Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Do końca września będę miał stan surowy zamknięty. Październik - elektryka + co, instalacja gazowa, wodna i kanalizacyjna. Przyjdzie listopad i nie wiem czy wtedy mogę jeszcze wykonywać tynki gipsowe i wylewki. Zakładam że nie będzie jeszcze wielkich mrozów.

Czy mógłbyś rozwinąć tę głęboką myśl ..?

a fe z tą głęboką....

a co do tematu:

http://images30.fotosik.pl/58/1b296bcfb03a2cdc.jpg

jak byś się wysilił to byś znalazł, ale po co

a tak niedaleko praktycznie taki sam temat cięgnięty aż do bólu

Czy mógłbyś rozwinąć tę głęboką myśl ..?

a fe z tą głęboką....

jak byś się wysilił to byś znalazł, ale po co

a tak niedaleko praktycznie taki sam temat cięgnięty aż do bólu

Dziękuję za imponujący kursor. Jak widać edukacja informatyczna społeczeństwa rozwija się równie dobrze jak budownictwo.

Wysiliłem się i znalazłem wskazany przez Ciebie wątek już wcześniej. Jest tam głównie mowa o budowaniu stanu surowego. O tynkach jest wspomniane ze dwa razy ktoś twierdzi że będzie robił a ktoś inny że nie nie - i tyle sie mogę z tego dowiedzieć.

Szukam odpowiedzi na pytanie czy to jest w ogóle nie wskazane czy też można - po spełnieniu określonych warunków typu: dodatnia temperatura, mechaniczne osuszanie itp.

Jak nie będzie temperatur minusowych -min przez 2-3 tyg od ich wykonania to spoko możesz robic tynki, tylko nie zapomnij przed - jesli plastiki okna lub po wstawić okien- drewniane i zacznij trochę dogrzewać chatkę i dużo wietrzyć.Wietrzenie jest wskazane w zasadzie w kazdej temperaturze, do wiosny bedziesz miał suchutko.