Piotr32S 13.08.2007 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 Mam doprowadzona wode do domu w piwnicy i ciagle leje sie z rurek sprawdzalem instalacje jest szczelna Mysle ze woda ktora plynie w rurkach jest bardzo zimna a w piwnicy jest cieplo i nastepuje skraplanie sie na rurkach i ciagle kapie woda Czy jest na to jakas rada ? co z tym zrobic doradzcie cos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theodolit 13.08.2007 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 zaizolowac otulina o porach zamknietych hmm np thermaflex FRZ czy jakos tak 9m powino wystarczyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszko 14.08.2007 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 Mam doprowadzona wode do domu w piwnicy i ciagle leje sie z rurek sprawdzalem instalacje jest szczelna Mysle ze woda ktora plynie w rurkach jest bardzo zimna a w piwnicy jest cieplo i nastepuje skraplanie sie na rurkach i ciagle kapie woda Czy jest na to jakas rada ? co z tym zrobic doradzcie cos Zrób jak pisze theodolit i będziesz miał spokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr J. 15.08.2007 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2007 Ja też tak mam i w ogóle się ty mnie przejmuje. Od tego nic sie nie dzieje, że jest zroszona rura. Ale jak przeszkadza zawsze mozna posłuchac poprzednika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kapusta 16.08.2007 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2007 przy braku poboru wody -nic nie powinno sie kondensować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PrzemoBDG 17.08.2007 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2007 Mam doprowadzona wode do domu w piwnicy i ciagle leje sie z rurek sprawdzalem instalacje jest szczelna Mysle ze woda ktora plynie w rurkach jest bardzo zimna a w piwnicy jest cieplo i nastepuje skraplanie sie na rurkach i ciagle kapie woda Czy jest na to jakas rada ? co z tym zrobic doradzcie cos Uchyl okno. Wentylacja winna rozwiązać problem. Woda skrapla się dlatego iż masz dużą wilgotność powietrza w piwnicy (istotne jest też rozwiązanie problemu skąd ta wilgoć, czy jeszcze technologiczna z budowy czy np. masz pralnię i suszarnię w tym pomieszczeniu lub w pomieszczeniu obok). Proponowane ocieplenie rurek też rozwiąże problem, lecz wyłącznie w zakresie "pocących się rur" - wilgotne powietrze pozostanie a konsekwencje moga być różne (do grzybów i pleśni na ścianach włącznie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jprzedworski 17.08.2007 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2007 Może być dużo wody technologicznej, jeśli nowy dom. Jedyna metoda, wietrzyć ile się da, póki lato. Potem będzie trudniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts