aleksandra1 15.08.2007 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2007 Wykonawca zażyczył sobie 45 zł. za m2 docieplenia (sama robocizna).Czy licząc ilość metrów docieplenia bierze się powierzchnię ścian jak leci, czy też odlicza się powierzchni ę otworów okiennych i drzwiowych.Jakie są praktyki w tym zakresie i czy jest to "normalna" cena? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 15.08.2007 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2007 Hej, powierzchnia otworow okiennych/drzwiowych jest wliczaan do pow. ocieplenia (tzn. to za co placisz;-)). wymagaja one bowiem obrobki, nawet bardziej czasochlonnej niz sama "gola" sciana.czasem drzwi garazowe sa liczone w 50%. co obejmuje te 45zl/m2 ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aleksandra1 16.08.2007 04:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2007 Te 45 zł obejmuje położenie styropianu, kleje siatki i tynku silikatowego.Sama robocizna.Materiały kupuję sama. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Towita 16.08.2007 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2007 Ponieważ mam dużo dużych okien umówiłam się na obróbkę okien za mb. Za elewację zapłaciłam tyle, ile wyszło m2 wełny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Staszekmoje 16.08.2007 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2007 Nam również człowiek od elewacji wliczał okna do robocizny. Obróbka okien też pochłania sporo czasu, nawet więcej niż gdy robisz prostą płaszczyznę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kruz23 16.08.2007 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2007 Wykonawca zażyczył sobie 45 zł. za m2 docieplenia (sama robocizna). Czy licząc ilość metrów docieplenia bierze się powierzchnię ścian jak leci, czy też odlicza się powierzchni ę otworów okiennych i drzwiowych. Jakie są praktyki w tym zakresie i czy jest to "normalna" cena? Witam Ja mam podobnie liczone jak ty, zamówiełem ekipę z Sulejówka woj. Mazowieckie za 35zł z m2 (elewacjia z kolorem, cokolika, podbitki dachowej). Okna są liczone razem do elewacji, zapytałem kolesia dlaczego są liczone bo jest im łatwiej liczyć a i obróbka okien taniej wychodzi klientowi bo za glify wiecej wychodzi. Czy tak taniej to nie wiem bo jeszcze nie liczyłem, ale zgodziłem sie na ten sposób liczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
isspro 21.08.2007 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 witam obrobka jest bardzo czasochłonna my bierzemy 20zl od metra narożnika lub jak jest malo okien to wliczamy w metry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts