Iwuś 01.04.2011 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 Amistar zapobiegawczo przeciwko szarej pleśni, Score 250 EC w momencie pojawienia się mączniaka lub plamistości i jeszcze Confidor - ten to zapobiegawczo na mszyce jak pamiętam. lecę poczytać o Promanalu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiulkowo 03.04.2011 05:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2011 witaj:) trafiłam od Toli, dziękuję za radę dot.iglaków. NA obrzeża kupię faktycznie takie niskie 80cm szmaragdy, połączę je z ognikiem, berberysami, wrzosami, bylinami zadarniającymi. Po drodze dziś na działeczkę wstąpimy do brico, bo to jedyny market budowl-roślinny u nas;/A ten środek na zdjęciach z ww. wątku musi dostać 3 wyższe iglaki... bo widać nas jak na dłoni...Pozdrawiam i będę zaglądać jak Twój ogród nabiera barw.asia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 03.04.2011 05:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2011 Asiu, tylko wrzosy jako jedyne z nich lubia bardzo kwaśno, do nich musisz dac specjalna ziemię, inaczej nie będa rosły. Do wrzosów dodaje się jałowce skalne, miniaturowe sosny i tak jak pisała Elfir, bo na jej radach się wzorowałam - wrzoścce, brukentalię, modrzewnicę, pierisy, hebe, golterie rozeslana. Wrzosy najlepiej sie prezentuja jako wrzosowisko, osobna rabata. Trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 03.04.2011 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2011 Promanalem też pryskałam. Słyszałam, że działa, jeśli wykona się dość wcześnie... dziewczyny na co jest ten oprysk?? które rośliny sie tym traktuje?? i w jakim terminie?? .....jeju ale ja mało wiem ...a za ogród sie zabieram:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 03.04.2011 17:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2011 Kaluś, nie przejmuj się, samo Ci przyjdzie. Ja tez się ciagle pytam, mnostwa rzeczy nie wiem. Przed pęknieciem paków pryska sie na owady jak przędziorki i inne, to tym Promanalem. Pryska się drzewka owocowe, świerki Conica i te miniaturowe które sa lubiane przez przędziorki. Dopiero wchodze w opryski, więc malo się ode mnie możesz o tym dowiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 03.04.2011 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2011 A ja naiwna myślałam, że wystarczy posadzić, podlewać i cieszyć się gdy rosną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 03.04.2011 19:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2011 Jasne, że cieszyc sie gdy rosną! Ale jak cos pojawia sie na lisciach itp to tragedia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 03.04.2011 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2011 U mnie wszystkie roślinki albo malutkie, albo dopiero wyjdą, więc co mam patrzeć, czy nic je nie szama?Na co zwrócić uwagę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 03.04.2011 19:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2011 Wszystkiego nie pryskałam, Coniki, inne miniaturki, buka, drzewka i krzewy owocowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 03.04.2011 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2011 dzis na Kiermaszu Ogrodniczym w Toruniu wogóle nie było stoiska z opryskami, z nawozami!!!!!!nie było stoiska z nasionami traw:(szkoda:(...bedę musiała poszukać jakiegoś oprysku w naszych miejscowych sklepach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 05.04.2011 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 proponuje spotkanie w Gdańsku 8 maj lub 14 maj.Alunek....woli 14 maja a Tobie jak pasuje?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 05.04.2011 20:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Ja na razie nie wiem, bo nie wiem kiedy mi dyżur dadzą w weekend:-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 08.04.2011 04:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2011 a kiedy będziesz wiedziała??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 08.04.2011 08:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2011 Pewnie ok 25, moze przed swietami moze po, nie wiem kiedy zrobia grafik:-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 09.04.2011 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2011 Witam, sorry, że tak bez zapowiedzenia wpadam w gościnę, ale mam pytanie. Nie wiem czy już czasem nie pytałam, ale jakoś nie mogę sobie przypomnieć ( skleroza nie boli ..... ) Widziałam u ciebie w dzienniku, że masz w salonie kozę, i tu moje pytanie - jak ci się to "zwierze" sprawuje ? Bo ja mam zamiar takową tez mieć ( może nie identyczną, ale coś w tym stylu ) i nie wiem czy warto? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 09.04.2011 21:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2011 Właśnie ogień się pali i jest cudownie, cieplutko i milutko! jestesmy bardzo zadowoleni:-) Jak nie płaczesz za kominkiem to bedziesz zadowolona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 11.04.2011 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 łoj dobrze, że do Ciebie zajrzałam... przypomniało mi się, że sasanek zapomniałam ze starej chałupy (ogrodu znaczy się) przytargać... a już pierwsze kożuszki widać, trzeba się spieszyć. No i pryskać nie pryskałam... nigdy... i rosło... teraz owockowych mam sporo, może warto??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 11.04.2011 08:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 W zeszłym roku nie pryskałam i liście były takie nakrapiane, byl to pierwszy sezon drzewek, nic sie nie stalo ale... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mocca 13.04.2011 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 dorbie, a co byś powiedziała na jakiś nisko szczepiony klon flamingo zamiast tej rózy? ten klon to moje odkrycie ubiegłego sezonu jest piekny i ciekawie rozświetla miejsce w którym rośnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 13.04.2011 08:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 Hmm, fajny byłby, dzieki, pomyslę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts