qwert 13.08.2007 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 czy jest jakaś różnica w jakości, sprawności, cenie między kanałami okrągłymi izolowanymi, a prostokątnymi z blachy? które są lepsze? prostokątne zajmują mniej miejsca i chyba stosowane są w większych obiektaqch.http://www.admire.com.pl/mainindex.htmlokrągłe raczej w małych domkach. niestety w moich okolicach jest tylko firma co robi prostokątne dla dużych firm - hotele, szpitale, fabryki, ale dla mnie zrobią instalację z reku w prostokątnych, za 10-15 tyś. może te są lepsze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theodolit 13.08.2007 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 Generalnie bez wiekszej roznicy dla powietrza - generalnie roznica jest ze kanał okrągły i to czesto elastyczne sprzedawane sa jako izolowane - a prostokatne sa prefabrykowane w mniejszych ilosciach i izolowac trzeba osobno. Z 2 strony na prostokatach mozna zrobic kanały plaskie np 400x200 - czego rownowaznikiem bedzie okragle 315 w cenie prawdopodobnie jest roznica - okraglaki elastyczne lub spiro izolowane sa bardziej 'seryjne' i moga byc tansze z punktu widzenia hydrauliki bez wiekszej roznicy jak kanały maja wlasciwa powierzchnie i wentylator dobrany na wlasciwe opory tak przy najmniej uwazam pozdrawiam Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tojaxdotka 13.08.2007 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 Okrągłe są cichsze - tyle zapamiętałam.Poszukaj było o różnicach w którymś wątku o rekuperatorach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 13.08.2007 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 Okrągłe są cichsze - tyle zapamiętałam. Poszukaj było o różnicach w którymś wątku o rekuperatorach Jak byłem w firmie http://www.rekuperatory.pl to mi proponowali odejście od reku prostokątna rurą a później okrągłe bo tak miało być bardziej cicho. To jak to jest ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 13.08.2007 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 Bo każdy fizyk wie że w okrągłych lepiej powietrze toczy się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts