Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Dorbie

dorbie

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Też czekam na wiosnę i już kupuję kolejne rośliny' date=' choć obiecałam sobie ...dość...ale wiadomo jak to jest. Kupiłam nowe i teraz muszę znaleźć dla nich miejsce. Już jesienią spacerowałam z doniczkami pod pachą z godzinę, zastanawiając się ...gdzie to posadzić. Pozdrawiam :)[/quote']

Ja juz nawet z doniczkami nie spaceruje, bo nie mam gdzie :lol2:

Co kupię, musi już rosnąć w donicach :)

Dorbie, jak ja Tobie i innym zazdroszczę że znacie się na roślinkach.

Ja to jestem noga i jak pomyślę, że coś muszę zaplanować w ogrodzie, to mnie głowa boli :(

Na projektanta niestety nie stać nas teraz ( i nie wiem, czy kiedykolwiek), więc będę sadzić po swojemu niestety :(

Mam nadzieję, że nie będzie tragicznie, a zawsze można wyrwać i przesadzić, bo wyrzucić, to pewnie nie maiłabym sumienia :) .

Właśnie Megana, pomozemy Ci. Tez nie jestesmy super ekspertami. Ja czesto zagladam na watek Elfir, cos tam sobie wymysle napisze ze zaprojektowalam a ona mi zupelnie poprawi i jestem wtedy naprawde zadowolona. Mysle ze wazny jest projekt, najpierw caly ogrod, potem rabatka po rabacie. Musisz sobie wszystko wyrysowac, to co ci sie podoba, w razie co pomozemy

ja to nawet wątek w ogrodowym dziale założyłam, ale jakoś wymiękłam...

Mam tylko mały trójkąt zaplanowany, a muszę jeszcze zaplanować 2 rabaty i koło tarasu.... Nawet nie mam już pomysłu i siły....

a znasz ta stronke?

http://www.weranda.pl/domy-i-ogrody/ogrody-i-rosliny/ogrody?start=18

i ta jest rewelacyjna

http://www.baltezers.lv/rus/gallery.php?cmd=images&type=darzs

Drugą już oglądałam , pierwszej nie widziałam jeszcze.

Dzięki....

U nas -14,5 stopnia

Właśnie sprawdziłam teraz ... - za oknem jest -7*C, a w salonie paliło się w kominku i jest +25*C ... Cudnie jak jest tak ciepło... ale za oknem stanowczo za zimno...

Megana, mi zawsze towarzyszy ta ksiazka

http://allegro.pl/katalog-roslin-drzewa-krzewy-byliny-ogrod-krakow-i1453319492.html

Sa jeszcze byliny i róze. Musisz patrzec co z czym sadzic, jakie swiatlo, gleba, jak duze urosnie

Mam tą książkę i jak " trójkąt " projektowałam to obrazki oglądałam.... I tak powstawały pomysły....

Teraz nawet nie mam siły mysleć, bo a to Emil mi daje w kość, a to Inka miała sterylkę i pilnowałam jej... a to trzeba szmatki jakieś do okien wybrać, nooo nerwy mnie zjadają, więc i nie myślę o ogródku chwilowo.....

A wczoraj przeszłam przez ogródek i zobaczyłam, że wykiełkowały krokucy, przynajmniej te co ich nornice nie zjadły, bo niezłe są tuneliki już na zewnątrz....

No cóż... zwierzątka też głodne są... A posadziłam około 300 krokusów... Ciekawe ile zakwitnie....

hej

ja tez nie mogę się doczekac ciepełka, marzę o tym żeby otwierać okna i drzwi i wypchnąć dzieci na dwór :) no i wychodzic bez tego całego ceremoniału kurtkowego czapkowego itd... i nawet marze żeby okna umyć :D

A ze spraw ogródkowych się włączę w dyskusję bo widzę, że nie tylko ja w tym temacie o tej porze roku siedzę. Obłożona gazetami książkami itp jestem juz od dłuższego czasu i im więcej czytałam tym więcej głupiałam. Poległam w temacie planowania niestety i zleciłam projekt osobie bardziej kompetentnej. Bałam się złego doboru a u nas dość specyficzny teren i okresowo mokry i pomyślałam, że lepiej wydać na ten właściwy dobór niz później płakać nad zgniłymi krzakami... hmm... nie wiem czy dobrze robię bo wizję swoją jako taką mam a nie wiem czy potrafiłam ją przekazać i czy ta osoba projektująca to załapie. Ale mam nadzieję że tak, jakby co będę go nękać dopóki nie zrobi na mnie wrażenia ;).

Chcę od wiosny ostro ruszyć z ogrodem ale w większości wykonać we własnym zakresie więc robota ciężka ale za to jaka frajda... byle do wiosny. Dorbie, będę Cię też nękać o pomoc :)

• 2 weeks później...

mocca jak tylko będę mogla to Ci pomogę, tez początkująca jestem:-)

Już marzec mamy, na dworze mróz i snieg i niby ma to zejsc za tydzien ale jakos nie widze na razie pracy w gorodzie.

Próbuję cos zamawiac na allegro, ale już nie hurtem, tylko wybrane rosliny i jest trudno, bo jak zamowic jedna roslinke i placic za przesylke, a wiem ze tego nie znajde w szkolce

Hej Dorbiku! zajrzałam do Twojej galerii i spać teraz nie będę mogła!!! Jakąż Ty masz piękną lawendę!!!:jawdrop::jawdrop::jawdrop: I budleję!!! I wrzosowisko!!! Ech... no cudo po prostu! :cool:

A lawendę już przycinasz, czy czekasz do końca marca?

Dzięki Rasia, Kochana jesteś!

Moja lawenda jeszcze do wczoraj cala przykrtya byla sniegiem:-) Dopiero snieg topnieje. Pol trawnika ma w sniegu. Ale od wczoraj pieknie i cieplutko slonce swieci wiec mam nadzieje na rychle topnienie tego okropnego sniegu. Lada chwila ja zetne:-)

Moi chlopcy pojechali wlasnie na stok do Przywidza na narty. U nas choc pachnie juz wiosna i niebo jest zupelnie wiosenne tez w nocy - piekne gwiazdy!!!wczoraj, to jeszcze sporo sniegu u nas na wsi:-) Bo w Gdansku to juz tylko pojedyncze miesjca zostaly