Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Dorbie

dorbie

Recommended Posts

Dlatego, ponieważ nie mam na "moją" łazienkę, nie robimy nic na siłę... Ja dałam sobie czas na wybudowanie i wykończenie domu 2-4 lat od wbicia łopaty... Zostało mi jeszcze prawie dwa lata... Wiec spokojnie... Powolutku damy radę... Tym bardziej, że my nie bierzemy kredytu i nie wszystko możemy sobie wykończyć i zrobić od razu... Według mnie i tak mamy duuużo.... Co mnie bardzo cieszy :):wiggle:

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

I słusznie, macie dużo czasu, więc poco się zabijać :)

To ja dam sobie 4 lata na wykończenie reszty,

a zostało tego trochę:

- drzwi wewnętrzne sztuk 7 :)

- schody

- położenie łupka granitowego przed domem

- jedna strona działki, siatka i brama z furtką

- meble kuchenne i wyposażenie

to tylko parę ważniejszych rzeczy z wszystkich do zrobienia :wave:

Ale Dorotko.. młodsza jesteś więc i w moim wieku to wszystko mieć będziesz :)

I ja też podjazdu nie mam.. żeby w błocie nie brodzić wyłożyliśmy krawężniki i wysypaliśmy kliniec... i jest git...

A kredyty nie brałam bo sprzedawaliśmy naprawdę duże czteropokojowe mieszkanie w centrum miasta i zlikwidowałam wszystkie polisy ... dziłkę mieliśmy od kilku lat...Teraz polisą jest nasz dom... Zawsze to lepsza inwestycja niż polisa, bo na każdej po kilka tysięcy straciliśmy.. No niby kryzys... Niech go drzwi ścisną...

Koniecznie trzeba zrobić sufit w garażu i ocieplić strop nad garażem, wybić deskami podłogę na strychu... Deski są już, ale nie ma kiedy wybijać.... O łazience wiecie...

Aaa i jeszcze listwy przypodłogowe w salonie, kuchni przedpokoju i wiatrołapie... O meblach i innych upiękrzaczch nie wspominam....

Ok dziękuję bardzo:)

Ja się właśnie zastanawiam nad włókniną,bo mimo wymienionej ziemi chwasty są...

Niesamowite jak ogród się zmienia z roku na rok,na początku Twoje roślinki były takie malutkie a teraz takie okazy.

Ja najbardziej czekam aż moje tuje, nas będą już osłaniały ,ale to jeszcze troszkę potrwa:)