Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Dorbie

dorbie

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Hej Dorbie, piękna zima u Ciebie (i u mnie też:) )

i choinka tez piękna, my tez wczoraj ubraliśmy bo to przecież taka radość dla dzieci a i ja uwielbiam wieczory przy tych magicznych światełkach... ciekawam tylko ile postoi, w bloku poprzedniego roku mielismy świerk i obleciał nam niesamowicie, do sylwestra dotrwał a w nowy rok rozbieraliśmy w pośpiechu ;) ale w bloku inny klimat a w domku inny, mam nadzieję :)

jak się koza sprawuje, zadowolona jesteś? u nas ma być w tym tygodniu stawiany kominek, miał być wczesniej ale obsuwa terminu i tak troche słabo to wyszło ale mam obiecane, że nie będzie brudzone... :roll: w każdym razie bardzo to przeżywam bo dom już wysprzątany na błysk no i ta choinka hihi

Hej! Witaj!

A myslalam ze bedziecie miec taki klimatyczny piec kaflowy?

U nas w zeszlym roku choinka przetrwala ok 7 dni, obsypala sie cala, ale po pierwsze byla kupowana w mroz-17, nie wiem kiedy scieta i w stojaku byla bez wody, blisko kozy tej budowlanej, ona chyba nagrzewala silniej ale krocej, przy kozie to cieplo jest bardziej rowne i tak nie hajcujemy teraz codziennie. I teraz stojak ma pojemnik na wode! Nasza choinka jest wy brana przez dzieci na plantacji u kolegi, scielismy ja sami wczoraj, jak odtajala w garazu to ja postawilismy, ze kapalo z niej strasznie i zaraz wypila dwie konewki wody od razu. Podlewamy, ile wytrzyma sie okaze, moze jak jest swiezo scieta to bedzie ok.

A Wy Święta w domku? Pierwsze Świeta w domku?

takie ciepło blisko na pewno nie działało korzystnie na scięte drzewko, wiadomo że im chłodniej tym lepiej ale nie zawsze się da.

Nasza ma stojak z wodą i stoi ze 2 m od kaloryfera, mam nadzieję ze przetrwa do kolędy ;)

tak, nasze pierwsze Święta w nowym domu, niestety nie będą wesołe, ten rok nie był dla nas dobry :( i prawdę mówiąc nie wiem jakie te święta będą...

My tez mamy ciezki rok, a w zasadzie ostatnie dwa i nadzieja ze nastepny bedzie lepszy, spokojniejszy, bo ten szał nas powoli wykańcza...

Też Wam życze lepszego roku!

A tak przy okazji to pieknie wyszla Wasza łazienka, mi sie strasznie podobały te mebelki, ale u nas nie pasowaly wielkościa.

A drzwi macie super, takie mi sie marza, tylko myslalam o jasniejszych - robiliscie na zamowienie u stolarza?

u nas niestety rodzinnie się posypało, niby minęło kilka miesięcy ale... to chyba sprawy, z którymi człowiek nigdy się nie pogodzi...

dzięki za uznanie dla łazienki :) niespodziewanie z tymi ciemnymi meblami wyszła bardziej elegancka niż codzienna przysypialniana ale podoba mi się. Muszę tylko zmienic coś w oknie bo mamy zwykłą roletę która jest wciąż niemal całkowicie zaciągnięta, latem ok ale teraz trochę mało tam dziennego światła. Myślę nad jakąś firaneczką lub zazdroską do połowy okna tak, żeby osłonic się a jednocześnie było światło dzienne. Mam już fajny pomysł ale nie mam czasu jechać kupić produkty do wykonania :)

Drzwi robione przez stolarza, jestesmy zadowoleni z wykonania i wyglądu, kilka dni temu ten sam pan robił i montował drzwi u mojego brata i równiez jest bardzo zadowolony. A polecił go nam znajomy u którego robił drzwi wcześniej, oglądaliśmy je na żywo i zdecydowaliśmy się. Myslę, że cenowo również wyszło bardzo korzystnie porównując ceny porty, dre itp nie ma o czym mówić, no i nasze ościeznice są pełne tzw skrzyniowe, tzn obejmują cały mur a nasze mury na dole mają po 40 cm. Ościeznice takich masowych producentów zabiły by nas chyba cenowo, a na to wszystko nasze drzwi wraz z ościeżnicami są w całości drewniane, koloryzowane lub lakierowane wg potrzeb no i montaż transport w cenie. Pokojowe wyszły nas po 1000/szt. To pan z gór i najwięcej robi lokalnie ale jeździ po całej Polsce, do nas do centrum nie było problemu a opowiadał że w Gdańsku też był.

Jeślibyś chciała przekażę namiary i szczerze polecam. A Ty tak w ogóle nie masz drzwi? bo już nie moge pokojarzyć a fotek niet...

Mozesz mi namiary wysłac na priv, chociaz nie zapowiada sie zebysmy byli w stanie teraz drzwi zamawiac, ale za jakis czas bedzie do porownaian z lakalnymi, nic nie wiadomo. Faktycznie cenowo super.

Drzwi docelowych nie mamy, sa po znajomych ktorzy u siebie wymieniali i zamontowalismy je w lazienkach, pom gosp, pokojach goscinnych. jakos musimy przetrwac... Z takich grubych rzeczy brakuje nam drzwi wewn i elewacji, nawierzchni na podjezdzie, bo utwardzone jest, ale to chyba na koncu

Najserdeczniejsze życzenia:

Cudownych Świąt Bożego Narodzenia,

rodzinnego ciepła i wielkiej radości,

pod choinką zaś dużo prezentów,

a w Waszych pięknych duszach wiele sentymentów.

Świąt dających radość i odpoczynek,

oraz nadzieję na Nowy Rok 2011,

żeby był jeszcze wspanialszy pełen szczęścia i miłości.

http://foto1.m.onet.pl/_m/655ffa5a71fdc3723c4080b037887289,10,19,0.jpg

WESOŁYCH ŚWIĄT życzy Bogusia:rolleyes:

Pięknych, radosnych, magicznych Świąt.

Ciepłych chwil w gronie najbliższych,

życzy tola

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=34952&d=1292972275

Świąt wypełnionych radością i miłością,

niosących spokój i odpoczynek.

Nowego Roku spełniającego wszelkie marzenia,

pełnego optymizmu, wiary,

szczęścia i powodzenia

życzy Alunek
http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcR300myc57Qfd86X-GHaCU98UcxxijWsZF7acPsgCmubxm8mrGK

W święta Bożego Narodzenia najpiękniejszych snów spełnienia i miłości, i radości, w Nowym Roku życzliwości i wspaniałych chwil radości.

Bo Boże Narodzenie to święta, gdy każdy o kimś pamięta, więc nie zapomnij przypadkiem podzielić się ze mną opłatkiem…

http://lh6.ggpht.com/_K-fCOjG1kfo/TRDtr0GGIbI/AAAAAAAAB-8/MG3ye7mD7VA/s576/kartka2.jpg

Arnika
:)

♥.•**•.♥♥•**•.♥♥.•**•.♥♥ •**•.♥

Świąt radosnych,

przeżyć wzniosłych,

w zdrowiu, szczęściu i miłości.

Niech Święta radością

wypełnią Wasz dom

A Nowy Rok blasku doda

Waszym dniom.

życzy Violeta

♥.•**•.♥♥•**•.♥♥.•**•.♥♥ •**•.♥

___________< o >

_____________/

_________o`* o.@*o`.

________.' '*Q o *o@

________( () o*o* @ o'.

_______.-' o *0_Q.-'-;*o)

_______.' 0 Q @0@ ()* `-.

______* @ o*o @. ‘Q * o )

_____o`-...-@""-Q '-~@'`0*.’

_____.'` @ Q * 0*’Q. ‘ @`-.)

_____*.' o . @* '-@‘o’’Q.*-oQ’.

____* @ * ._()__0*Q.~-' @ ()* `

____(o () * o* Q'._@_Q o ()’´´*.'.

___o'-.-' @`--._ @’* Q *.@-* * ``-.

___.-' @ _Q_.-'~'-. @ ´()`-*@.o’Q’

__.' @* o ..-' * o *.@ * 0 *@oQ`) o*'

_* 0.-~@-._Q * 0 * ~. Q _.~@-.*_0_.'

_'._@ * o () '-._@__0__@_.-'Q o . '-.*

_;--@' 0‘Q * Q o *@ * 0‘ o @ *'-*.o

_.o-' * ‘ '._@__* .Q.~ @- . 0 () Q @ *'.

_* @ *‘ o * @ _.''Q~o..__@__.--'`@--.*

_;'-.__@_Q . 0 () oQ * o*♥.*•.¸♥¸.•*♥

_____________$$$$$

_____________$$$$$