Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Dorbie

dorbie

Recommended Posts

Zwłaszcza, ze tam jest więcej ćwiczeń ogólnorozwojowych, sprawnościowych niż walki jako takiej. Moi ostatni miesiąc ćwiczą głównie przewroty, stanie na rękach, potem przejście do mostka :jawdrop: i gwiazdy...Im się podoba, ja też wolę jak robią to na sali, pod nadzorem. A i kondycję mają od razu lepszą.

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Tak, w pierwszym roku ucza sie padów, przewrotow i jest to super, bo pozniej na co dzien jest to odruch jak upasc, by sobie nic zlego nie zrobic.

Mój Kuba chodzi juz 4 ty rok, ale tez graja na zajeciach w pilke, maja rozne zawody ogolnorozwojowe, teraz to wiecej elementow walki, zna chwyty, nazywa je, zreszta potem na poszczegolne pasy zdaje sie chwyty, uklady itd, a na bialy pas pady, wiadomo ze jest to na razie Małe Judo

Witam, po długiej przerwie:) Zasypało mi ogród, zostałam odcięta od prac ogrodowych, więc będzie chwila na odwiedziny w ulubionych dziennikach :yes:

Twój ogród cudownie się zmienia. Widać jak wiele włożyłaś weń wysiłku, zapału, pasji nawet!!! A rabatę z wrzosami i wrzoścami to ściągnę od ciebie, bo też taką planuję założyć wiosną:yes:

Witam :)

U nas dopiero dziś w nocy sypnęło, więc dziś oczywiście wszędzie korki :bash: Dojechanie gdziekolwiek graniczy z cudem, a parkowanie....masakra.

Poprzykrywałaś wszystkie potrzebujące tego roślinki? Ja nie zdążyłam otulić hortensji, ale są zakopczykowane, mam nadzieję, że na razie wystarczy...

U nas zaczelo padac w piatek, w sobote poprzykrywalam co sie da, bo zapowiadaja duze mrozy, tylko musze jeszcze zasznurowac co wieksze iglaki, zeby sie nie rozłamały.

U nas bylo kongo w czwartek po poludniu i w piatek rano, bo zaczeli budowac linie tramwajowa i znalezli 100kg niewybuch , zamkneli okolice i objazdy i na ranek kongo istne, ja jechalam zupelnie naokolo, nadrabiajac jakies kilkanascie kilometrow

Ja w zeszlym roku wiekszosc roslin okrylam dopiero jak snieg zszedl jakos prawie w marcu, bo wszystko bylo wysoko sniegiem zasypane. Tylko zmarzl mi żarnowiec, ale odbil i skimia ktora wyrzucilam.

Tramwaj buduja z Chełmu na Orunie Górną, to okolice, gdzie ja pracuje i mamy szkołę, obracamy sie co dzien w tej okolicy

A, mówisz o Oruni. Fiu, fiu, ostro zabrali się do roboty, myślałam, że najpierw będzie na Morenę. To moja koleżanka się ucieszy, bo na razie trudno stamtąd wyjechać w godzinach szczytu...

mam na wrzosowisku szczodrzeńce, ale nei mam pojęcia, jak je można okryć, chyba trzeba jakiś stelaż budować. A w tym roku okryłaś żarnowca i ew. jak?

Własnie go nie okrylam, ale powinnam to zrobic i da rade agrowloknina - to taki krzaczor bardziej stozkowy niz na boki. Ale w tym roku rosnie w oslonietym miejscu, moze bedzie ok.

A na Morene tez buduja. Jechalas ostatnio(kilka mcy) kartuska w okolicy łostowickiej? Ciągną od Siedlecw strone Moreny i Rakoczego przed kartuska

Dorbi, dawno u Ciebie nie byłam a tu takie zmiany i w ogrodzie i w domku...:) Jotul to bardzo dobra Firma więc gratuluję wyboru.....ja tez mam jotula i jestem baaardzo zadowolona....a twoja koza jest po prostu de best...

Kurcze, nie zdążyłam zakryć swoich róż.....może jednak nic im nie będzie...otulone są kołderką kory i śniegu. Mówisz, że miałaś żarnowca i nie przetrwał ci poprzedniej zimy .... ale puścił potem od korzeni? Ja właśnie chciałam kupić na wiosnę dwa szczepione na pniu i posadzić przed domem od północy.....ale teraz się mocno zastanowię nad tym.....

Pozdrawiam

Nina

Właśnie dzisiaj wracałam Łostowicką, ale późno, korki jeszcze były, ale znośne. Ogólnie odkąd się ochłodziło, dużo lepiej się jeździ, jest mniej samochodów. Zastanawiałam się, dlaczego, bo stanie na przystankach w mrozie chyba nie jest lepszym wyjściem?

Moje szczodrzeńce są rozłożyste raczej, ale jeszcze niezbyt duże. Na razie przykrył je trochę śnieg, a poza tym miejsce tez osłonięte, przy wejściu w kącie obok garażu. No i od południa, może wytrzymają? Albo zrobię im jakiś daszek z tej włókniny...

• 2 weeks później...