Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Dorbie

dorbie

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kaluś, nie mam agro i myślę ze nie potrzeba, nie rosna mi tak strasznie tam chwasty, pielę wrzosowisko w sezonie moze 2-3x , może tez z powodu ziemi. Posypałam grubo kora drobnomielona i wrzosy rosna dośc gesto tj jak krzewinki sie troche rozrosły to miedzy nimi jest 10-20cm

U mnie tez był caly dzien snieg, teraz stopnial, raniutko bylo -6stopni, podobno od wtorku ma być juz ok 10 stopni na plusie

Witaj Dorbie :)

jak sądzisz można już posadzić Rododendrona?

Nie mogę się doczekać, żeby zobaczyć ( na zdjęciach), jak wszystko u Ciebie zakwitnie :)

W zeszłym roku oglądałam zdjęcia z otwartą buzią :)

Podglądam też Tolę ;)

Dzięki Meganko, naprawdę sie cieszę, że Ci się podoba, jeszcze dużo trzeba zrobić...Tola to ma ogród perfekcyjny.

Myślę że można sadzic juz Rh, u Ciebie na pewno jest cieplej niz u nas

To jutro wsadzę ją Rh :)

Wiesz, Elfirka, to jest specjalistka od ogrodów, ja to mogę tylko podglądać i eksperymentować, bo z wieloma roślinami, to nie wiem co zrobić hehehe

Ostatnio przyjechała moja mama i podpowiedziała mi jak podciąć róże . Dodam tylko, że................ rosną i wypuszczają listki nowe :)

Natomiast posadziłam w zeszlym roku białą różę i odpadły kikutki ( gałązki miały 10 cm) i nic nie ma.

Zastanawiam się czy padła, czy może z korzenia coś wypuści?

RH - rododendron:-)

Zapraszam na http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=40411&sid=e08f225966720d4b1e1034f5d8b1a6e3&p=2119791#p2119791

Sąsiedzi na razie OK:-)

Już nie mogę sie doczekać aż pączki pękną, ale też miałam zrobic opryski Promanalem. Zmarzła mi jedna jablonka i nie pamiętam jaka tam jest posadzona, czy Lobo czy Cortland, bo zastanawiałam sie długo która gdzie posadzić. Zmarzła mi róża na pniu:-( Nie ma pączków, nie wiem czy odbije. Inne maja paczki. Martwilam się co z nia zrobić i jak juz skomponowałam tą rabatkę, to róża mi zmarzła. Ale zobaczymy