laura27 13.08.2007 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 Mam prośbę, czy te pieniądze są wystarczające , aby pobudować dom, ok 120 m/kw dodam, że mamy w bliskiej w rodzinie murarza, więc nalezy odliczyć ten koszt dziękuję za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
j-j 13.08.2007 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 120 użytkowej czy całkowitej?Jesli całkowitej to wg mnie wystarczy ale to bardzo ogólne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dominik i Gosia 13.08.2007 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 Jak sie mądrze zagospodaruje, to TAK. Rozwinięcie mojej opinii to setki postów na ten temat na forum... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
el-ka 13.08.2007 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 To już bardziej realne niż pomysły za 100 tys. Ale też dużo zależy od rodzaju domu - za te pieniądze realniejszy będzie dom z dachem dwuspadowy, tańszą dachówką, bez balkonów, wielkich przeszkleń z oknami przesuwnymi na taras, bez bajerów typu ogrzewanie podłogowe, wentylacja mechaniczna, no i wykończenie raczej "hipermarketowe". Na robociznie murarzy można zaoszczędzić z 20 tys, ale czy spokrewniony murarz będzie też sponsorował pomocników? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kapusta 13.08.2007 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 jesli masz w rodzinie murarza - to nie starczy jesli rozsądnie dobierzesz wykonawców to powinno wystarczyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 13.08.2007 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 Nie piszesz skąd jesteś . U mnie możesz wybudować dwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 14.08.2007 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 Możesz zajrzeć do dzienników budowy. Jest tam jeden wątek o domku za 100. tys. Możesz się temu przyjrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinst 14.08.2007 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 Dasz radę, myśle ze taki powinieneś: http://www.archi-projekt.com.pl/projekt.php?id=124 przy założeniu ze masz działkę i media w działce oraz ze nie przesadziś z wykończeniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 14.08.2007 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 Nie piszesz skąd jesteś . U mnie możesz wybudować dwa. Dokładnie retrofood! wiem bo mieszkam prawie w galicji (sandomierz). A tak poważnie to ja buduję dom za 200tys -tyle MUSI nam wystarczyć. Pow. użytkowa 120m.kw., Prosta bryła, dach dwuspadowy (zero lukarn czy koszy). Budujemy z ceramiki (max), dachówka cementowa Braas. Jesteśmy na etapie dachu -i szacujemy koszty do tego momentu -z przykryciem -około 75tys. Murarz wziął tylko 10tys (domek prosty jak budowa cepa ). http://www.projekty.z500.pl/projekt/z45.html Jak bez szaleństw i fajerwerków to 250 może Ci wystarczy, chociaż z drugiej strony ja pustaka i dach kupowałam w zimie- przed podwyżkami W każdym bądź razie -murarz to tylko kropla w morzu -niestety... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrm74 14.08.2007 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 Ja buduję w Warszawie Rododendron 5.Powierzchnia użytkowa z podwójnym garażem 240 m2.Stan surowy otwarty - dach pokryty deskami i papą bez ceramiki, bez okien - 170 tys brutto. Taniej nie mogłem już. Ekipa budująca z więźbą 40 tys brutto, reszta materiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
laura27 14.08.2007 09:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 jejku, wy jesteście niezastąpieni, dzięki za odpowiedzi, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carringtontomas 14.08.2007 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 Mam prośbę, czy te pieniądze są wystarczające , aby pobudować dom, ok 120 m/kw dodam, że mamy w bliskiej w rodzinie murarza, więc nalezy odliczyć ten koszt dziękuję za odpowiedź Wszystko zalezy od projektu - ja przy domu parterowym 100m2 na stan surowy zamknięty wydałem 85 000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trzci_kris 14.08.2007 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 Jeżeli nie boisz sie pracy i z rodziną poświęcisz rok czasu na maximum prac własnych to zmieścisz sie znakomicie. Ja szacuje swoje 190 metrów właśnie coś w tej kwocie. Już jestem na finiszu i nic nie wskazuje na to abym sie mylił (w założeniu mam prawie pod klucz, wykończenie płytkami ze średniej półki i panelami, jeśli parkiety to już sporo drożej ). Ale całość przypłacam oczywiście ogromnym poświęceniem budowie i przebywaniem na niej od razu po pracy aż do wieczora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
laura27 14.08.2007 12:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 Jeżeli nie boisz sie pracy i z rodziną poświęcisz rok czasu na maximum prac własnych to zmieścisz sie znakomicie. Ja szacuje swoje 190 metrów właśnie coś w tej kwocie. Już jestem na finiszu i nic nie wskazuje na to abym sie mylił (w założeniu mam prawie pod klucz, wykończenie płytkami ze średniej półki i panelami, jeśli parkiety to już sporo drożej ). Ale całość przypłacam oczywiście ogromnym poświęceniem budowie i przebywaniem na niej od razu po pracy aż do wieczora. To super, życze ci powodzenia U nas jest jeszcze jedna kwestia, projekt domu, z którym mam ogrooomne problemy, jest ich tyle , a jak szukam czegoś konkretnego , (czyli w naszym przypadku dom ma miec 2 mieszkania - jedna część większa dla nas, i druga dla mamy - ok 40-50 metrów) to jest problem poradźcie coś , plisss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 14.08.2007 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 Chyba coś znalazłam -mały domek i 2 mieszkania -link: http://projekty.dom.pl/detail.php?id=1829&sz=1 Tylko to mniejsze ma tylko 1 pokój, ale luknij -może spasuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
laura27 14.08.2007 19:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 Kachna, wielkie dzięki,własnie o coś takiego mi chodzi,tylko garaż chcemy mieć oddzielnie, buziak dla ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darials 15.08.2007 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2007 Nie piszesz skąd jesteś . U mnie możesz wybudować dwa. Dokładnie retrofood! wiem bo mieszkam prawie w galicji (sandomierz). A tak poważnie to ja buduję dom za 200tys -tyle MUSI nam wystarczyć. Pow. użytkowa 120m.kw., Prosta bryła, dach dwuspadowy (zero lukarn czy koszy). Budujemy z ceramiki (max), dachówka cementowa Braas. Jesteśmy na etapie dachu -i szacujemy koszty do tego momentu -z przykryciem -około 75tys. Murarz wziął tylko 10tys (domek prosty jak budowa cepa ). http://www.projekty.z500.pl/projekt/z45.html Jak bez szaleństw i fajerwerków to 250 może Ci wystarczy, chociaż z drugiej strony ja pustaka i dach kupowałam w zimie- przed podwyżkami W każdym bądź razie -murarz to tylko kropla w morzu -niestety... bardzo fajny projekt!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 15.08.2007 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2007 Nie piszesz skąd jesteś . U mnie możesz wybudować dwa. Dokładnie retrofood! wiem bo mieszkam prawie w galicji (sandomierz). A tak poważnie to ja buduję dom za 200tys -tyle MUSI nam wystarczyć. Pow. użytkowa 120m.kw., Prosta bryła, dach dwuspadowy (zero lukarn czy koszy). Budujemy z ceramiki (max), dachówka cementowa Braas. Jesteśmy na etapie dachu -i szacujemy koszty do tego momentu -z przykryciem -około 75tys. Murarz wziął tylko 10tys (domek prosty jak budowa cepa ). http://www.projekty.z500.pl/projekt/z45.html Jak bez szaleństw i fajerwerków to 250 może Ci wystarczy, chociaż z drugiej strony ja pustaka i dach kupowałam w zimie- przed podwyżkami W każdym bądź razie -murarz to tylko kropla w morzu -niestety... bardzo fajny projekt!!! Dzięki darials -mi też się bardzo spodobał -bo mimo że domek wąski (działka na rozległy nie pozwala) to układ pomieszczeń i ich wielkość -lux -szczególnie salon -36m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts