Gość lilaki 16.07.2003 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2003 Mam okazję kupić 15 letni dom. Zbudowany jest z pustaków siporeksowych (nie znam fachowej nazwy) .Czy ktoś może wyrazić opinię na temat zdrowotnych aspektów tego typu materiału budowlanego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 16.07.2003 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2003 Współczesny gazobeton różni się od starego jedynie nazwą no i tym, że jest równiejszy ale to jest ważne jedynie dla murarza, a przedmiotowy dom już trwa. Z pewnością nie jest to odmiana lekka i całe szczęście.Jeżeli dom nie jest docieplony, należy go docieplić i już. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość lilaki 16.07.2003 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2003 Dziękuję za odpowiedź. Zastanawia mnie głównie wpływ gazobetonu na zdrowie mieszkańców , słyszałam opinie,że jest szkodliwy (?). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecky 16.07.2003 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2003 Hey Opinie o szkodliwości gazobetonu wzięły się stad, iż do niektórych z nich na etapie produkcji dodawano popiołów lotnych powstałych w wyniku spalania węgla (miały kolor ciemno-szary) co miało zwiększać ich promieniotwórczość. W tym przypadku nie jest ono większe niż w wyrobów ceramicznych. np cegły. Generalnie jest to produkt przyjazny, tworzacy właściwy mikroklimat w pomieszczeniach. Oczywiście oprócz zalet posiada tez i wady . Ja osobiście budowałbym z silikatów . Załączam link o betonie komórkowym http://www.betonkomorkowy.com.pl/main_f.htm promieniotwórczość http://www.betonkomorkowy.com.pl/katalog/z1/z1321_f.htm Pozdrawiam i życze miłej lektury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość lilaki 17.07.2003 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2003 Dziękuję bardzo za odpowiedź,właśnie takiej informacji poszukiwałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts