Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Dorbie

dorbie

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

gratuluję stropu :D i widzę, że jesteśmy dokładnie na tym samym etapie. Tylko, że Ty już masz wszystko obmyslone /łazienki, kuchnia/ a ja ciągle nie wiem na co sie zdecydować. Do nas murarze wracają w poniedzialek czyli 5 listopada. Będą robić ściany kolankowe, nastepnie przychodzi cieśła wrzuca krokowie a ekipa murarzy bedzie pod te krokwie stawiać sciany szczytowe. pożniej deskowanie, papowanie a w srodku ścianki działowe będa się robić, a w grudniu ma przyjśc dekarz i machnąć dachóweczkę :lol: A Wy jakie macie plany??

Paulina a masz swoj dziennik?

jeszcze nie ale zdjęcia już przygotowane także lada dzień się ukaże :D

dorbie Przeczytałem Twój dziennik a raczej obejrzałem (uwielbiam dzienniki w wersji fotograficznej :) ). Tempo budowy macie imponujące. Fajny projekt domku, żadko spotykany materiał na ściany konstrukcyjne. W pięknym miejscu usytuowana inwestycja. Widok z z sypialni bajkowy. 3mam kciuki za dalsze etapy. I będę śledził z ciekawością. Powodzenia. :)

A jaka zima tam :cry: Robotnikow ok 9.30 nie bylo. A drogi wszystkie przejezdne, snieg zepchniety, posypane, nawet na naszej osiedlowej lakowej drodze byl spychacz, a oni nie przyjechali. Krokwie wyrzezbione leza w domu. Nie bedzie wiechy w sobote raczej.

Ale zamowilam drzwi i wplacilam zaliczke, czeka sie ok 5-6tyg termin wstepny ustalilam na 28.12, ciekawe co z tego wyjdzie.

Pojechalam do sklepu z lazienkami, poogladalam, dostalam rabaty na stelaze podtynkowe Grohe i kabine, dobrze ze wczesniej mozna wydac pieniazki i to sobie poczeka :D

A teraz lece do pracy

dorbie zgodnie z obietnica pokazuje tarakote. Kupiłam ja na cały dół (salon, łazienka, kuchnia, korytarz, przedsionek).

http://img20.imageshack.us/img20/5720/img0173dz9.jpg

http://img218.imageshack.us/img218/4608/img0167ek3.jpg

Zajechałam dziś do mnie na budowę w ciagu dnia. Chłopaki zaczęli kłaść dachówkę. Się dzieje .....

p.s To moje pierwsze zdjęcia na forum wstawione osobiscie HURAAAAAAA!!!

Za zimno im. Dzis w nocy bylo jakies -6, w dzien ok +1, zimno jest to fakt, ale kurcze..., nosi mnie i nic nie zrobie. Maja przyjsc w poniedzialek. Pewnie maja jakas robote wewnatrz i wola to. Wkurza mnie to ze stracilismy 2 tygodnie przez te cholerne pustaki. ktorych nie bylo, bo facet ich nie naprodukowal, nie mial dla nas przygotowanych, mimo ze zaplacilismy w maju, ale co z tego. jak skoncze z nim handlowac to na pewno napisze cos niecos na stosownym forum