Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Bondex lateks - słabe krycie

Recommended Posts

Kolor bialy mat (zielona etykieta, farba z Castoramy). Mimo zagruntowania wygipsowanych scian gruntem glebokopenetrujacym (Cekol DL-80) powloka farby po 2-krotnym malowaniu jest praktycznie przezroczysta, krycie jest b. nierownomierne. Farba minimalnie rozcienczana, zgodnie z proporjami podanymi przez producenta. Czy moge po calkowitym wyschnieciu tej farby zrobic kolejne malowanie farba akrylowa (np. Akrylit W), ktora wczesniej zdawala egzamin w innych pomieszczeniach?

Potraktuj bondexa jako farbę podkładową. Moje doświadczenia z Bondex Superwall i Dulux Supermatt Plus są podobne. Dulux wg mnie lepiej kryje, a wg testów konsumenckich jest inaczej. Te dwie marki są dla mnie spalone. W Duluxie miałem mnóstwo zanieczyszczeń (granulek). Ponadto obie te farby wg mnie nie są lateksowymi. Są kruche i nieciągliwe. Około 100 zł za 10l to bardzo droga farba podkładowa.

• 2 years później...
Potraktuj bondexa jako farbę podkładową. Moje doświadczenia z Bondex Superwall i Dulux Supermatt Plus są podobne. Dulux wg mnie lepiej kryje, a wg testów konsumenckich jest inaczej. Te dwie marki są dla mnie spalone. W Duluxie miałem mnóstwo zanieczyszczeń (granulek). Ponadto obie te farby wg mnie nie są lateksowymi. Są kruche i nieciągliwe. Około 100 zł za 10l t o bardzo droga farba podkładowa.

:o :o :o ja jestem bardzo zaowolona po malowaniu Bondexem,jedna warstwa wystarczyła :D jakie Ty ściany musiałeś mieć z uważasz tą farbę za podkładową :o