Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Dorbie

dorbie

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nie pamietam, bylismy tam dosc dawno, jak byla powodz w Kłodzku i utkwilismy w Karkonoszach nie wiedzac o powodzi w Polsce i przeszlismy przez zielona granice i pojechalismy do Pragi i w Szpindlerowym mlynie mielismy przesiadke, takze ze bylismy tam to tylko takie uogolnienie, ale w zime na pewno jest tam super. Osrodki czeskie sa super

Laskowa jest10- 14km od Limanowej w strone Bochni. bardzo fajny stok - trasa dlugości 2km, wyciag krzeslkowy 4 os i orczyki. Zobacz na stronce -

http://www.laskowa-ski.pl/index.php?page=6796 Polecamy, wlasnie wrocilismy do domu:-) Nasze zdjecia sa na stronce http://www.dorbie.fotosik.pl w albumie zimowe szalenstwo. Jezdzilismy tez jeden dzien w Limanowej - bylo tylko kilka samochodow, pusty wyciag- super traska ale szybko moze sie znudzic, bo szybka i nieduzy wybor

A ta Wierchomla to ciekawa jest. Gdzie wtedy nocowaliscie. jest komunikacja miedzy wyciagami ze mozna sie przedostac z jednej dolinki w durga i wrocic na nartach? Fajne sa traski?

:-) Wrócilismy

W Laskowej sa dokładnie pokazane czesci trasy, ktora jest na poczatku niebieska, potem fragment czerw, potem niebieska i czerwona, boczne z orczykami sa zielone i jest jeszcze czarna, ktora byla zamknieta. http://www.laskowa-ski.pl/index.php?page=2250 - Tu widac

A w Limanowej jest traska niebieska, ktora łączy sie z czerwona FISowska, dalej jest czerwona i potem niebieska

http://limanowa-ski.pl/limanowa-ski.html

Rzeczywiście, widać. Nie dotarłam do tego planu ;)

W takim razie laskowa jest dla nieco lepiej jeżdżących, bo niebieska w całości to tylko ten mały kawałek z wyciągiem na górze. Jadąc tą długą kończy się na czerwonej lub czarnej.Mnie to nie przeszkadza, ale istotne, kiedy się wybiera z takimi mało jeżdżącymi... :)

Jak sa czynne te orczyki na gorze, to sa to swietne trasy na nauke, takie osle łączki i orczyk jest pawie po plaskim, latwiejszy niz u nas w Trzepowie. My trafilismy na czas kiedy te latwe trasy byly zamkniete, Hubi byl od razu rzucony na głeboka wode, dla 6latka, przynajmniej naszego nie byl to problem, gorzej jak dorosli sie uczyli, ale malo bylo takich. Nasz hubi pierwszy dzien jezdzil na krzyskiem na tzw sztywnym holu, czyli trzymal sie kijkow, na drugi dzien jechal pierwszy trzymany na lejcach, na trzeci dzien zaczal jezdzic sam i jest ok, mozemy juz z nim jechac wszedzie

O rany, Dorbie, w ten sposób szybko zapomnisz o urlopie!! Co prawda ja też obecnie siedzę i pracuję (na szczęście w domu), ale że przerywam sobie ciągle zaglądaniem na fora kocio - ogrodniczo - budowlane, to w zasadzie na własne życzenie tak długo! ;)

Z drugiej strony inaczej bym się szybko zmęczyła... :rolleyes:

O rany, Dorbie, w ten sposób szybko zapomnisz o urlopie!! Co prawda ja też obecnie siedzę i pracuję (na szczęście w domu), ale że przerywam sobie ciągle zaglądaniem na fora kocio - ogrodniczo - budowlane, to w zasadzie na własne życzenie tak długo! ;)

Z drugiej strony inaczej bym się szybko zmęczyła... :rolleyes:

Wiesz, Agatko, strasznie jestem ciekawa co dokładnie robisz, ale moze mi kiedys opowiesz jak sie w koncu spotkamy:-)