denara 15.08.2007 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2007 Zamierzam pomalować ściany farbą z nowej serii duluxa. Producent obiecuje świetlisty kolor dzięki zastosowaniu rozjaśniaczy optycznych (??). Czy ktoś z Was wypróbował Light & Space?Czy kolory naprawde są ładne i faktycznie rozjaśniają pomieszczenie?Dobrze kryje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 15.08.2007 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2007 przeczytałem Durex Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
denara 15.08.2007 18:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2007 durex light & space ? kosmicznie!! a pytanie niestety przyziemne... nikt nic nie wie? za moment muszę kupić farbę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cooler 15.08.2007 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2007 Ja osobiście to dulux-owi nie wierzę, odkąd rozpoczeli produkcję w Pilawie, bo jak towar był sprowadzany to była pierwsza klasa. Ja miałem reklamację na mieszalnikowego Expert Matt, który rzekomo miał być tym samym co kiedyś Vinyl Matt Przysięgali się że to jest to samo ale im udowodniłem i zmiękli... uznali reklamację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
denara 15.08.2007 23:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2007 Czytałam całe mnóstwo niepochlebnych opinii na temat farb duluxa, jednak rok temu pomalowałam dwa pokoje farbami z serii 'kolory świata' i jestem zadowolona. Farba nie złazi, ładnie pokryła dość intensywne kolory podłoża, barwa wyszła jak z wzornika, drobne zabrudzenia dały się zetrzeć wilgotną mikrofibrą. W sumie nie mam się do czego przyczepić. Nie wiem czy miałam farta czy niewygórowane wymagania Aktualnie szukam świetlistych lekkich pasteli - coś jak L&S. Jednak jestem sceptyczna - te rozjaśniacze optyczne to chyba coś takiego jak substancje "wybielające" w proszkach do prania - wrażenie "bielszej bieli". Nie jestem pewna czy na ścianach widać różnicę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emild 26.06.2008 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2008 Chce pomalować salon & kuchnię farbami tej serii i mam pytanie odnośnie przygotowania podłoża pod te farby:Salon od kuchni oddzieliłem płytami GK szarymi.Łączenia płyt są zaszpachlowane.Na innych ścianach jest gładź.Na ten moment mam na wszystkich ścianach unigrunt.- czy całą powierzchnię płyt można od razu malować farbą docelową, czy lepiej najpierw pomalować jakąś białą dobrze kryjącą? Mam obawy, czy sama farba docelowa pokryje dobrze płyty, jeszcze tak by nie było widać połączeń. - jeśli na ściany z GK najpierw biała - to, czy na pozostałe też najpierw białą? Obawiam się różnicy odcieniu pomiędzy wszystkimi ścianami a tą wykonaną przeze mnie.pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts