Marek32 13.08.2007 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 Witam, Mam pytanie odnośnie projektu przyłącza wodociągowego. Otóż dostałem już warunki przyłącza wody i następny etap jak rozumiem, to zrobienie takiego projektu. I teraz pytanie czy robi to architekt adaptujący projekt, czy też musze to zrobić osobno u kogoś innego? Ogólnie jak najszybciej załatwić wodę na działce?? Woda biegnie w ulicy bezpośrednio przy mojej działce, a dodatkowo 0,5 od rogu mojej działki stoi hydrant. Woda będzie mi przecież potrzebna w trakcie budowy już od samego początku więc nie wiem czy czekać na pozwolenie na budowę? Do czego podłącza się wodę na działce w okresie przejsciowym? Do jakiejś pompy? Niestety studnia odpada. Dziękuje za rady,Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Robert_K 14.08.2007 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 Albo robi to architekt - jeśli to z nim ustaliłeś, albo branżowiec. Projekt wod/kan ok. 700 PLN zazwyczaja przewiduje studzienkę wodomierzową. Jak Ja robię by uniknąć kosztów? 1. Dogaduje się z sąsiadem i "biorę" od niego wodę przez okres - patrz pkt. 2 2. Gdy w domu założe już okna i CO idę do majstra który w gminie odbiera przyłącza wod/kan i prosze o zrobienie przyłącza. 3. Majster z gminy nanosi zmiany w projekcie, likwiduje studzienkę i przenosi na papierze licznik do domku 4. Ten sam Majster wykonuje instalację i odbiera przyłącze. Plusy: - nie musimy budowac studzienki ( koszt od 700 PLN do 2500 PLN ) - odbór wod/kan nas nie interesuje..... Temat sprawdzony przez 2 sąsiadów Popytaj sąsiadów może Ci się uda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 14.08.2007 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 Idź do wodociągów i popytaj kto może zrobić projekt. Tam wszyscy robią na fuchę. I wtedy masz pewne że nie odrzucą. Jak zrobi ktoś obcy (spoza układy) to nie uzgodnią go albo będą robić problemy. Mafia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts