xtr 13.08.2007 23:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 Witam,Poszuje ekipy budowlanej do stanu surowego zamknietego. Sezon 2008. Jasienica kolo Bielska Bialalej.Czy ktos z forumowiczow zna jakas godna polecenia ekipe? Pozdrawiam.XTR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agula1978 14.08.2007 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 Witam, Poszuje ekipy budowlanej do stanu surowego zamknietego. Sezon 2008. Jasienica kolo Bielska Bialalej. Czy ktos z forumowiczow zna jakas godna polecenia ekipe? Pozdrawiam. XTR Ja mam firmę z której jestem bardzo zadowolona zimą 2007 podpisałam umowę na stan surowy -zaczęli wiosną i robią dalej środki+ elewację i pewnie tak bedzie aż do kafelków a my staniemy z torbami żeby się wprowadzić! Firma duża z Goczałkowic Zdrój http://www.molbud.pl A tu zdjęcia z mojej budowy http://www.album.com.pl/album.php?id=17570 jesli jesteś zainteresowany to mogę naprivapodać Cinumery do Pana prezesa tej firmy Pozdrwiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xtr 14.08.2007 20:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 Hej Agula,a co mozesz powiedziec o tej firmie?? jakies dobre strony i jakies wpadki??a jak stosunek jakosci(rzetelnosci, uczciwosc) do kosztow?? jak oceniasz ich wklad wlasny- mam na mysli zdobywanie materialow itp?? czy ekipa jest absorbujaca, tak ze musisz dwa razy dziennie sie pojawiac na budowie??Dzieki sliczne za odpowiedz.PozdrawiamXtr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agula1978 14.08.2007 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 Hej Agula, a co mozesz powiedziec o tej firmie?? jakies dobre strony i jakies wpadki?? a jak stosunek jakosci(rzetelnosci, uczciwosc) do kosztow?? jak oceniasz ich wklad wlasny- mam na mysli zdobywanie materialow itp?? czy ekipa jest absorbujaca, tak ze musisz dwa razy dziennie sie pojawiac na budowie?? Dzieki sliczne za odpowiedz. Pozdrawiam Xtr Już odpowiadam My z mężem szukaliśmy firmy która zajmie się kompleksowo budową tzn z materiałami itd. No więc jakie dobre strony: Z tej firmy dostaliśmy szczegółowe kosztorysy który pozwolił nam na proste rozliczanie się ( wszytko na umowę) -podejście bardzo rzeczowe i konkretne -TERMINOWOŚĆ ( choć trochę poślizgu z dachem mieliśmy) - duża liczba zatrudnionych osób -ponad 100 ( co pozwala że nie ma przestojów -bo ktoś ma 3 pracowników i jeden ma nogę w gipsie a 2 leży w rowie nawalonych) - pracownicy ubrani w ubranka służbowe- dobry sprzęt + samochody -dostałam przy umowie referencje które sobie sprawdziłam no i jeździłam po budowach które wykonują - na buowie sami sobie ogrodzili teren+postawili sobie budę ( niby nic ale nie mam dodatkowego kosztu i kłopotu co zrobić z bud po skończonej budowie) - rozwiązanie też budowy z materiałami -jest korzystne właśnie jak nie można stale stać nabudowie- bo onisami sobieprzywożą to co potrzebują w takich ilościach jakie zużyją-no i nie pilnuje pracowników czy czasem nie wynoszą mojego materiału na inną budowę- bo umowę miałam ryczałtowa ) Ja jeżdżę na budowę tylko oko na cieszyć jak rośnie dom- ( mój mąż z braku czasu jak jest 2 razy w miesiącu to wszystko) Co do złych rzeczy to powiem szczerze,ze nic mi do głowy nie przychodzi-i oby tak zostało- jeśli masz jeszcze jakieś pytania to możemy się zdzwonić albo zapraszam do siebie na budowę -zobaczysz jak budują i już )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xtr 14.08.2007 21:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 WOW!! to sie nazywa tresciwa odpowiedz nasunelo mi sie jedno pytanie: 1-o ile drozej wyszla Was taka kompleksowa obsluga od budowy systemem gospodarczym?? jesli oczywiscie wogole braliscie taka ewentualnosc pod rozwage. P.S. Az nie mozliwe zeby ktos byl w 100% zadowolony z ekipy:) Xtr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agula1978 14.08.2007 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 WOW!! to sie nazywa tresciwa odpowiedz nasunelo mi sie jedno pytanie: 1-o ile drozej wyszla Was taka kompleksowa obsluga od budowy systemem gospodarczym?? jesli oczywiscie wogole braliscie taka ewentualnosc pod rozwage. P.S. Az nie mozliwe zeby ktos byl w 100% zadowolony z ekipy:) Xtr My nie braliśmy w ogóle budowy systemem gospodarczym: 1. nie mamy na to czasu bo musimy zarobić na dom 2. dom budujemy 30 km od miejsca w którym mieszkamy a budujemy się w miejscu gdzie mieszkają dopiero 2 rodziny -a z resztą i tak nikt choćby był najlepszym sąsiadem nie będzie narażał karku za cudzymi materiałami na budowie 3. nie wyobrażam sobie kursowania i dowozu materiałów na budowę -bo musili byśmy chyba nie pracować -a tak kto by na to zarobił?? 4. pilnowanie pracowników żeby nie wynosili materiału itd, użeranie się z robotnikami którzy sa pijani albo egzekwowanie od nich wykonania prac jesli chcesz to jutro możemy sie zdzwonić -zresztą ja niedawno byłam za Bielskiem oglądać jak wykańczają dom -ale nie pamietam dokładnie tej nazwy miejscowości hmmm a z rana zapytam męża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agula1978 14.08.2007 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 W ogóle widzę że jeszcze siedzisz na komputerze więc jak masz gg to się odezwij mój numer 1580548 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts