Alunek 09.03.2011 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 Ja też nie mogę doczekać się ciepłych dni,aby wyjść wreszcie do ogrodu. Krzaczki i drzewa czekają na przycięcie:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 09.03.2011 10:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 A u mnie to slonko poprzypalalo mi wystajace szczyty spod sniegu moich malych świerczkow Conica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 20.03.2011 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2011 dorbi.......zachorowałam dzięki Tobie na wrzosowisko:)byłam dzis w dwóch sklepach ogrodniczych przy Praktikerze i przy Brico marche.........i nie mają jeszcze wrzosów:( prosze powiedz mi jak głęboko nasypać tej ziemi ?? i co ile cm wsadzać ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 20.03.2011 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2011 Bo wrzosowisko Dorbie jest śliczniutkie. Moje krzaczorki za to po zimie wglądają smętnie, cześć chyba padła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 20.03.2011 18:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2011 Kala, zamów sobie na wrzosik.pl, bo na wiosne w ogóle trudno jest o wrzosy, w kwietniu będą wrzośćce, a wrzosy w szkólkach pojawia się pod koniec lipca. Wrzosy wsadzaj co jakies 20-30cm, szerzej jak odmiana wysoka, a rób dołki na ziemie dwukrotnie głebsze niz doniczka z wrzosem. Zobacz początek mojego wrzosowiska - to ta kupka suchej kory:-) równo dwa lata temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 20.03.2011 18:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2011 Bo wrzosowisko Dorbie jest śliczniutkie. Moje krzaczorki za to po zimie wglądają smętnie, cześć chyba padła... Dzięki wielkie:-) Agatko, trzymam kciuki by Ci tez tak urosło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 20.03.2011 18:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2011 A mi chyba zmarzły ogniki:-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 20.03.2011 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2011 a Ty w tym roku coś juz u nich zamawiałas??przysłali Ci już??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 20.03.2011 19:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2011 Nie, zamawiałam w zeszlym roku na jesieni. Oni mają kilka sklepów na allegro, zamawialam i agrowłoknine, i iglaki, zadowolona jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 20.03.2011 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2011 przejrzałam to co oferują i nie mam pojęcia jakie gatunki wybrać czy lepiej wyższe czy niższe wrzosy?? czy może pomieszać ? jessssssssssu no i jakie kolory? buuuuuuu:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 20.03.2011 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2011 Kalu, na stronie Wolskiego jest taki poradnik, jak zestawiać wrzosy. Z grubsza chodzi o to, że jeżeli są na terenie płaskim, można umieścić wyższe na środku, niższe na obrzeżach, wtedy będzie je widać. Sadzić w grupach i zwracać uwagę na porę kwitnienia, żeby jak najdłużej było na rabacie "ciekawie". A dobór - jak Ci się podoba... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 20.03.2011 19:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2011 Kaluś, mi sie podobaja wyższe, ale ja tez mam nizsze, trzeba tak posadzic by jedne nie zasłaniały drugich. Posadz bardziej kontrastami, po min 5-7sztuk. Te moje ciemne różowe sa wyższe i mam ich chyba 11 czy 13szt, inne mam po 5 lub 3szt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 20.03.2011 19:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2011 Co do kwitnienia, to dlatego pisałam by do wrzosów dodac wrzośćce, brukentalię, pieris, golterie rozesłana. Z samymi wrzosami to pol roku jest smutno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 20.03.2011 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2011 dziewczyny to może najpier kupie wrzośce.......bo one teraz beda kwitły..........wrzosy i iglaki dosadze póżniej?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 20.03.2011 20:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2011 jak uważasz, na pewno jak posadzisz teraz wrzosy to ci sie rozrosna do jesieni, a jak kupisz w lato to tej jesieni beda marne. Poza tym wkomponuj sobie wrzośćce jakimis grupami pomiedzy wrzosy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 20.03.2011 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2011 masz racje dorbie:) a może jakies gatunki szczególnie mi polecasz?? LUB odradzasz?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 20.03.2011 20:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2011 Mi sie bardzo podoba Theresa, Long White, Booskop, wydaje mi się ze mam tez Kramers Rote, mam tez małe Con Brio i Colette. Nie wiem co ci poradzic, jest ich tak duzo i sa bardzo podobne. A kilka mam bez nazwy, kupione w szkolkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 22.03.2011 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 pospisywałam sobie dziś wszystkie gatunki jakie maja na allegro........według kolorów i wysokości:) teraz musze z tego coś wybrać.......i oczywiście nie moge sie zdecydowac na nic:( ..bo chciałabym miec wszystkie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 22.03.2011 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 Kaluś, zerknij sobie tutaj: http://ogrody.gazetadom.pl/ogrody/1,72161,5476476,Czas_na_wrzosy.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 22.03.2011 21:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 Kaluś, wybierz na poczatek max 5 odmian. Pamietaj ze zawsze mozesz cos dosadzic, a ten sklep ma wrzosy caly czas i najwazniejsze ze ma tez inne rosliny na wrzosowisko. Ja u nich kupowalam tez brukentalie, modrzewnice, hebe, tez maja iglaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts