wenus 14.08.2007 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 Proszę o poradę jeśli chodzi o pokruszenie dużych "Hałd" na mnjesze.Fundamenty zostały wykopane przez koparkę i w ten sposób pozybyliśmy się ławy, a zato mamy duży gróz. W jaki sposób je pokruszyć na mniejsze kawałki?Do tej pory uderzaliśmy ręcznie mniejszy kawałek o większy w ten sposób pęka duży kawałek. Jest to bardzo ciężka robota. Ten Fachowiec od koparki nić nam nie doradził tylko wziął pieniądze i pojechał. Zostawiajac nam zepchnięte w jeden róg "hałdę gruzu". Proszę o radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 14.08.2007 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 Ten Fachowiec od koparki nić nam nie doradził tylko wziął pieniądze i pojechał i to pewnie wtedy, kiedy spałaś trzeba było gadać, żeby od razu połamałteraz to nie ma radzenia tylko trzeba kuć, albo zasypać i będzie górka można wypożyczyć jakieś większe młoty elektryczne i do roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrm74 14.08.2007 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 only młotek, taki ze 5 kg i do dzieła. Troszkę ruchu nie zaszkodzi.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 14.08.2007 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 ...Ten Fachowiec od koparki nić nam nie doradził tylko wziął pieniądze i pojechał ... trzeba mu było pogrozic palcem - nu, nu ! teraz wypada kupic 5 kg młot i do roboty ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wenus 14.08.2007 09:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 Młotem 5 kg próbowaliśmy, ale jest ciężej niż uderzać jeden o drugi. Nie wiem jak by szło młotem udarowym.Czy ktoś zbijał młotem udarowym i jakiej mocy trzeba by było wypożyczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szybkaosa 14.08.2007 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 Młotem 5 kg próbowaliśmy, ale jest ciężej niż uderzać jeden o drugi. Nie wiem jak by szło młotem udarowym. Czy ktoś zbijał młotem udarowym i jakiej mocy trzeba by było wypożyczyć A do co Ci ten gruz? Jak do niczego to go daj albo na podbudowę pod kostkę brukową, albo znajdź chętnego do przyjęcia gruzu ściągnij tego z koparka, zamów wywrotkę i niech ci to po prostu wywiozą. Albo młot 5kg... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wenus 14.08.2007 10:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 Część gruzu planuję wykorzystać pod kostke a pozostałą część jak będzie pokruszona więcej znajdzie sie chętnych niz dotychczas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arkadius 14.08.2007 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 najlepiej jak wynajalbys koparkowego ktory ma przystawke mlota udarowego.sciaga lyzke i zaklada mlot.rozejrzyj sie moze ktos ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 14.08.2007 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 Nie wiem jak by szło młotem udarowym. Czy ktoś zbijał młotem udarowym i jakiej mocy trzeba by było wypożyczyć szło by,a młot to lelktryczny najmocniejszy, albo taki jaki dacie radę udźwignąć np hiltiTE 805 i 905 lub coś innego najlepiej wypożyczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 14.08.2007 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 Nie wiem jak by szło młotem udarowym. Czy ktoś zbijał młotem udarowym i jakiej mocy trzeba by było wypożyczyć szło by,a młot to lelktryczny najmocniejszy, albo taki jaki dacie radę udźwignąć np hiltiTE 805 i 905 lub coś innego najlepiej wypożyczyć jeśli : Młotem 5 kg próbowaliśmy, ale jest ciężej niż uderzać jeden o drugi. To udar też będzie zbyt ciężki, chyba, że namiastka ale wtedy miesiąc roboty Wenus, mam nadzieję, że nie chcecie robić dużo sami na budowie, bo ten młotek to pikuś przy innych rzeczach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 14.08.2007 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 Nie wiem jak by szło młotem udarowym. Czy ktoś zbijał młotem udarowym i jakiej mocy trzeba by było wypożyczyć szło by,a młot to lelktryczny najmocniejszy, albo taki jaki dacie radę udźwignąć np hiltiTE 805 i 905 lub coś innego najlepiej wypożyczyć jeśli : Młotem 5 kg próbowaliśmy, ale jest ciężej niż uderzać jeden o drugi. To udar też będzie zbyt ciężki, chyba, że namiastka ale wtedy miesiąc roboty Wenus, mam nadzieję, że nie chcecie robić dużo sami na budowie, bo ten młotek to pikuś przy innych rzeczach trafiłeś w sedno Mice bo jesli ktos nie ma pojecia jak posługiwac się młotem 5 kg /a to jest sztuka... wbrew pozorom/ to nie poradzi sobie równiez z udarowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 14.08.2007 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 baje opowiadacie, udarowym sie dadzą rady?to, że waży więcej nic nie znaczy, chyba nie widzeliście jak kurduple dają sobie radę z czymś takim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 14.08.2007 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 baje opowiadacie, udarowym sie dadzą rady? to, że waży więcej nic nie znaczy, chyba nie widzeliście jak kurduple dają sobie radę z czymś takim No ja to raczej przeciwieństwo "kurdupla" jestem a i obie metody mi znane dobrze z autopsji, ale nie kwestia w fizyczności człowieka, tylko chęci i umiejętnościach (vide 5kg było "ciężko" ? no bez jaj, to budowa domu, a nie klocki Lego, trochę mięsnie należy wysilić i się spocić). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adrian 14.08.2007 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 Wg mnie (a trochę już pokułem) 11kg młot elektryczny (220V) załatwi sprawę. Wypożyczenie takiego to trochę ponad 100zł za dzień plus duże kilkaset złotych zastawu na ten czas. Tylko musisz zapewnić dwie osoby do tego młota - żeby się zmieniały. Wtedy maszyna pracuje prawie non stop cały dzień. Kiedy jeden kuje, drugi odpoczywa - odsuwając "urobek" Metoda sprawdzona osobiście. Ja pracowałem tak dwa razy Makitą i raz jakimś pomarańczowym "nonamem" (nie Hilti). Wypożycz dwa ostrza - szpic i jakieś szerokie - przećwiczysz, którym lepiej będzie szło. Aha - i dla spokoju kup gdzieś okulary ochronne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wenus 14.08.2007 15:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 podaj mi adres e-mail wyślę zdjęcie jakiego rodzaju gruz chcę zbić .Czy tym młotem elektrucznym to dam radę 1 dzień i 1 osoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 14.08.2007 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 wklej te przerażające foty tutaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theodolit 14.08.2007 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 i znowu metoda pirotechniczna to ruszyc ktos zaproponuje ? ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 14.08.2007 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 można jeszcze rozpuścić, rozłupać chemicznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wenus 14.08.2007 15:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 Nigdy nie wklejałam - Proszę o instrukcję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 14.08.2007 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 Nigdy nie wklejałam - Proszę o instrukcję poczytaj instrukcje forum /znaczki u góry/ FAQ Czy mogę dodawać Obrazki? Jak najbardziej możesz wstawiać obrazki do swoich postów. Jednakże obecnie nie istnieje możliwość przesyłania obrazków bezpośrednio na forum. Musisz więc wstawiać obrazki, które znajdują się na innym, ogólnodostępnym serwerze, np. http://www.moj-serwer.pl/moj-obraz.gif. Nie możesz wstawiać obrazków znajdujących się na twoim komputerze (chyba że jest on publicznie dostępnym serwerem) ani obrazków przechowywanych na stronach wymagających autoryzacji, np. skrzynki pocztowe, strony chronione hasłem itp. Aby wstawić obrazek użyj znacznika BBCode lub odpowiedniego znacznika HTML (jeśli jest to dozwolone). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts