Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Dorbie

dorbie

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Muszą w niektórych miejscach sciagac starą siatkę, bo zaczęła zjeżdzać w dół, poziomo zrobiła sie fałda. Tamci nie kładli siatki do samego okna, tylko ile im starczyło np 10cm do okna, narożniki beż siatki. Oj, dobrze, że nie kładlismy wtedy od razu tynku, popękałby nam po kilku latach.Pracują ostro, dzis 10 godzin, jutro będą do 14.00, tak lubię. Nie wiem ile to będzie trwało, podobno mówią o 2 tyg. Po dzisiejszej robocie widac jak gładko położyli. Acha, u nas jest 200m

Kalus , zaczęli dziś , ale muszą jeszcze miejscowo wymienic siatkę i położyc nowy klej, bo ten jest nierówny, siatki brakuje, generalnie masakra, poza tym jakies uszczelnienia, malowanie boazerii pod dachem, takze beda robic ok 2 tyg, na koniec kolor:-) Ciekawa jestem bardzo. A tak sie cieszę, bo tyle rzeczy stało jak nie było tej elewacji, zacieki z balkonu w pokoju gościnnym, też maja uszczelnić to. Będziemy mogli na wiosnę robic opaske wokół domu, zgina te deski na obrzeżu, połozymy kafle na balkonach i przejdziemy do odkładania kasy na drzwi wewn:-)

Mysleliśmy o łupku granitowym, ale koszty transportu sa straszne, a w okolicy nie do dostania, na razzie zostani ejak jest. Acha, myślimy tez o jaakiejs rabacie blisko domu między wejściem a brama garażową, by trochę zakryło nam drzwi przed słońcem- strasznie pracują nie można otworzyć - Gerda metalowe.

Dorbie, a gdzie ty mieszkasz?

Próbowałaś pytać o ten łupek?

Czasem transport koleją, jest tańszy, niż samochodem?

Koleją powiadasz... Nie pytałam się, tylko kiedyś ludzie się dowiadywali z kuj-pom. Zostawiam to na czas kiedy bedziemy planowali podjaz robić, bo teraz elewacja, nastepna inwestycja to drzwi wewn. Na pojeździe mamy gruz, a z drugiej strony gdzie stawiamy samochody jak nam sąsiad dojazd płytami wyłożył, mamy położone płyty i krawężniki, także to czeka. Czytałam, że pomimo wysokich kosztów transportu koszt materiału i transport wychodzi dużo mniej niż gyby zamawiać tutaj na miejscu. A1 sie buduje i inne okoliczne 7-ki itd na Euro, potem może kruszec będzie dostępniejszy