kala67 25.03.2011 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 no i planowałam w wekend pracować w ogrodzie...........a tu zapowiadają deszcze i zimne wiatry teraz:( wrrrrrrrrrrrr dorbie....dasz rade sie z nami spotkac w Gdańsku pod koniec kwietnia-początek maja?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 25.03.2011 22:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 Jasne że dam radę Dzięki za zaproszenie:-) Kaluś, własnie do Ciebie pisałam na wątku Toli:-) U nas 10cm śniegu:-( Już trochę posadziłam krzaczków i poprzesadzałam kilka rzeczy, może nic sie nie stanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 26.03.2011 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 u nas dziś rano wszystko śniegiem pokryte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 26.03.2011 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 dorbie........nadal męczę temat wrzosowiska........ czy u siebie masz pod korą włóknine?? na wrzosowisku. jeśli tak............to najpierw sadziłaś roślinki czy najpierw rozciągałaś włóknine??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 26.03.2011 21:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 Kaluś, nie mam agro i myślę ze nie potrzeba, nie rosna mi tak strasznie tam chwasty, pielę wrzosowisko w sezonie moze 2-3x , może tez z powodu ziemi. Posypałam grubo kora drobnomielona i wrzosy rosna dośc gesto tj jak krzewinki sie troche rozrosły to miedzy nimi jest 10-20cm U mnie tez był caly dzien snieg, teraz stopnial, raniutko bylo -6stopni, podobno od wtorku ma być juz ok 10 stopni na plusie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 27.03.2011 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 a w jakich miejscach w ogrodzie kładłaś włóknine???pod jakimi roślinkami??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 28.03.2011 15:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 W zasadzie agrowłókninę mam wszędzie oprócz rabaty wokół tarasu(pseudoskalniczek) i przy schodach wejściowych i na wrzosowisku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 28.03.2011 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 witaj Dorbie:welcome: dawno mnie nie było u Ciebie...a tu proszę robota idzie pełną parą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 28.03.2011 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 Witaj Dorbie jak sądzisz można już posadzić Rododendrona? Nie mogę się doczekać, żeby zobaczyć ( na zdjęciach), jak wszystko u Ciebie zakwitnie W zeszłym roku oglądałam zdjęcia z otwartą buzią Podglądam też Tolę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 28.03.2011 20:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 Dzięki Alu! Ale pójdzie jak mi wszystkie roslinki przyślą ALe trochę obrzeży zrobiliśmy i poprzesadzalam roslinki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 28.03.2011 20:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 Witaj Dorbie jak sądzisz można już posadzić Rododendrona? Nie mogę się doczekać, żeby zobaczyć ( na zdjęciach), jak wszystko u Ciebie zakwitnie W zeszłym roku oglądałam zdjęcia z otwartą buzią Podglądam też Tolę Dzięki Meganko, naprawdę sie cieszę, że Ci się podoba, jeszcze dużo trzeba zrobić...Tola to ma ogród perfekcyjny. Myślę że można sadzic juz Rh, u Ciebie na pewno jest cieplej niz u nas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 28.03.2011 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 To jutro wsadzę ją Rh Wiesz, Elfirka, to jest specjalistka od ogrodów, ja to mogę tylko podglądać i eksperymentować, bo z wieloma roślinami, to nie wiem co zrobić hehehe Ostatnio przyjechała moja mama i podpowiedziała mi jak podciąć róże . Dodam tylko, że................ rosną i wypuszczają listki nowe Natomiast posadziłam w zeszlym roku białą różę i odpadły kikutki ( gałązki miały 10 cm) i nic nie ma. Zastanawiam się czy padła, czy może z korzenia coś wypuści? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 28.03.2011 21:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 Ale odbije ci to co z podkładki, jak przemarzlo szczepienie to odpadly zaszczepione gałązki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 28.03.2011 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 (edytowane) Poczekam i zobaczę O rabatki miały przemeblowanie To tym bardziej czekam na zdjęcia Edytowane 28 Marca 2011 przez Megana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwuś 30.03.2011 05:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2011 A co to jest Rh? Widzę, że już nieźle zarażona jesteś ogrodem Życzę Ci by był tak perfekcyjny jak u Toli...mój napewno nie będzie bo czasem mam rozmach szalonego i nieobliczalnego "twórcy" . Aha i życzę spokojnego sąsiedztwa ... bo blisko masz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 30.03.2011 06:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2011 RH - rododendron:-)Zapraszam na http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=40411&sid=e08f225966720d4b1e1034f5d8b1a6e3&p=2119791#p2119791Sąsiedzi na razie OK:-)Już nie mogę sie doczekać aż pączki pękną, ale też miałam zrobic opryski Promanalem. Zmarzła mi jedna jablonka i nie pamiętam jaka tam jest posadzona, czy Lobo czy Cortland, bo zastanawiałam sie długo która gdzie posadzić. Zmarzła mi róża na pniu:-( Nie ma pączków, nie wiem czy odbije. Inne maja paczki. Martwilam się co z nia zrobić i jak juz skomponowałam tą rabatkę, to róża mi zmarzła. Ale zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwuś 31.03.2011 05:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 Ojej. ja swoich jeszcze nie odowijałam, ale dziś po południu zagladnę co tam się dzieje. No to mam stracha... Rododendrony lubię...ale narazie nie mam...narazie Za opryski też się biorę w następnym tygodniu, w tym roku pierwszy raz spróbuję tych działających układowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 31.03.2011 09:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 A czym będziesz pryskać? Bo ja mam zamiar Promanalem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 31.03.2011 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 Promanalem też pryskałam. Słyszałam, że działa, jeśli wykona się dość wcześnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 31.03.2011 19:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 Przed pęknięciem pąków. Pewnie to już ostatnie chwile.A czym Agatko bedziesz pryskać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts