dorbie 30.10.2011 19:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 30.10.2011 19:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 Tu nie mam, mam z drugiej strony w kuchni i jadalni. To teraz wisi W sypialni mam dwie firanki, co prawda kuchenne, bo te docelowe sie robią, to własnie na nie kupowalam nici, których mi zabraklo. A długo idzie bo są długie 120cm. twoje sa krótkie chyba 33-35cm także szybciutko idzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 11.11.2011 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2011 Hej Dorbie, dziękuję za przesłane wzory szydełkowe. Napisz proszę jakie nici powinnam kupić i jakiej grubości Obejrzałam zdjęcia ogrodowe i domek wygląda super Co to za krzewy płoną czerwienią u Ciebie? Czy to berberysy? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 11.11.2011 19:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2011 Małgosiu, to berberysy. Polecam nici Maxi i grubość szydełka 1,5mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorfi 11.11.2011 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2011 Przydreptałam tutaj z wątku Meg pooglądać firanki. Piękne są. Nie będzie Ci przeszkadzać, że się rozgoszczę na dłużej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 11.11.2011 20:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2011 Dorfi, zapraszam serdecznie i dzieki za odwiedzinki:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 11.11.2011 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2011 Dorbi, nie wiedziałam, że taka zdolna bestia jesteś...... takie ładne rzeczy robić, no, no.....kiedyś tez bawiłam się w szydełkowanie ale teraz już mi się nie chce.... A jesień w ogrodzie pięknie wygląda....u nas już prawie zima, wszystko zamarznięte, liście na drzewach - całkowity brak. Mimo tego wsadziłam dzisiaj jeszcze dwa jałowce, oczywiście po południu jak ziemia trochę odmarzła..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 11.11.2011 21:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2011 Dzięki wielkie:-)U nas też juz dośc mroźno, w cieniu szron z roślin nie zszedł przez cały dzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 11.11.2011 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2011 A czy słyszałaś o szydełkowaniu z nici nylonowych , prawdopodobnie nie brudzą się tak szybko i łatwo spierają plamy. A berberysy jak się nazywają ( odmiana) pamiętasz może? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 12.11.2011 20:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 Mi się wydaj ze te nylonowe strasznie sie krecą przy szydelkowaniu. Mam takie i ciezko sie robi, chyba ze masz na mysli inne. Jakos mnie te bawełaniane najbardziej odpowiadają. Ja mam dużo berberysów i wszystkie się przebarwiaja na taki pomarańcz, nawet te bordowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 12.11.2011 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 O nici pytałam, bo koleżanka mi powiedziała, że ma obrus z takich nici zrobiony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 12.11.2011 21:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 O niciach napisałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorfi 29.11.2011 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 A robiłaś kiedyś z nici ada? (nie mylić z nićmi aida). Ja się własnie zastanawiam czy firanki z nich nie zrobić. Są lekko usztywnione (jak dla mnie to idealna podróbka aidy właśnie, bo sporo tańsza) i firanka powinna się ładnie układać bez krochmalenia. Tyle, że ja mam na myśli te cienkie, nr 15 (ale ja lubię nici cienkie jak pajęczyna). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 30.11.2011 09:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2011 Nie interesowałam się, ja używam bawełniane, ale one się spierają, nie lubię krochmalić. Muszę spróbować, dzięki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorfi 30.11.2011 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2011 Ada i aida to bawełna. Ja też do szydełka tylko bawełny używam. Do maxi jakoś nie bardzo mogę się przekonać. Zrobiłam z niej co prawda duży obrus, ale wydaje mi się za gruba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 07.12.2011 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 Dorbie, drzwi śliczne Napisz czy będziecie mieć ościeżnice? Ile kosztowała jedna para drzwi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 07.12.2011 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 Dorbi, nie ma to jak wykańczanie się w czasie.......Ty masz już drzwi a ja powiesiłam firanki... nie mam jeszcze tynku na zewnatrz i mebli w kuchni...... ale i tak mieszka nam sie super i za nic nie wróciłabym do miasta...:rolleyes::rolleyes: Po całej historii choroby mojego męża, powtarzam teraz, że nie ma to jak zdrowie....bez kuchni można żyć, bez drzwi można funkcjonować ale....bez zdrowia niestety, trudno i ciężko.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 08.12.2011 11:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 Dorbie, drzwi śliczne Napisz czy będziecie mieć ościeżnice? Ile kosztowała jedna para drzwi? Dostalismy je, są używane ale super jakość. Opaski zrobimy, już mamy gotowe, tylko musimy tynki naokoło wykończyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 08.12.2011 11:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 Dorbi, nie ma to jak wykańczanie się w czasie.......Ty masz już drzwi a ja powiesiłam firanki... nie mam jeszcze tynku na zewnatrz i mebli w kuchni...... ale i tak mieszka nam sie super i za nic nie wróciłabym do miasta...:rolleyes::rolleyes: Po całej historii choroby mojego męża, powtarzam teraz, że nie ma to jak zdrowie....bez kuchni można żyć, bez drzwi można funkcjonować ale....bez zdrowia niestety, trudno i ciężko.... Tak wasiu zdrowie najważniejsze. A reszta w swoim czasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 08.12.2011 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 Potwierdzam, zdrowie to podstawa życia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts