jabko 14.08.2007 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 Pomóżcie Szukam od dawna piosenki z której pamiętam tylko kawałek tekstu: "Nauczyli mnie prosto się trzymać, I głowę nosić jak Pan.. I karku przed nikim nie zginać Już lepiej niech skręcą mi kark..." Czy ktos wie co to jest ?? (Prawdopodobnie Gintrowski albo Łapiński) Błagam o tytuł i autora (za plik mp3 gotów jestem oddać duszę) P.S. - umieszczam w psychologu bo tu dużo ludzi się przewija Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 14.08.2007 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 M.TERCZ Nauczyli mnie prosto się trzymać C F C I głowę nosić jak pan G E I karku przed nikim nie zginać G E7 a F Nich lepiej już skręcą mi kark. C G C G I karku przed nikim nie zginać . E7 a F C5 E a Nauczyli, bo taka jest kolej Lecz pytam - kto rację tu ma Czy ten, który pięścią na odlew Czy ten co miał rację a padł. Czy ten, który pięścią na odlew. Nauczyli, że wolność i prawda Najdroższej warte są krwi A teraz sam uczę się kłamać Wszak ten tylko wolny kto żyw. A teraz sam uczę się kłamać. Nauczyli jak tym poradzę Co chcą z nienawiści się wściec Że wrogom znów przyjdzie wybaczać Wszak Bogu wybacza się śmierć. Że wrogom znów przyjdzie wybaczać. I uczyli, że miłość zwycięży Wszak wierna za życie po grób I za plecami oręże Chowali bo wierny to druh. I za plecami oręże chowali. I uczyli gdzie mądrość nocuje Jak złotem opływa i lśni A przecież przygarnął ją wujek Co karmi bezpańskie psy. A przecież przygarnął ją wujek. Proszę skarbie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 14.08.2007 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 czy tekst wystraczy na pół duszy???? Piosenka na tytuł "Dydaktyka" Autor na górze tekstu, do tego chwyty na gitarę, masz wszystko w garści Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 14.08.2007 20:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 Kasica jesteś WIELKA Za chwyty na gitarkę masz pół duszy. (Dopsz słyszałem że to Gintrowski tylko nie wiedziałem ze Tercz to napisał) buźka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 14.08.2007 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 Kasica jesteś WIELKA Za chwyty na gitarkę masz pół duszy. (Dopsz słyszałem że to Gintrowski tylko nie wiedziałem ze Tercz to napisał) buźka sie zna pewne piosnki buźka również Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 14.08.2007 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 KASKA... właśnie dzięki Tobie odkurzyłem gitarę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 14.08.2007 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 KASKA... właśnie dzięki Tobie odkurzyłem gitarę no to się cieszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 14.08.2007 21:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 KASKA... właśnie dzięki Tobie odkurzyłem gitarę no to się cieszę Ty sie tak nie ciesz Kaśka bo ten zboczek obłapuje właśnie gryf. "Odkurzyłem" ... hmmm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 14.08.2007 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 ja sobie wypraszam... aczkolwiek gitara a kształty idealne przypomniała mi się jeszcze jedna piosenka TERCZA... "żołnierzyku, żołnierzyku... co tam robisz na placyku..." Kaśka może i ten tekst masz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 14.08.2007 23:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 (za plik mp3 gotów jestem oddać duszę) eee tam, duszę zostaw komuś wartościowemu starczy 34 złocisze i masz ten oraz kilkanaście równie pięknych, wartościowych utworów >>> Gitarą i piórem 3 a >>> tutaj możesz posłuchac, co mówią Artyści o swych piosenkach a ja się dopiszę w temacie szukam Zamachowskiego na fortepianie z poniższym tekstem [albo chociaż samego pełnego tekstu]: "Cóż za rysunek ust i oczy - cóż za siła Tej buzi cud inkrust- acja mnie zachwyciła A na kolanach pies pończoszka się niebieści... [...] Bo bywa, przyznać muszę że nie wystarcza chęć gdy chce się przejść do czynów a zwłaszcza... w autobusie '195' słowem: Huta Warszawa - Ursynów" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 15.08.2007 11:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2007 (za plik mp3 gotów jestem oddać duszę) eee tam, duszę zostaw komuś wartościowemu starczy 34 złocisze i masz ten oraz kilkanaście równie pięknych, wartościowych utworów >>> Gitarą i piórem 3 a >>> tutaj możesz posłuchac, co mówią Artyści o swych piosenkach a ja się dopiszę w temacie szukam Zamachowskiego na fortepianie z poniższym tekstem [albo chociaż samego pełnego tekstu]: "Cóż za rysunek ust i oczy - cóż za siła Tej buzi cud inkrust- acja mnie zachwyciła A na kolanach pies pończoszka się niebieści... [...] Bo bywa, przyznać muszę że nie wystarcza chęć gdy chce się przejść do czynów a zwłaszcza... w autobusie '195' słowem: Huta Warszawa - Ursynów" Wiem właśnie. Oprócz tego że już się pioseneczki zasysają to zamówiłem część 3. Niestety 1 i 2 są nie do dostania obecnie. Nakład wykończony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 17.08.2007 00:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2007 Niestety 1 i 2 są nie do dostania obecnie. Nakład wykończony 'jedynka' za dwa tygodnie w >>> Gigancie a 'dwójka' już teraz albo w >>> Vivid Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts