dorbie 11.02.2011 22:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 A u nas śnieg własnie spadł. Jeszcze troche do wiosny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 14.02.2011 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 Też czekam na wiosnę i już kupuję kolejne rośliny' date=' choć obiecałam sobie ...dość...ale wiadomo jak to jest. Kupiłam nowe i teraz muszę znaleźć dla nich miejsce. Już jesienią spacerowałam z doniczkami pod pachą z godzinę, zastanawiając się ...gdzie to posadzić. Pozdrawiam [/quote'] Ja juz nawet z doniczkami nie spaceruje, bo nie mam gdzie Co kupię, musi już rosnąć w donicach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 14.02.2011 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 Dorbie, jak ja Tobie i innym zazdroszczę że znacie się na roślinkach. Ja to jestem noga i jak pomyślę, że coś muszę zaplanować w ogrodzie, to mnie głowa boli Na projektanta niestety nie stać nas teraz ( i nie wiem, czy kiedykolwiek), więc będę sadzić po swojemu niestety Mam nadzieję, że nie będzie tragicznie, a zawsze można wyrwać i przesadzić, bo wyrzucić, to pewnie nie maiłabym sumienia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 14.02.2011 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 Megana, nie ma się co martwić, większość z nas robi ogród intuicyjnie, nie z projektem w ręku. A potem się przesadza, dosadza i znów przesadza.. To jest najfajniejsze A jakby co.. to pomożemy w miarę naszych możliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 14.02.2011 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 ja to nawet wątek w ogrodowym dziale założyłam, ale jakoś wymiękłam...Mam tylko mały trójkąt zaplanowany, a muszę jeszcze zaplanować 2 rabaty i koło tarasu.... Nawet nie mam już pomysłu i siły.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 14.02.2011 20:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 Właśnie Megana, pomozemy Ci. Tez nie jestesmy super ekspertami. Ja czesto zagladam na watek Elfir, cos tam sobie wymysle napisze ze zaprojektowalam a ona mi zupelnie poprawi i jestem wtedy naprawde zadowolona. Mysle ze wazny jest projekt, najpierw caly ogrod, potem rabatka po rabacie. Musisz sobie wszystko wyrysowac, to co ci sie podoba, w razie co pomozemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 14.02.2011 20:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 ja to nawet wątek w ogrodowym dziale założyłam, ale jakoś wymiękłam... Mam tylko mały trójkąt zaplanowany, a muszę jeszcze zaplanować 2 rabaty i koło tarasu.... Nawet nie mam już pomysłu i siły.... a znasz ta stronke? http://www.weranda.pl/domy-i-ogrody/ogrody-i-rosliny/ogrody?start=18 i ta jest rewelacyjna http://www.baltezers.lv/rus/gallery.php?cmd=images&type=darzs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 14.02.2011 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 Super, jesteście kochane Macie rację, najpierw spróbuję sobie coś wyrysować sama wtedy się pochwalę co wymyśliłam, ale najgorzej, że nie znam nazw roślin. Będę więc operować nazwami : kwiatki krzewy choinkowe, róże hehehehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 14.02.2011 20:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 U nas -14,5 stopnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 14.02.2011 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 Druga stronka jest superrr, podane są nazwy roślin - może coś wykorzystam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 14.02.2011 20:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 Megana, mi zawsze towarzyszy ta ksiazkahttp://allegro.pl/katalog-roslin-drzewa-krzewy-byliny-ogrod-krakow-i1453319492.htmlSa jeszcze byliny i róze. Musisz patrzec co z czym sadzic, jakie swiatlo, gleba, jak duze urosnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 14.02.2011 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 a znasz ta stronke? http://www.weranda.pl/domy-i-ogrody/ogrody-i-rosliny/ogrody?start=18 i ta jest rewelacyjna http://www.baltezers.lv/rus/gallery.php?cmd=images&type=darzs Drugą już oglądałam , pierwszej nie widziałam jeszcze. Dzięki.... U nas -14,5 stopnia Właśnie sprawdziłam teraz ... - za oknem jest -7*C, a w salonie paliło się w kominku i jest +25*C ... Cudnie jak jest tak ciepło... ale za oknem stanowczo za zimno... Megana, mi zawsze towarzyszy ta ksiazka http://allegro.pl/katalog-roslin-drzewa-krzewy-byliny-ogrod-krakow-i1453319492.html Sa jeszcze byliny i róze. Musisz patrzec co z czym sadzic, jakie swiatlo, gleba, jak duze urosnie Mam tą książkę i jak " trójkąt " projektowałam to obrazki oglądałam.... I tak powstawały pomysły.... Teraz nawet nie mam siły mysleć, bo a to Emil mi daje w kość, a to Inka miała sterylkę i pilnowałam jej... a to trzeba szmatki jakieś do okien wybrać, nooo nerwy mnie zjadają, więc i nie myślę o ogródku chwilowo..... A wczoraj przeszłam przez ogródek i zobaczyłam, że wykiełkowały krokucy, przynajmniej te co ich nornice nie zjadły, bo niezłe są tuneliki już na zewnątrz.... No cóż... zwierzątka też głodne są... A posadziłam około 300 krokusów... Ciekawe ile zakwitnie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 15.02.2011 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 No i wykrakałaś te mrozy:mad:... u nas minus dużo jest... i pozostaje przez onko się słonkiem cieszyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 15.02.2011 19:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 Niechcacy prognoze przeczytalam dlugoterminowa i nie wierzzylam w nia a sie sprawdzila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trompe loeil 16.02.2011 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 A kolejna długoterminowa mówi...uwaga, uwaga..., że od połowy marca +10,+16 a w kwietniu w pierwszej połowie prawie do +20...a maj to poprostu szaleństwo....tylko podlewania będzie dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 16.02.2011 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 narazie u mnie nie ma co podlewac:(...no chyba, że trawke;)ale tez czekam juz na cieplejsze dni!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mocca 18.02.2011 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 hej ja tez nie mogę się doczekac ciepełka, marzę o tym żeby otwierać okna i drzwi i wypchnąć dzieci na dwór no i wychodzic bez tego całego ceremoniału kurtkowego czapkowego itd... i nawet marze żeby okna umyć A ze spraw ogródkowych się włączę w dyskusję bo widzę, że nie tylko ja w tym temacie o tej porze roku siedzę. Obłożona gazetami książkami itp jestem juz od dłuższego czasu i im więcej czytałam tym więcej głupiałam. Poległam w temacie planowania niestety i zleciłam projekt osobie bardziej kompetentnej. Bałam się złego doboru a u nas dość specyficzny teren i okresowo mokry i pomyślałam, że lepiej wydać na ten właściwy dobór niz później płakać nad zgniłymi krzakami... hmm... nie wiem czy dobrze robię bo wizję swoją jako taką mam a nie wiem czy potrafiłam ją przekazać i czy ta osoba projektująca to załapie. Ale mam nadzieję że tak, jakby co będę go nękać dopóki nie zrobi na mnie wrażenia . Chcę od wiosny ostro ruszyć z ogrodem ale w większości wykonać we własnym zakresie więc robota ciężka ale za to jaka frajda... byle do wiosny. Dorbie, będę Cię też nękać o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 02.03.2011 07:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 mocca jak tylko będę mogla to Ci pomogę, tez początkująca jestem:-) Już marzec mamy, na dworze mróz i snieg i niby ma to zejsc za tydzien ale jakos nie widze na razie pracy w gorodzie.Próbuję cos zamawiac na allegro, ale już nie hurtem, tylko wybrane rosliny i jest trudno, bo jak zamowic jedna roslinke i placic za przesylke, a wiem ze tego nie znajde w szkolce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 08.03.2011 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 Hej Dorbiku! zajrzałam do Twojej galerii i spać teraz nie będę mogła!!! Jakąż Ty masz piękną lawendę!!!:jawdrop: I budleję!!! I wrzosowisko!!! Ech... no cudo po prostu! A lawendę już przycinasz, czy czekasz do końca marca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 09.03.2011 09:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 Dzięki Rasia, Kochana jesteś!Moja lawenda jeszcze do wczoraj cala przykrtya byla sniegiem:-) Dopiero snieg topnieje. Pol trawnika ma w sniegu. Ale od wczoraj pieknie i cieplutko slonce swieci wiec mam nadzieje na rychle topnienie tego okropnego sniegu. Lada chwila ja zetne:-)Moi chlopcy pojechali wlasnie na stok do Przywidza na narty. U nas choc pachnie juz wiosna i niebo jest zupelnie wiosenne tez w nocy - piekne gwiazdy!!!wczoraj, to jeszcze sporo sniegu u nas na wsi:-) Bo w Gdansku to juz tylko pojedyncze miesjca zostaly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts