Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Dorbie

dorbie

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Radosnego i szczęśliwego Nowego Roku z marzeniami o które warto walczyć,

z radościami którymi warto się dzielić, z przyjaciółmi z którymi warto być i z nadzieją bez której nie da się żyć!

http://img580.imageshack.us/img580/9720/20121l.jpg

Uploaded with ImageShack.us

• 2 weeks później...

Fajnie to zabrzmiało:-) Chociaż ja w tym kontekscie, że ciemno jak rano wyjeżdżam, ciemno jak wracam, jeszcze się nie przyzwyczaiłam, że elewacje kolorową mam

:-) Wyjeżdzam z garazu z tyłu domu, wracam również, nie znam wyglądu mojego domu :-) Na wiosnę wezmę oddech

Witam,

Gratuluję pięknego domku. Zastanawiam się nad pierwotną wersją Lukrecji bez garażu. I tutaj parę pytań do Pani - czy powiększała Pani dom czy salon który widać jest taki jak w oryginale? Jak sprawdzają się ażurowe schody przy kąciku TV - nie brudzi się za bardzo, nic jeszcze na TV nie spadło? Widziałam że trzeba było dorabiać otwory do drzwi - to wina projektu (jakieś nie standardowe wymiary) czy fachowców? Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź i wszelkie porady. Jak z ustawnością pokoi na górze?

Pozdrawiam

kaejprzepraszam, że tak długo ale nie miałam czasu

- dom jest niepowiększany, ale gdybyśmy mogli teraz to metr byśmy przedłużyli, brakuje tego metra w salonie i jadalmi

- nie wiem czy zauważyłaś ale przestawiliśmy telewizor i stoi przy scianie obok drzwi tarasowych - akurat tak nam pasuje względem światła, jak kanapa stoi pod schodami, salon jest większy, dlatego tez wg nas schody azurowe sa w tym domu lepsze

- schody - super, nie zamieniłabym ich na pełne, wiadomo sypie sie z nich kurz, ale to nie jest jakis problem

- otwory na drzwi musieliśmy zmniejszyć, bo drzwi dostalismy od znajomego, a ze są drewniane w bardzo dobrym stanie i podobają się nam, to je załozyliśmy i resztę w tym samym wzorze zamówimy u stolarza, zdjęcia będą wkrótce, jeszcze tylko opaski musimy założyć

- pokoje na górze w naszym rozkładzie są ok - tylko my dołożyliśmy pokój nad garazem, stąd korytarzyk, przesunęliśmy sciankę pomiędzy sypialniami z tyłu domu na srodek balkonu. Na górze najfajniejszy pokój z garderobą jest nad garażem

To już wiem dlaczego tak mało Cię na forum... zapracowana biedaczko... nie daj się! Weź oddech chociaż w weekend;) raz na tydzień można:), a do wiosny wtedy jakoś dotrzymasz w niezłej formie:D.

Uściski noworoczne zostawiam:).

Ala, myślę, że u nas jest zimniej

Dzisiaj na podwórku mam tak:

DSCN6364.JPG

DSCN6363.JPG

A przez Otomin rano przejchałam, bo byłam rozpędzona, a przy powrocie musiałam zwolnić bo dziury są straszne i nie podjechałam pod wzniesienie, sam lód, tak jeszcze nie było przez 4 sezony jak tu mieszkamy, przed samą górką nie dałam rady i musiałam jechać naokoło :-(