Martynka75 13.08.2007 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 Szukalam odpowiedzi, ale moze jakos nieudolnie.. Musze podac wymiary parapetow wewnetrznych, ale wciaz slysze sprzeczne opinie na temat tego, czy powinny one odstawac tak by pokryly zawieszony ponizej kaloryfer, czy tez powinny siegac do jego polowy, a nawet mniej... Jak jest u was??? Z gory dziekuje za podpowiedzi...! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaro71 13.08.2007 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 Ja nie wystawiałem parapetu na cały grzejnik bo on ogrzewałby mi parapet a nie powietrze nad nim. Taka szeroka półka wystająca ze ściany źle wygląda. Wystawiłem kilka centymetrów, tak do połowy grubości grzejnika. I zgrabniej, i lepsza cyrkulacja powietrza w okolicy okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 13.08.2007 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 Parapet wewnętrzny nie powinien zasłaniać górnej części kaloryfera / zaburza on wówczas przepływ ogrzanego powietrza które unosi się ku górze / - u mnie parapety wewnętrzne / granitowe / wystają tylko około 3 cm za obrys ściany . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KOM44 13.08.2007 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 Odsłoń cały grzejnik, wtedy ogrzeje ci pokój nie parapet, pozatym taki parapet ładniej wyglada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr J. 15.08.2007 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2007 Moim zdaniem nieznaczenie musisz wysunąc, 2-4 cm, nie wysunięty źle wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts