Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Dorbie

dorbie

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Myslelismy, ze wystarczy jak polozymy kafle, polozylismy tylko cokol, bo juz kasy nie mielismy po lazience i schodkach i tak jeszcze wisimy wykonawcy 1tys zl. Pomalowalismy balkon jakims specjalnym preparatem - szklemm wodnym, woda po tym splywa, na pewno nie ma silikonu w narozniku- cokol z kafli/szklo wodne i na gornym brzegu kafli, ale jest fuga. Zalozylismy listwy okapniki na brzego balkonu, Krzysiek polozyl silikon dekarski w miejscu gdzie opierzenie wychodzi z brzegu balkonu. Nie wiadomo, gdzie to zacieka, bo zacieka tak samo mocno jak nie byly zrobione te trzy rzeczy. Ta papa ktora sterczala i pod nia moglo zaciekac jest juz zaslonieta kaflami. nie wystarczyloby skucie czesci wylewki - kilka cm, trzebaby zerwac jeszcze styropian z ocieplenia, ciężka sprawa

Ale to sa nowe zacieki, bo wczesniejsze wyschly. My chcielismy jeden balkon zlikwidowac, bo jest na polnoc, ale nieciekawe bylyby tam same okna balkonowe, trzeba by bylo barierki robic, a bez tej jaskolki w ogole to jeden pokoj bylby tylko z oknami dachowymi. wszyscy naokolo namawiali mnie na pozostawienie tego balkonu. ten nad tarasem jest super, bo jest to daszek nad okno tarasowe i w lato tez jest uzywany, piekny widok stamtad

może sie na zawodach spotkaja:-) chociaz Kuba na razie mlody to i tylko lokalnie jezdzi, pomorskie, kuj-pom, war-maz

A tak odnosnie balkonow juz sie zaczeli zastanawiac czy cos wyzej nie cieknie, bo balkon juz zabezpieczony, byc moze nie do konca, ale ja juz mam dosyc, szczerze mowiac

aniahubi fajne sa te sporty u dzieciakow, prawda? Moj Hubi tez chce za rok zaczac trenowac, za 1,5mca skonczy 6 lat, moglam go puscic w tym roku bo trener nas namawial, ale bysmy mieli zajete 4 dni w tyg zajeciami dzieciakow, ciezko, do Gdańska mamy ok 17km, takze nie ma mowy o zawozeniu jednego do domu, drugi na zajecia, wszystko jest po kolei i powrot do domu wieczorem, ciezko.

kaluś teraz mam 3 weekendy wolne, wtedy tak mi sie zbieglo. Najczesciej biore sobie co druga niedziele, a tygodniu to srody i czasem jeszcze wtorek.

Fajnie jak weekend wolny... Ale i tak szybko sie konczy. Troche udalo nam sie porobic obrzezy w ogrodku, ostatnie oddechy cieplej jesieni

aniahubi fajne sa te sporty u dzieciakow, prawda? Moj Hubi tez chce za rok zaczac trenowac, za 1,5mca skonczy 6 lat, moglam go puscic w tym roku bo trener nas namawial, ale bysmy mieli zajete 4 dni w tyg zajeciami dzieciakow, ciezko, do Gdańska mamy ok 17km, takze nie ma mowy o zawozeniu jednego do domu, drugi na zajecia, wszystko jest po kolei i powrot do domu wieczorem, ciezko.

Mój młodszy skończył 6 w sierpniu i on pierwszy zaczął chodzić na judo, w marcu. Latem obaj ze starszym pojechali na obóz i od tamtej pory chodzą obaj - razem do grupy początkującej. Trudniej organizacyjnie będzie jak starszy awansuje do grupy zaawansowanej, treningi są później 17-18:30, a jeszcze lekcje trzeba odrobić, no a w szkole mają zajęcia do 15:30...Eh, pożyjemy zobaczymy. Grunt, że fajnie się bawią i nie siedzą przed komputerem.

Ogród prezentuje się bardzo ładnie z tymi obwódkami, na wiosnę to dopiero będzie jak róże zakwitną....ah, zazdroszczę...