Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Dorbie

dorbie

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A może tu po wyjęciu gliny mogłabym umieścić rabatę bylinową? Ale wolałabym taką wolną na środku trawnika :-)

IMG_7603.JPG

Ale nie w tych czasach chyba - boisko...

Trawy, rudbekie, nachyłki, jeżówki, krwawniki kolorowe... Trochę miejsca jest.

Ala, jak oglądasz, to napisz co sądzisz?

U mnie wrzośce jakoś przemarzają i juz nie kupie,kilka wrzosów też odpadło,ale reszta ma się dobrze.

Niedawno musiałam zrobić nowe miejsce na wrzosowisko,bo jak robiliśmy kostkę po poszerzyliśmy wjazd i musiałam zabrać moje wrzosy.

Ostatnio kupiłam chyba ponad 30szt,z tego trzy się nie przyjeły,muszę wymienić.

Oj jak bym chciała juz takie piękne i duże jak Twoje:)

A te 10cm to od dołu liczysz?

Też nie wiedziałam,że wrzosy trzeba przycinać.Posadziłam w ubiegłym roku kilka sztuk,nie wszystkie przetrwały,wiec się zniechęciłam ale jak zobaczyłam jak teraz zaczeły rosnąć znowu dokupiłam kilka:) Tylko że moje są żwirku....narazie im podłoże służy:)Dałam w dołki sporo kwaśnej ziemi i może dlatego przeżyły:)

Dorbie Twoje wrzosowisko jest przepiękne...i dlatego się przekonałam do wrzosów:)

Dzięki dziewczyny.

U mnie po 1 sezonie chyba 2 wypadły, czy nawet zaraz po posadzeniu.

Podsypuję je teraz kwaśnym trofem i drobną korą

Ale co było dziś w Mai w ogrodzie. Róże nie lubią ściółkowania korą tylko np węglem drzewnym. Bo kwaśne podloże sprzyja rozwojom np grzybów. To fakt, złe podłoże to słabsze rośliny. A u mnie jest tak w ogóle kwaśny odczyn gleby. I mam non stop czarną plamistość. W przyszłym roku ściółkuję korą i nie sadzę czarnuszki dmasceńskiej(teraz też nie siałam, tylko mi z zeszłego roku nasiona si ę wysiały)