Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Dorbie

dorbie

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dorbie, nie martw się, niestety często przy budowach są sytuacje, gdy czegoś brakuje lub ktoś nie wywiązał się z terminu :o :roll: .

Tylko mogę Ci powiedzieć, że poprostu trzeba czekać aż będzie lepiej :wink: .

Zawsze raz idzie lepiej niż się człowiek spodziewa a raz gorzej :wink: .

Potem będziesz to tylko wspominać..

tak jak ja te nieszczęsne meble do kuchni :evil:

do tej pory jestem wściekła :roll:

O, kurcze :roll: A nasze sa kruche, jak spadly dwa to w drobny keramzyt sie rozpadly. Moze i dobrze ze nie ma budowlancow, wyschna troche, dwie palety wrzucil gosc na gore z poprzedniej dostawy- mowil ze duuuzo lzejsze, moze od tych zaczna.

Bosz, jak to wkurza ze budowlancow nie ma i koniec, dzwoni sie do szefa i nie dobiera telefonu, wyslalam mu smsy, moze chociaz sie do tego ustosunkuje. Obawiamy sie ze zaczeli cos innego robic jak u nas mieli 2 tyg przestoju i do nas przyjda dopiero po 4.11

gratuluję stropu :D i widzę, że jesteśmy dokładnie na tym samym etapie. Tylko, że Ty już masz wszystko obmyslone /łazienki, kuchnia/ a ja ciągle nie wiem na co sie zdecydować. Do nas murarze wracają w poniedzialek czyli 5 listopada. Będą robić ściany kolankowe, nastepnie przychodzi cieśła wrzuca krokowie a ekipa murarzy bedzie pod te krokwie stawiać sciany szczytowe. pożniej deskowanie, papowanie a w srodku ścianki działowe będa się robić, a w grudniu ma przyjśc dekarz i machnąć dachóweczkę :lol: A Wy jakie macie plany??

Dzieki.

Wlasnie obmyslamy ten nasz komin. Okazalo sie ze wychodzi nam szerokosci 75cm - to jest pomiedzy kuchnia a salonem. Musimy go jakos poszerzyc, bo tam ma stanac kuchenka-60cm i dwie szafkie po bokach po 40cm. Dzis jak zdjeli czesc stempli to zobaczylam jaka to jest przestrzen i ze wlasnie chce miec widok z salonu na kuchnie i bede miala.

Zdecydowanie mowisz, bo pokazuje ostatnia wersje, a bylo juz kilka. Ale kafle juz wybrane, za to umywalki, wanna, sedes i armatura - kompletnie nie wiem i na teraz nie mysle.

A kilka dni temu zajechalam do Wemy w Rumii i tam jest na ekspozycji ta kolekcja kafelek ktora mi sie podoba do gornej lazienki i juz wiem ze podloga nie jest zupelnie czarna, ale na sciany niekoniecznie chce te ciemne plytki. To jest Wenge z Cersanitu

Chce by byly polozone poziomo, border pionowo po lewej stronie lustra, pod lustrem szafka z kafli ciemnych - podobnie jak na zdjeciu w moim dzienniku - to ze strony Cersanitu. Wanna oblozona mozaika. I bez cygar obok borderu, bo te ciemne cygara za za ciezkie. He, he, ale tej lazienki jeszcze nie ma :lol:

gratuluję stropu :D i widzę, że jesteśmy dokładnie na tym samym etapie. Tylko, że Ty już masz wszystko obmyslone /łazienki, kuchnia/ a ja ciągle nie wiem na co sie zdecydować. Do nas murarze wracają w poniedzialek czyli 5 listopada. Będą robić ściany kolankowe, nastepnie przychodzi cieśła wrzuca krokowie a ekipa murarzy bedzie pod te krokwie stawiać sciany szczytowe. pożniej deskowanie, papowanie a w srodku ścianki działowe będa się robić, a w grudniu ma przyjśc dekarz i machnąć dachóweczkę :lol: A Wy jakie macie plany??

Paulina a masz swoj dziennik?