Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Dorbie

dorbie

Recommended Posts

Dorbie,

dziękuję pięknie za wyczerpującą odpowiedź na nurtujące mnie zagadnienie. Wygląda, że dobrze przeprojektowałam sobie łazienkę i chłopaki swobodnie załatwią swe potrzeby :)

U nas dziś leją chudziaka i strop nad piwnicą, która nam wyszła "dzięki" krzywej działce. Pogoda nam dopisuje więc prace posuwają się w wymarzonym kierunku. Nawet nie masz pojęcia jak bardzo chciałabym być już na takim etapie jak Wy.

Pozdrawiam ze słonecznego Szczecina

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nooo mnie też serce bolała jak płacić trzeba było... Ale za to uradowana jestem, że przedostatni najdroższy etap skończony... Noo zostały jeszcze dwie rzeczy do zrobienia droższe.. Kostka i łazienka.... Tu mówimy już o sporych sumach...

Jestem ciekawa jak ze wszystkich stron prezentuje się domek.... :)

Nooo mnie też serce bolała jak płacić trzeba było... Ale za to uradowana jestem, że przedostatni najdroższy etap skończony... Noo zostały jeszcze dwie rzeczy do zrobienia droższe.. Kostka i łazienka.... Tu mówimy już o sporych sumach...

Jestem ciekawa jak ze wszystkich stron prezentuje się domek.... :)

U nas łazienka wyszla nam 15 tys, czyli tyle co elewacja z poprawką kleju.

Nie mamy jeszcze zrobionego szczytu od strony tarasu, a tak to wygląda z 3 stron:

20111008430.jpg

DSC02530.JPG

DSCN6152.JPG

Megana nie za położenie samo... za całość ... kafle, położenie, wc i bidet, kabina szklana, umywalka, meble, oświetlenie, baterie... I mam troszkę metrów... ponad 10 na pewno.. tylko czy bliżej 15 czy więcej nie powiem... I na pewno same meble szacuję na ok 5000zł .. a inne dynksy... Aż boję się myśleć....

Niestety kafle te co mnie się podobały to ponad 300zł/m2 kosztował...

A ponieważ ja nie lubię wydawać na daremno pieniędzy, ale i chały też nie lubię to szukam oglądam patrzę i musi mąż jeszcze na tą naszą łazienkę zarobić... ;)

Dorbi ładna ta Twoja łazienka :) widzę, że lubisz foresta :)

Arnika, a co to Forest?

Jak tak liczysz, to chyba będziesz miała mało kafli i robocizna tanio, bo u mnie na same kafle wydałam 3600zł, a za m2 kosztowały ok 60zł, tyle że u mnie kabina jest z kafli czyli ścianki podwójnie wykładane i nogi pod blat też, wanna duża bo długości 180cm. A robocizna mnie kosztowala 7500zł, blat ok 1200zł, ale bialy montaż nie był drogi

No to też mówię, że 15 tysi nie starczy za nic.... Chyba, żebym cięła koszty.... ale ta łazienka ma być wypieszczona. jest wyczekana i ma być ładna.... Więc zdaję sobie sprawę, że nie będzie tania....

Forest to jest marmur, który masz na blacie umywalki i przy spłuczce....

Tak myslałam, bo jak wysłałam postaa, to sobie przypominałam jak on się nazywał:-)

wcześniej miał być bardziej gładki ale jak zobaczyliśmy Forest tylko że zielony to nas zafascynował, a że mial być brąz i też był = to juz nie było odwrotu, mimo że kosztował 2x tyle co ten gładki jaśniejszy