, bo ma malutkie listeczki tylko zielony i tak sie na jesien przebarwia, u mnie tak wyglada berberys erecta, trzmielina oskrzydlona ma inny ksztalt - bardziej kulka i liscie podluzne, tez sie tak wybarwia pieknie tylko jest duzo wieksza.

sure Elfir mi odpisala i zobacz na jej watku jak mi przebudowala ta rabate, nadala jej lekkosci

Sure, teraz to widac kolory przynajmniej, bo w lato byly tak male ze na tej korze nic nie bylo widac - znasz ten ból. Ale mysle o tej nowej, tegorocznej czesci, bo przy plocie drewnianym to o rok wiecej i juz przyjemniej jest

Nowa czesc

teraz

http://lh3.ggpht.com/_k-vnR2ke4z0/TM7YjoYGF8I/AAAAAAAACNg/1ZcobGrPshk/DSC01581.JPG

we wrzesniu

http://lh5.ggpht.com/_k-vnR2ke4z0/TISQZ4hBv3I/AAAAAAAABxY/aFhcygdkw0I/s640/DSCN5015.JPG

Widoczki nieziemskie. Ale wiesz, nawet w tej nieurządzonej części ogrodu masz lepiej, niż ja, przypomnij sobie mój od strony wschodniej! Ale przynajmniej mam projekt, przerażają mnie tylko te prace ziemne, które trzeba tam wykonać i szukanie potencjalnego wykonawcy.... :rolleyes:

Meg, ty musisz w końcu się wybrac na tę daleką północ... ;)

Mnie nie przeraza te zielsko(zawsze jest i okropna robota) ale to co masz za tym ogrodzeniem:-) :-) :-) Tarasik... :-)

Najwazniejsze ze masz projekt, na wiosne Wam szybko pojdzie, trzymam kciuki. Acha, same nasadzenia, i zielsko to pikuś, tylko chyba najbardziej stresuje Cie ta studzienka, juz sobie przypomnialam