Nadulka 29.08.2012 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2012 oj jak dawno mnie u ciebie nie było!ogród coraz piękniejszy,a wrzosy cudowne:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 29.08.2012 13:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2012 Faktycznie dawno:-) Witam, witam:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadulka 29.08.2012 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2012 wiesz jak to jest,czasu deficyt i tyle wątków:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 02.09.2012 21:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2012 A może tu po wyjęciu gliny mogłabym umieścić rabatę bylinową? Ale wolałabym taką wolną na środku trawnika Ale nie w tych czasach chyba - boisko... Trawy, rudbekie, nachyłki, jeżówki, krwawniki kolorowe... Trochę miejsca jest. Ala, jak oglądasz, to napisz co sądzisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 02.09.2012 22:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2012 Dorcia ale u Ciebie ślicznie:) Czy wiesz może co to za roślinki na 8 zdjęciu z Franka? Patrzę,że nie ma maila z moją odpowiedzią> A wysyłałam. To gdzie on jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadulka 08.09.2012 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2012 Wrzuć kochana fotki twoich pięknych wrzosów:)Pewnie mienią się kolorami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 08.09.2012 19:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2012 (edytowane) Już się poprawiam. Faktycznie wrzosy teraz mają głos. Edytowane 8 Września 2012 przez dorbie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadulka 08.09.2012 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2012 wiedziałam ,pięknie:)jak długo masz wrzosowisko? jak już pytałam to nie krzycz;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 08.09.2012 20:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2012 Chyba nie pytałaś 4ty sezon, tzn sadziłam od wiosny 2009. Co roku strzygę na wiosnę wrzosy i po kwitnieniu wrzośćce, dorzycam kory pomiędzy i wyrywam chwasty - na szczęście dużo chwastów tam nie rośnie i jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 08.09.2012 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2012 Pięknie i tak kolorowo Nie mam wrzośćców, muszę kupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 08.09.2012 20:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2012 Kupuj na wiosnę , chyba , że przez internet. Polecam wrzosik_pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 08.09.2012 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2012 Cudne to wrzosowisko...a kiedy na wiosnę to strzyzenie i jak nisko? ja u siebie też mam wrzosy i kurcze pojęcia nie miałam, że należy je strzyc;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 08.09.2012 21:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2012 Wrzosy na wiosnę jak zejdą już przymrozki tak na 10cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadulka 09.09.2012 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2012 U mnie wrzośce jakoś przemarzają i juz nie kupie,kilka wrzosów też odpadło,ale reszta ma się dobrze.Niedawno musiałam zrobić nowe miejsce na wrzosowisko,bo jak robiliśmy kostkę po poszerzyliśmy wjazd i musiałam zabrać moje wrzosy.Ostatnio kupiłam chyba ponad 30szt,z tego trzy się nie przyjeły,muszę wymienić.Oj jak bym chciała juz takie piękne i duże jak Twoje:) A te 10cm to od dołu liczysz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 09.09.2012 06:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2012 Juz drugi sezon jest piekny,także głowa do góry:-)Tak 10cm do ziemi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadulka 09.09.2012 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2012 Tak masz rację,mam kilka szt zeszłorocznych ,na te co kupiłam to poczekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogbog 09.09.2012 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2012 Też nie wiedziałam,że wrzosy trzeba przycinać.Posadziłam w ubiegłym roku kilka sztuk,nie wszystkie przetrwały,wiec się zniechęciłam ale jak zobaczyłam jak teraz zaczeły rosnąć znowu dokupiłam kilka:) Tylko że moje są żwirku....narazie im podłoże służy:)Dałam w dołki sporo kwaśnej ziemi i może dlatego przeżyły:) Dorbie Twoje wrzosowisko jest przepiękne...i dlatego się przekonałam do wrzosów:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 09.09.2012 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2012 Dziękuję Dorbie!z tego co czytam to chyba nikomu 100% się nie przyjęło, u mnie z 30 też 4 nie dały rady...ot uroki naszej strefy klimatycznej;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 09.09.2012 16:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2012 Dzięki dziewczyny.U mnie po 1 sezonie chyba 2 wypadły, czy nawet zaraz po posadzeniu.Podsypuję je teraz kwaśnym trofem i drobną korą Ale co było dziś w Mai w ogrodzie. Róże nie lubią ściółkowania korą tylko np węglem drzewnym. Bo kwaśne podloże sprzyja rozwojom np grzybów. To fakt, złe podłoże to słabsze rośliny. A u mnie jest tak w ogóle kwaśny odczyn gleby. I mam non stop czarną plamistość. W przyszłym roku ściółkuję korą i nie sadzę czarnuszki dmasceńskiej(teraz też nie siałam, tylko mi z zeszłego roku nasiona si ę wysiały) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 09.09.2012 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2012 czolko Doti. w starym polu byly cudniaste wrzosy, krolowaly rozowe w odcieniu fuksjowym. az zaluje teraz, ze nie kupilam ale za malo rak do noszenia i dzikie tlumy ludzi. ale wrzosiki w deche Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts