blady00 14.08.2007 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 WITAMMAM TAKIE PYTANIE: BUDUJĘ DOMEK Z YTONGA DO KTÓREGO PRZYKLEJONY JEST GARAŻ ,POZIOM GARAŻU JEST 50 cm PONIŻEJ POZIOMU DOMU (FUNDAMENTY SĄ NIŻSZE). CGHCIAŁBYM OBSYPAĆ DOM ZIEMIĄ ABY ZASŁANIAJĄC FUNDAMENTY O OK. 20-30CM .OBSYPUJĄĆ TEŻ GARAŻ OBSYPAŁ BYM NIE BETON TYLKO ŚCIANY NOŚNE -YTONG.JAK TO SIĘ BĘDZIE ZACHOWYWAĆ .CZY WYSTARCZY OBŁOŻYĆ FOLIĄ KUBEŁKOWĄ TĄ ŚCIANĘ POWYŻEJ FUNDAMENTÓW? NIE BĘDZIE CIĄGŁO OD SPODU I ZAWILGACAŁO ŚCIANY? FUNDAMENTY NIE IZOLUJĘ- TEREN SUCHY BEZ PODPIWNICZENIAPOZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 14.08.2007 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 po pierwsze to nie krzycz Do niedawna tzn zanim gazobeton zyskał nazwe Ytong nalezało go umieszczać 30cm nad gruntem. Teraz ichniejsze wytyczne to chyba nawet pod ziemia go polacaja ja bym sie nie odważył. A folia kubełkowa to jakis wymysł tego forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blady00 14.08.2007 19:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 HEH JAK JA KRZYCZĘ TO TY CHYBA NIE MASZ DZIECI CZYLI SE GO NIE OBSYPIE..................... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 14.08.2007 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 HEH JAK JA KRZYCZĘ TO TY CHYBA NIE MASZ DZIECI netykiete poczytaj mam dziecko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smiejus 14.08.2007 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 piszesz dużymi literami więc zgodnie z netykietą wrzeszczysz i to bez powodu. co do obsypania... pewnie że można, kto ci zabroni. A jak się zawali to zobaczysz jak na ytong działa stanie w wilgoci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 14.08.2007 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 piszesz dużymi literami więc zgodnie z netykietą wrzeszczysz i to bez powodu. . i może to zmienić, a nie chce, więc ode mnie dostaje bana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blady00 14.08.2007 20:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 nie od razu Rzym zbudowano - nic nie wiedziałem o tej nietykiecie przepraszam, a tym banem to tak się przejąlem ................................super rada ..........dostać bana dzięki wnioski wyciągłem więc pomoc w stylu zasyp kto ci zabroni najwyżej się zawali u mnie już jesteś ELITA FORUM - krzyczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 14.08.2007 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 Jak zasypiesz to masz gwarantowane zabawy z wilgocią...i nie tylko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 14.08.2007 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 no widzisz, już lepiejfolia kubelkowa nie chroni przed wilgociązasypanie ytonga to slaby pomysł, ajk inni zauważyli, gazobeton nie lubi być ppt, nawet w piaskumusi być powyżej terenu, możesz go bardzo porządnie zaizolować i zasypać, ale problem z podciąganiem wilgoći pewnie wystąpiobowiązkowo powinien być odcięty od śćiany fundamentowej, możesz polożyć papę termo ma ten pas ytonga, ktory będzie w ziemi, smarując wcześniej jakimś bitumema nie możesz mieć róznicy poziomów obsypki?pselitą forum nie jestemnia ja wymyślam te pierdoły zaraz pod nickiemjestem pęczkiem rzodkiewek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blady00 15.08.2007 16:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2007 ta Elita Forum to było do smiejusaco do różnicy poziomów to i tak będą ,ale rzecz się wzieła stąd iż mam taras obok garażu i od strony bocznej (gdzie garaż) będzie dziura (trzeba będzie dać barierkę), albo zasypać tyle co z przodu i drugiego boku (tyle ,że tu mam fundament wysoko). Chicałem też zmniejszyć wymiar wysokościowy garażu -obecnie 2500 -na 2250 (spodobała mi sie brama Wiśniowskiego). Położyłbym styro i wylewka aby zmniejszyć na 2250 ,ale wtedy też muszę podnieść wjazd-kostka- i obłożyć kostkę dookoła garażu na wysokość wjazdu. To wszystko wiąże się z obsypaniem jednego ytonga .Raczej pozostanę bez obsypywania bramę zrobi się na 2400 ( niestety nie Wiśniowski) a ytong będzie zasłonięty od dołu tylko kostką............pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts