Endriuszka 15.08.2007 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2007 jak sie mają ceny kosztorysów które znajduja się w projektów do cen w rzeczywistości????? duże sa rozbierzności??? na PLUS czy na MINUS (czytaj na korzyść czy na nie na korzyść budującego, czyli nas ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukas3339 15.08.2007 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2007 z tego co widze to kosztorysy sa mocno zanizone. No nie wiem moze moznaby sie zmiescic, ale to duzo robiac samemu i tnac koszty na maksa czyli blacha na dach, pustaki zuzlowe i panele za 15zl/m2 z supermarketu. :-)Generalnie przegladajac projekty nie spotkalem takiego realnego moim zdaniem kosztorysu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fiacior 15.08.2007 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2007 U mnie stan surowy wychodzi prawie identycznie co w kosztorysie z projektu. Ale nie wiem jak będzie dalej, wolałbym żeby było mniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Endriuszka 15.08.2007 21:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2007 to po co sa te kosztorysy???? chyba żeby kogos wprowadzać w błąd :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aladin07 17.12.2007 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2007 no u nas mozna by porownac kosztorys netto z nasza kasa wydana brutto kosztorys byl na 167netto a my wydalismy tyle brutto przy czym liczylismy na mniej w zwiazku z nizszymi niz w stolicy cenami robocizny no ale coz ceny materialow zrobily swoje ale generalnie troche odliczenia bedzie no i jeszcze po drodze te wielkie podwyzki wiec sadze ze jest oki bo wycena projektu na stronie muratora wzrosla w tym czasie o 35% do 217tys. netto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Newfie 17.12.2007 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2007 U mnie SSZ będzie kosztował bruto tyle co w projekcie netto. I na to liczyłam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 17.12.2007 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2007 nic sie nie zgadzalo nawet nie wpadlo mi do glowy zeby cos porownywac lub sie wzorowac. pod koniec sprawdzilem salda. byly rozbiezne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts