Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Dorbie

dorbie

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

witaj:) trafiłam od Toli, dziękuję za radę dot.iglaków. NA obrzeża kupię faktycznie takie niskie 80cm szmaragdy, połączę je z ognikiem, berberysami, wrzosami, bylinami zadarniającymi. Po drodze dziś na działeczkę wstąpimy do brico, bo to jedyny market budowl-roślinny u nas;/

A ten środek na zdjęciach z ww. wątku musi dostać 3 wyższe iglaki... bo widać nas jak na dłoni...

Pozdrawiam i będę zaglądać jak Twój ogród nabiera barw.

asia

Asiu, tylko wrzosy jako jedyne z nich lubia bardzo kwaśno, do nich musisz dac specjalna ziemię, inaczej nie będa rosły. Do wrzosów dodaje się jałowce skalne, miniaturowe sosny i tak jak pisała Elfir, bo na jej radach się wzorowałam - wrzoścce, brukentalię, modrzewnicę, pierisy, hebe, golterie rozeslana. Wrzosy najlepiej sie prezentuja jako wrzosowisko, osobna rabata.

Trzymam kciuki :-)

Kaluś, nie przejmuj się, samo Ci przyjdzie. Ja tez się ciagle pytam, mnostwa rzeczy nie wiem. Przed pęknieciem paków pryska sie na owady jak przędziorki i inne, to tym Promanalem. Pryska się drzewka owocowe, świerki Conica i te miniaturowe które sa lubiane przez przędziorki. Dopiero wchodze w opryski, więc malo się ode mnie możesz o tym dowiedzieć :-(

Witam, sorry, że tak bez zapowiedzenia wpadam w gościnę, ale mam pytanie. Nie wiem czy już czasem nie pytałam, ale jakoś nie mogę sobie przypomnieć ( skleroza nie boli .....;) ) Widziałam u ciebie w dzienniku, że masz w salonie kozę, i tu moje pytanie - jak ci się to "zwierze" sprawuje ? Bo ja mam zamiar takową tez mieć ( może nie identyczną, ale coś w tym stylu ) i nie wiem czy warto? Pozdrawiam.