odaro 13.08.2007 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 Bardzo proszę o własne opinie użytkowników n/w nadproży http://www.nadproza.pl/index.html Czy rzeczywiście pasują do nich wszystkie rolety? Jak jest jakość wykonania nadproży? itd... Od wczoraj jak trafiłem na ta firmę powrócił temat rolet zewnętrznych a miało juz ich nie być. Uważam że pomysł tych właśnie nadproży jest najbardziej optymalny i nie ma wad innych systemów. Co tym sądzicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurand79 13.08.2007 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 ...ja tylko chciałem powiedzieć, że osobiście nie mam z tym nic wspólnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 14.08.2007 05:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 ...ja tylko chciałem powiedzieć, że osobiście nie mam z tym nic wspólnego A szkoda bo jakoś cicho w tym wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 26.08.2007 16:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2007 Spóbuje odświerzyć wątek. Czemu nikt nie chcę tutaj pisać Nikt nie montował takich nadproży? U mnie kierownik stwierdził żę ność nadproży jest w przypadku dwóch okien tarasowych mniejsza niż w projekcie. W projekcie są nadproża żelbetowe. Zaproponował aby wykonać dodatkowe zbrojenie w wieńcu czyli tzw. belka ukryta. Oryginalnie w projekcie też tak jest że nadoproże łączy się z wieńcem stropu monolitycznego. Czyli ta ukryta belka to będzie porostu dodatkowe zbrojenie. Jest tylko trochę mało mjesca bo nadproże Jurand ma wysokość 30cm a w projekcie jest 33cm miejsca na nadproże. Jak myślicie czy takie nadproże nie będzie przemarzać czy nie będzie się tam skraplać woda. Mam ścianę 2W - Poro 25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 27.08.2007 21:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Znalazłem jeszcze jedną ofertę http://www.zfe-ziegel.com/ wygląda jeszcze bardziej ciekawie niż Jurand. Użytkownicy rolet proszę Was napiszcie coś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
holusio 29.08.2007 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 ODPUSC SOBIE WSZYSTKIE NADPROZOWE PATENTY powtarzam WSZYSTKIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! pojdz w strone rolet nadstawnychpozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 29.08.2007 19:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 ODPUSC SOBIE WSZYSTKIE NADPROZOWE PATENTY powtarzam WSZYSTKIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! pojdz w strone rolet nadstawnych pozdr Nie uwierzę Ci na słowo Proszę napisz dlaczego? Jedna rzecz mnie martwi jak wygląda mocowanie góry okna w przypadku takiego nadproża. Chciałbym kupić okna z OKNOPLAST wg nich okno powinno być mocowane po całym obwodzie a jak mają okno z roletami to wtedy mocowana jest roleta od góry. OKNOPLAST współpracuje z http://www.mirola.pl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jkosak 03.02.2013 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 kupiłem nadproża Jurandzamontowałemwylałem wieńcei nie znalazłem nikogo kto by zainstalował rolety i dał gwarancję że nie beęzie problemuz przemarzaniem, wilgocią itd te nadproża to jakiś stary patent wyrzuciłem te nadprołamłotkiemusunąłem zrobię normalne, lane nadproża i rolety zewnętrzne chowane w elewacjiproste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nadproza.pl 28.09.2015 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2015 Witam.Jestem bezpośrednim producentem w/w nadproży JURAND. Chciałbym rozwiać pewne wątpliwości co do obaw jakie Państwo mogą mieć. Jesteśmy na rynku ponad 15 lat i nie zdarzyło nam się spotkać z takimi problemami jak występowanie przemarzania czy też skraplanie wody czy występowania wilgoci. Dajemy na to gwarancję, gdyż także montujemy rolety (wszystkie pasują) w naszych nadprożach, oraz je zamykamy. Zdarza się, jednak że montażem rolet zajmują się inne firmy i robią to często nieodpowiedzialnie, bez konsultacji z nami, bez dociepleń na różne ich "patenty". Ponad to, często też klienci nas pytają o występowanie mostków termicznych. Jedna z firm deweloperskich w zamontowanych naszych nadprożach wykonywała testy na powstanie mostków termicznych – badania nie wykazały odchyleń od normy. Nośność jest przebadana przez ITB (dokumenty są do pobrania z naszej strony internetowej). Do 3,5 metra nadproża są nośne .Powyżej 3,5 m nadproża są samonośne. (parametry są także dostępne na naszej stronie internetowej). Z pytaniem o jakość nadproży, odsyłam również do naszej strony internetowej, gdzie można znaleźć dokumenty potwierdzające najwyższą jakość naszego elementu budowlanego. W sprawie jakichkolwiek pytań zapraszam do kontaktu:Andrzej ParulskiProducent nadproży JURAND do rolet zewnętrznych605068176[email protected]http://www.nadproza.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nadproza.pl 28.09.2015 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2015 Zapomniałem dodać informacji o zakotwienia okna od góry w przypadku gdy nasze nadproża są zamontowane w budynku. Okno mocowane jest specjalną kotwą która łączy górę okna z nadprożem. Nie ma z tym nigdy żadnych komplikacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts