tomek_2 15.08.2007 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2007 Kolor bialy mat (zielona etykieta, farba z Castoramy). Mimo zagruntowania wygipsowanych scian gruntem glebokopenetrujacym (Cekol DL-80) powloka farby po 2-krotnym malowaniu jest praktycznie przezroczysta, krycie jest b. nierownomierne. Farba minimalnie rozcienczana, zgodnie z proporjami podanymi przez producenta. Czy moge po calkowitym wyschnieciu tej farby zrobic kolejne malowanie farba akrylowa (np. Akrylit W), ktora wczesniej zdawala egzamin w innych pomieszczeniach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toy 15.08.2007 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2007 Potraktuj bondexa jako farbę podkładową. Moje doświadczenia z Bondex Superwall i Dulux Supermatt Plus są podobne. Dulux wg mnie lepiej kryje, a wg testów konsumenckich jest inaczej. Te dwie marki są dla mnie spalone. W Duluxie miałem mnóstwo zanieczyszczeń (granulek). Ponadto obie te farby wg mnie nie są lateksowymi. Są kruche i nieciągliwe. Około 100 zł za 10l to bardzo droga farba podkładowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_2 15.08.2007 21:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2007 A moge na ten ekskluzywny podklad za 100 zl polozyc bezposrednio Akrylit W? Nie beda sie gryzc te farby? Moze zagruntowac calosc jeszcze raz Unigruntem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toy 15.08.2007 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2007 Żadnego unigruntu! Po prostu maluj. Najlepiej dwie warstwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 15.11.2009 00:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2009 Potraktuj bondexa jako farbę podkładową. Moje doświadczenia z Bondex Superwall i Dulux Supermatt Plus są podobne. Dulux wg mnie lepiej kryje, a wg testów konsumenckich jest inaczej. Te dwie marki są dla mnie spalone. W Duluxie miałem mnóstwo zanieczyszczeń (granulek). Ponadto obie te farby wg mnie nie są lateksowymi. Są kruche i nieciągliwe. Około 100 zł za 10l t o bardzo droga farba podkładowa. ja jestem bardzo zaowolona po malowaniu Bondexem,jedna warstwa wystarczyła jakie Ty ściany musiałeś mieć z uważasz tą farbę za podkładową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts