nidziowa 13.08.2007 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 WitamMuszę do nastepnego tyg. zdecydować się jakie chcę baterie. Hydraulik sugeruje aby zrobić takie ze zlewu. JA wolałabym tradycyjnie. Mam niemiłe doświadczenia z kranem wystajacym z umywalki. Proszę wszytkich o opinie. Które rozwiązanie jest lepsze biorąc pod uwagę uzytkowanie. Martwię się ze taki kran, po niedługim czasie zacznie się kręcić naokoło i pzry kazdej probie odkrecenia kurka będzie mnie doprowadzał do .....wiecie czego.pozdrawiam i czekam na opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smiejus 13.08.2007 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 nie wiem jak ty ale ja nie używam kurków od dłuższego już czasu. Wszędzie mam baterie jednouchwytowe. Nic sie nie kręci, uzywa sie super. Jedynie w kuchni bateria się nieco rusza ale to nie jej wina tylko zbyt cienkiej blachy zlewu. Jak dałabym tam podkładkębyło by ok. u nas na 100% będa baterie wystające z umywalek, natomiast przy wannie wystająca ze ściany bo jakos tak źle mi sie kojarzy woda lejąca sie pod wannę przez dziurę od węża prysznicowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tojaxdotka 13.08.2007 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 Mam mam wszystkie stojące, na wannie też i jestem bardzo zadowolona.Baterie ścienne - podtynkowe też mi się bardzo podobają, niestety 10 lat temu,gdy wykańczaliśmy mieszkanie ceny na nie były kosmiczne.Jeżeli zastanawiasz się nad wyborem pomiędzy stojącymi a naściennymi natynkowymi to zdecydowanie jestem za stojącymi, zarówno ze względów estetycznych jak i użytkowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agami 14.08.2007 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 Ja też polecam stojace, jednak z jednym uchytwem. Do szału doprowadza mnie jedyna bateria, która sie uchowała, nad umywalką ścienna z dwoma pokrętłami. Pół minuty zajmuje mi dobranie odpowiedniej temeperatury i "mocy" strumienia. A tak, jedna dzwignia i o wiele szybciej dobierasz odpowiednią wodę. Oczywiście dużo zależy od wystroju twoje kuchni i Twoich upodobań. Jeżeli jesteś przyzywczajona do dwóch pokręteł, to taki wybierz kran. To Tobie ma sie najlepiej użytkować. Wiekszość bateri (z pewnością Franke i Blanco) mają specjalną podkładkę, która zapobiegnie obluzowaniu baterii i jej poruszaniu sie w każdą stronę. No chyba, że będziesz mieć słabej jakości zlewozmywak ze stali, to wtedy nic nie pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tojaxdotka 14.08.2007 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 No chyba, że będziesz mieć słabej jakości zlewozmywak ze stali, to wtedy nic nie pomoże. Myślę,że nie chodzi tu o jakość zlewozmywaka, a o grubość powierzchni do której bateria jest przymocowana.(?) U mnie po tylu latach troszkę się rusza wylewka baterii stojącej na wannie. Ale jak sądzę, to moja wina, bo często traktuję ją jako uchwyt ale to wymaga tylko ewentualnego skręcenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agami 14.08.2007 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 Może żle sie wyraziłam - zlewozmywaki tanie nie mają żadnego usztywnienia, czy wydzielonej strefy. Jest tak w większości zlewozmywaków nakładanych. Jeżeli doda się do tego jeszcze ciut cięższą baterie, to będzie się ruszac po pewnym czasie. Można skręcać,przykręcać, dokręcać, a i takpo pewnym czasie będzie ruszać się pownownie. Jeżeli zlew ma wyprofilowanie pod baterię, to od razu inaczej bateria działa. Nie ma co ukrywac, że jeżeli bateria będzie sporo użytkowana, to i tak po pewnym czasie będzie trzeba ją dokręcić. Ale nie będzie to po kilku miesiącach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek1719499676 14.08.2007 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 to zdecydowanie jestem za stojącymi, zarówno ze względów estetycznych jak i użytkowych. http://foto.onet.pl/upload/5/23/_548308_n.jpg Wszędzie mamy naścienne ( za wyjątkiem kuchni ) i był to wybór świadomy którego nie żałujemy, m.in. właśnie ze względów estetycznych a chodzi o opaskę kamienia i brudu wokół bat. umywalkowej, który pojawi się już po kilku miesiącach i jest ciężki do usunięcia. Poza tym nic się nie rusza i co ważne nie ma węża elastycznego który czasami pęka ( doświadczyłem tego dwukrotnie w starym mieszkaniu). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tojaxdotka 14.08.2007 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 Wszędzie mamy naścienne ( za wyjątkiem kuchni ) i był to wybór świadomy którego nie żałujemy, m.in. właśnie ze względów estetycznych a chodzi o opaskę kamienia i brudu wokół bat. umywalkowej, który pojawi się już po kilku miesiącach i jest ciężki do usunięcia. Poza tym nic się nie rusza i co ważne nie ma węża elastycznego który czasami pęka ( doświadczyłem tego dwukrotnie w starym mieszkaniu). Pozdrawiam Opaskę z kamienia usuwam środkami od kamienia. Środki te usuwają kamień same, wystarczy przetrzeć i spłukać. Ja tylko zalewam na jakiś czas i czekam Nic mi się nie rusza i nic do tej pory (od 10 lat) nie pękło. Może to sprawa nie rodzaju a jakości baterii. Mam baterie RAF-a w całym mieszkaniu -7 szt i jestem zadowolona, nic nigdy się z nimi nie działo. A przepraszam, na samym początku coś było z nawannową, przyjechał Pan z RAF-a, naprawił-wymienił(?) i do tej pory spokój.A są to stosunkowo tanie baterie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tojaxdotka 14.08.2007 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 Może żle sie wyraziłam - zlewozmywaki tanie nie mają żadnego usztywnienia, czy wydzielonej strefy. Jest tak w większości zlewozmywaków nakładanych. Jeżeli doda się do tego jeszcze ciut cięższą baterie, to będzie się ruszac po pewnym czasie. Aaaaa to możliwe nigdy nie miałam metalowego zlewu z baterią stojącą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts