mimip2 13.08.2007 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 Poradźcie proszę z czego budować. Rozważamy dwa materiały: cegłę ceramiczną lub silkę, którą nam bardzo zachwalano (współczynnik przenikania ciepła, izolacyjność akustyczna, paroprzepuszczalność). Jeśli już macie doświadczenie z własnej budowy - podzielcie się wiedzą praktyczną i doświadczeniem ..Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 13.08.2007 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 .... silkę, którą nam bardzo zachwalano (współczynnik przenikania ciepła, no to akurat chyba nie jest atutem w silikatach ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remx 20.08.2007 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2007 Mam cegłę i jestem zadowolony.To samo pewnie powiedzą ci co mają Silkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sasha 20.08.2007 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2007 Wybieraj to co będzie tańsze serio chyba że chcesz zbudować sobie dom z ceramiki ale i strop również musisz wtedy wziąć ceramiczny i aby to miało sens tynki zew i wew również muszą być odpowiednie jeżeli chcesz aby twoja ściana oddychała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czandra 21.08.2007 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 No i docieplaj się wełną, a nie styropianem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 25.08.2007 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2007 a dlaczego nie ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Włodek W. 24.10.2007 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 To co się podoba ,a z czego planowałeś? . Zrób tak zebyś nie żałował Zbudowałem z maxa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magangs 24.10.2007 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 Polecam wątek: http://forum.muratordom.pl/jak-budowac-silka,t18964.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czandra 06.11.2007 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 Polecam silkę. Mamy wykonane z niej ściany na poddaszu i ścianę między pokojem, a łazienką na parterze. Chodziło nam o dobrą izolację akustyczną. Materiał ekstra. Ściany równiutkie, bloczki łączy się na klej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalg 18.11.2007 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2007 Witam,Ja zbudowałem dom z silki i jestem zadowolony z tego materiału. Silka ma to do siebie, że musi być ocieplona, a jest bardzo wytrzymała, wysoka izolacyjność akustyczna i dobre parametry wewnętrzne mikroklimatu (wchłania i oddaje nadmiary wilgoci). Ja mam 12cm styropianu i mogę powiedzieć, że jak rano mamy 21 stopni celsjusza i wracamy wieczorem, temperatura utrzymuje się w domu na poziomie 19-20 stopni (a zmniejszam na czas wyjścia do poziomu 16 stopni). Mieszkam od czerwca 2007 i na razie nie mam uwag PS. I zgodzę się z jednym z forumowiczów, że tak na prawdę liczy się cena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remx 18.11.2007 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2007 Ja mam klasyczną ceramikę. Jest OK. Wybierz to co tańsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katerhasser 19.11.2007 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 też mam silkę i jestem zadowolony. do porothermu itp. musisz stosować specjalne kołki do mocowania różnych rzeczy na ścianach ale to nie jest jakiś istotny argument, w końcu do G-K też, a większość ma je na poddaszech. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts