Mirek_Lewandowski 23.08.2007 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 Wspaniała książka, rady do dziś aktualne.Pamiętajcie o jednym ale - oni wtedy jakby większe "działki" posiadali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta-mam niebieski dach 24.08.2007 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 . Pamiętajcie o jednym ale - oni wtedy jakby większe "działki" posiadali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielony_listek 24.08.2007 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 http://images28.fotosik.pl/65/feb4fbd89414774fmed.jpg Ja mam malutka działkę i na końcu 5 brzózek - taki mini zagajnik, drzewka wielkości jak na zdjęciu Goni_Mnie_Peleton. Wcale nie chciałam, ale musiałam ściać stara morwę i gmina wydając pozwolenie zobowiązała mnie do zasadzenia 5 drzew na działce swojej lub terenach wskazanych przez gminę. Niestety, w gminie były akurat wysadzenia dużych drzew (spory koszt), stąd te brzózki Pozdrawiam zielony_listek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wari 24.08.2007 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 Wcale nie chciałam, ale musiałam ściać stara morwę i gmina wydając pozwolenie zobowiązała mnie do zasadzenia 5 drzew na działce swojej lub terenach wskazanych przez gminę. Przecież na drzewa owocowe nie trzeba żadnego zezwolenia na ścięcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paskud 24.08.2007 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 Wcale nie chciałam, ale musiałam ściać stara morwę i gmina wydając pozwolenie zobowiązała mnie do zasadzenia 5 drzew na działce swojej lub terenach wskazanych przez gminę. Przecież na drzewa owocowe nie trzeba żadnego zezwolenia na ścięcie a od kiedy morwa to drzewo owocowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wari 24.08.2007 23:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 a od kiedy morwa to drzewo owocowe? Nie jadłeś nigdy owoców morwy ? Gdzie jest oficjalny spis drzew owocowych ? Dla mnie morwa to zdecydowanie użytkowe drzewo owocowe, oczywiście także użytkowe w sensie pokarmu dla jedwabników. Czyżby wycięcie drzewa na plantacji morwy dla jedwabników wymagało zezwolenia ? Pytanie niemal czysto teoretyczne, bo wiem o istnieniu w PL tylko jednej firmy robiącej naturalny jedwab i prowadzącej hodowlę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paskud 25.08.2007 05:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2007 idą tym tropem to jarząb [jarzębina] i głóg a także śliwa tarnina może zostać uznana za drzewo owocowe. Nie wspomnę już o "rajskich jabłuszkach" czyli jabłoniach ozdobnych - pomimo tego, ze jest to jabłoń nie należy do drzew owocowych i jaj wycięcie podlega karze, ze morwa ma jadalne owoce o niczym to niestety nie przesadza niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wari 25.08.2007 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2007 ze morwa ma jadalne owoce o niczym to niestety nie przesadza niestety. A co przesądza ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paskud 26.08.2007 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2007 powszechne użytkowanie gospodarcze owoców, a za drzewa owocowe uznajemy to co możesz znaleźć w sadach i co jest zakwalifikowane do uprawy w Polsce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts