Becik 17.07.2003 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2003 Pobawię się teraz w testera Tak więc tworzę taką próbną ankietę ------------------------------------------ A teraz edit wiadomości.... ------------------------------------------ Pięknie, ankieta nadal jest..to teraz dodam jedną opcję... ------------------------------------------ Opcja się dodała, wię oddałam pierwszy głos i znów edit... ------------------------------------------ No i ERROR!!! Nie ma mojej ankiety!!! No dobrze, wpisuję jeszcze raz ... ------------------------------------------ No i mamy PODWÓJNĄ ANKIETĘ!!! Kolejny edit... ------------------------------------------ I ankiety znów nie ma :( ... znów mozolnie wklepuję, ale nie mam już siły wpisywać wszystkiego, więc dodaję tylko 2 opcje... ------------------------------------------ Ankieta ma nowy tytuł i 2 nowe pozycje ------------------------------------------ No too jeszcze jeden teścik.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Becik 17.07.2003 07:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2003 I jak Wam się podoba moja ankieta? Zapraszam wszystkich do zabawy w testowanie i oddawanie głosów we wszystkich możliwych opcjach. Pozdr. B.[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Obsluga techniczna 17.07.2003 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2003 Witam,I jak Wam się podoba moja ankieta? Wyglada na to, że podczas edycji mozna jedynie dodawac pola a nie edytowac juz istniejace. Pozdrawiam Dzial Informatyki Wydawnictwo Murator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiek 17.07.2003 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2003 Ankieta jest rewelacyjna, oddałam głos na drugie tak i go nie ma. A może by tak obsługa techniczna mogła zabronić mechanizmowi od ankiet dodawanie takich samych pozycji (nie byłyby możliwe trzy tak)? Trochę by pomogło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Becik 17.07.2003 10:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2003 Specjalnie stworzyłam ten wątek żeby naprowadzić OT na błąd w oprogramowaniu. I muszę przyznać, że jestem ciut rozczarowana reakcją... a przecież wszystko dokładnie opisałam. Może mam rację a może się mylę, ale na mój babski rozum ( i programistyczne doświadczenia ) jest tak, że w momencie gdy zostanie oddany pierwszy głos, oprogarmowanie blokuje edycję ankiety. I dobrze!! Tylko że przy próbie edycji pierwszego postu ankieta w edycyjnym oknie się nie pojawia i też dobrze, no bo edycja ankiety jest wtedy zablokowana. Błąd jest w funkcji zapisującej zedytowaną wiadomość - bo zapisuje ją już bez akniety. A co się potem dziwnego dzieje, że ten ankiety się duplikują i nie przyjmują kolejnych odpowiedzi - nie wiem, ale wydaje mi się że dla twórcy tego oprogramowania nie powinno być już trudnym znalezienie przyczyny - mając powyżej opisane wszelkie objawy. Pozdrwiam. B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyss 17.07.2003 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2003 Przeczytaj, co napisałem w ankiecie : Na jakim etapie jesteście , a zrozumiesz, czy może się podobać. Ja tam właśnie próbowałem oddać swój głos. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Becik 17.07.2003 12:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2003 Nie wiem czy ktoś będzie chciał wnikać w wyniki mojego "śledztwa", ale zaryzykukuję i popiszę jeszcze trochę . Właśnie po dłuższym czasie znowu zrobiłam edit mojego pierwszegoo postu - czego efekt widać - jest tam napisane, że wiadomość była zmieniana 2 razy. Dla sprostowania - była zmieniana tyle razy ile jest takich kresek: ------------------------------------------ Po prostu przy edycji krótko po wysłaniu wiadomości program nie umieszcza takiego komentarza i nie zlicza zmian. Tytuł ankiety jest taki jak podany przy pierwszym jej tworzeniu. Wyświetla tytuły opcji z wszystkich 4-rech edycji, ale przyjmuje odpowiedzi tylko w opcjach z 1-szego utworzenia ankiety. Czyli w tym przypadku przyjmie tylko odpowież na pierwsze "Tak", pierwsze "Nie". Co do pierszego "Nie wiem" - -nie wiem, boo ta opcja była dodana w edycji, ale przed oddaniem pierwszego głosu. I coś jeszcze -- przy kolejnym tworzeniu ankiety nie chce przyjąć jeżeli nie podamyy więcej niz 1 opcję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zgrzesiek 23.09.2005 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2005 Prawda jest taka, że te forum jest zwykłe standardowe phpbb, więc tam najprędzej trza by było zgłaszać te usterki. Nie jest to oprogramowanie muratora i dopóki te dziury nie zagrażają bezpieczeństwu ich systemu, to administratorzy tego forum będą to mieli wszystko w nosie. Ja się im po części nie dziwię, gdyż komu by się chciało zawracać głowę dziurami w nie swoim sofcie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts