Annja 15.08.2007 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2007 Będąc ostatnio w lokalnej hurtowni budowlanej dowiedziałam się od miłego pana o promocyjnej cenie na gres polerowany NG w wymiarze 30x60 ( SL 01 i 02 ) - 74 zł brutto!!! Tak się podnieciłam, że już miałam płacić, jak pan nieśmiało dodał, że to gres w II gat. Mój zapał gwałtownie spadł. Pytałam pana na czym mogą polegać wady tych płytek i otrzymałam odp. że z reguły II gat, NG trzyma wymiar lecz mogą być różnice w odcieniu poszczególnych płytek. Czy ktoś z was ma może doświadczenia z gresem NG w II Gat.? Warto się w to pakować czy nie? Czy podłoga może być faktycznie "plamiasta"? Chyba nie zniosę ceny 140 zł za m.kw. gresu przy całym parterze w podłogówce No i zastanawiam się, czy za te 74 zł kupować II gat. znanej i porządnej firmy czy np gres chiński w I gat.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga_koty 15.08.2007 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2007 Ja mam łazienkę w gresie Nowej Gali. Travertino w I gatunku. Generalnie za te pieniądze spodziewałam się lepszej jakości. Płytki nie zawsze trzymają wymiar i zdarza się, ze są krzywe (np. jeden róg jest lekko zapadnięty...). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 15.08.2007 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2007 Ja mam łazienkę w gresie Nowej Gali. Travertino w I gatunku. Generalnie za te pieniądze spodziewałam się lepszej jakości. Płytki nie zawsze trzymają wymiar i zdarza się, ze są krzywe (np. jeden róg jest lekko zapadnięty...). to samo słyszałam od znajomej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Annja 15.08.2007 19:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2007 Dzięki dziewczyny. Skoro I gat. nie trzyma wymiaru to o tym co się dzieje z II gat wolę nawet nie myśleć Chyba będę skazana na gres made in China Ale pociesza mnie sporo pozytywnych wypowiedzi użtkowników "chińszczyzny" na tym forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga_koty 16.08.2007 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2007 Ja mam w kuchni na ścianach gres polerowany Made in China. Idealny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zott36 16.08.2007 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2007 Aga czekam na foty Twojego bardzo ładnego mieszkanka , może założyłabys swój wątek w galerii , proszę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Annja 16.08.2007 14:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2007 Ja mam w kuchni na ścianach gres polerowany Made in China. Idealny! No proszę, jeszcze jeden forumowicz zadowolony z chińskiego gresu! A wypowiedź tym cenniejsza, że masz porównanie tej "chińszczyzny" z renomowaną jakby nie było "Nową Galą". Widzę, że decyzja o wyborze gresu na posadzki nie będzie taka trudna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts