Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Dorbie

dorbie

Recommended Posts

Jak warunki pogodowe,poprawiły się?

Przypomiałam sobie nasz wyjazd zimowy na narty do Słowacji. W prawdzie była to połowa lutego,ale niestety sniegu jak na lekarstwo.Żeby nie siedzieć w pokoju objechaliśmy chyba wszystkie działające ośrodki narciarski. Ostatniego dnia podliczyliśmy,że "na miejscu" zrobiliśmy ponad 500 km. Takie to były ferie :(

miłego dzionka :)

P.S. słodkie łobuziaki te twoje kociaki:D

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Słuchajcie- jeżdzilismy i to nawet 4 godziny. Trasa jest super, bo wyjatkowo długa jak na polskie warunki , ma 2km, ja musialam robic przystanek z moja kondycja:-)Generalnie warunki znosne do godz 13.00, potem kasza, ale i tak dobrze ze jest snieg. podobno na tym stoku nasniezali 2 tyg, potem dopiero otworzyli wyciag i dzis byl czynny 9-21, a pobliski wyciag w Limanowej jest od kilku dni nieczynny. Troche sniegu jest. Nie jest tak zle, aczkolwiek ok 13 juz byla kasza, a wczesniej byl zmrozony sztuczny snieg, niezbyt przyjemny, ale coz. W porownaniu z naszymi kaszubskimi trasami to ta trasa jest swietna. Naprawde polecam 2km! Ale poza trasa jest trawa i blotne osuwiska, cieplo 8stopni. Ale mysle ze ta Laskowa jest jednym z atrakcyjniejszych tras w Polsce

Tu jest snieg, ale się topi. Wracaj do domu, Dorbie, narty w tym roku ciężko będzie użyć, przynajmniej w Polsce...

Niestety w tym roku stac nas tylko na polskie stoki, moze w przyszlym...Ale i tak mysle ze wypoczniemy, mi to jest bardzo potrzebne, jak w zeszlym roku nie mialam urlopu w zime to na wiosne warczalam na wszystkich:-) Oj, potzrebne jest takie 7 dni wypoczynku. A jakie widoki sa tutaj. Uwielbiam gory!!!

A tu na kwaterze nie mamy w ogole zasiegu w komorkach Ery ale za to mamy Wi-Fi. I własnie dlatego Cie przywoływalam Sure, bo chcialam Cie prosic bys wyslala smsa do moich rodzicow, ale zasnelam zanim sie pojawilas, a oni jakos przezyli, domyslili sie i dzis rano do nich zadzwonilam ze stoku i jest juz ok. Moze w przyszlym roku uda nam sie wybrac do Włoch - niesamowite widoki

W nocy były przymrozki i chyba troche naśniezyli. Generalnie stok jest super, trasa 2km, nachylenie tez spore. Naszemu Hubertowi nie jest łatwo, ale po 2 dniach jest super, wypozyczylismy mu krotsze nartki 80cm i teraz juz troszke pługiem jeżdzi, juz tylko na lejcach za Krzyskiem, a wczoraj tylko na kijku i bał sie ze tak stromo. Kuba to uczyl sie w Białce, tam jest duzo płaskich gorek, tu jest ostry stok szczegolnie na dole, dla mnie troche za ostry, bo ja to wole wolniej jezdzic, ale mam samych ostrych chłopakow i musze sie do nich dostosowac:-) Ale tam gdzie jest wyciag to sama trawa, boczne trasy gdzie sa orczyki pozamykane, pod orczykami trawa:-)

Dorbie, widziałam w TV że w Beskidach dziś piękne słońce.

Nie wracaj do domu, bo na północy chmury i deszcz, brr, okropnie.

Jeśli nawet kasza na stoku, to słońce bezcenne :)

My mamy otwarta klatke schodowa i jeszcze wentylacje mechaniczna, takze na pewno cieplo idzie do gory. To tak jak od kominka, nawet wiecej bo rura tez grzeje. Na pewno jest duza roznica w porownaniu do kozy budowlanej:-)

Potwierdzam, u nas jest tak samo :)

Dorbie, bawcie się dobrze na nartach, my wyjeżdżamy dopiero pod koniec lutego, mam nadzieję, że będzie śnieg...

A dzięki za informacje :-) Ciągle mnie ktoś przekonuje, że sprawdza się tylko kominek z dgp, a nam się podoba koza, w dodatku kaflowa. Fajnie twoja wygląda w salonie na tle tej cegiełki. Bardzo mi się podoba. Pozdrawiam i miłego urlopiku :-)

MY chcielismy koze z dgp i wentylacje mech, ale gosc od wentyl mech nam to odradzil, poza tym u nas koza jest blisko klatki schodowej z azurowymi schodami i to powietrze idzie do gory. Jest ok