piotrpl 15.08.2007 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2007 Witam, czy mam szanse na otrzymanie pozwolenia na dobudowanie do werandy tej na zdjeciu dodatkowego kawalka domu?? dokladnie to w tu gdzie jest ta wiata i dalej jakies 7-8m wzdloz plotu. wysokosc dobudowki taka jak werandy http://cinemart.pl/wiata/1.jpghttp://cinemart.pl/wiata/2.jpga dokladnie to tak wyglada http://cinemart.pl/wiata/3.jpg lub link google http://maps.google.com/?ie=UTF8&ll=52.328153,21.117418&spn=0.0028,0.006738&t=k&z=18&om=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta1235 16.08.2007 00:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2007 Nie znam sie na prawie czy wolno ,czy nie.Ale widze że jest to w srodku podwórka graniczącego z sąsiadem.Jeśli żyjesz z nim dobrze to dobuduj sobie. (My dobudowaliśmy sobie 4 lata temu pokój bez pozwolenia do domu kostki ((nie mamy aktu własności ,bo przodkowie nie zyją)).jako rolnicy mogliśmy te 35m2.Ale znalazł sie jakis nadgorliwy i wysłał anonim najpierw do gminy,a później do starostwa.Finał : kontrola była i sprawa ucichła. Jeszcze raz podkreślam od siebie.Wszystko zależy od sąsiadów i kumoterstwa z nimi. A to fotka dobudówki http://img245.imageshack.us/img245/2995/dscf0872cf3.jpg[/img] a nasza działka jest narożna i wszystko widać.Oczywiście nie namawiam na takie samowolki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrpl 16.08.2007 12:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2007 no tak tylko ze ta dobudowka moja szla by praktycznie po granicy z sasiadami, zgoda ich pewnie do zalatwienia ale nie wiem co dalej dlatego jestem ciekaw czy jest wogole jakas szansa na legalne pozwolenie pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elzinia70 18.08.2007 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2007 Po ostatniej mojej wizycie w gminie powiedziano mi WYRAŹNIE ze obecnie zgoda sasiadow nie jest do niczego potrzebna ,ani wymagana czy pomocnachodzi o to czy prze/do/budowa jest zgodna z prawem budow. -aktualnym i wchodzą tu w gre żywe potrzeby i warunki mieszkalne a ze juz badz wkrótce prawo budow. bedzie bardzo zliberalizowane wiec sadze ze masz obecnie spore szanse a w przyszlosci większe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrpl 18.08.2007 20:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2007 Po ostatniej mojej wizycie w gminie powiedziano mi WYRAŹNIE ze obecnie zgoda sasiadow nie jest do niczego potrzebna ,ani wymagana czy pomocna chodzi o to czy prze/do/budowa jest zgodna z prawem budow. -aktualnym i wchodzą tu w gre żywe potrzeby i warunki mieszkalne a ze juz badz wkrótce prawo budow. bedzie bardzo zliberalizowane wiec sadze ze masz obecnie spore szanse a w przyszlosci większe wiec w polowie sie ciesze smigne do urzedu isie dowiem , potrzeby mieszkalne jak najbardziej bo babka jest ciezka w zyciu z nami tak wiec chce dobudowc kuchnie lazienke i jeszcze jeden pokoj bo obecnie tylko mamy do dyspozycji poddasze , a wszelkie media sa wspolne z babka. pozdr pio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ANSEXXX 19.08.2007 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2007 xxxry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elzinia70 19.08.2007 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2007 WITAM Z TEGO CO sie orientuje musisz wbic sie do starostwa powiatu i porozmawiac z Pania Naczelnik na ten temat; mysle ze wystarczy tylko zgłoszenie budowy i chyba ze bedzie potrzebny projekt budowy z dziennikiem czyli pozwolenie na budowe jezeloi jest to teren wieczysty Twoj to nie ma problemu ale wypadalo soie przejs c do Pani Naczelnik wydzialu budownictwa i architektury popieram gdyz w gminie chyba niewiele wiedza co mozna a co nie a do tego jeszcze ktore przepisy sa aktualne to jeszcze mniej(bez urazy dla pan w gminach) powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lewar81 31.08.2007 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2007 kuzynka mojej żony również rozbudowywała z tym że poniemiecki stary dom, z tego co się dowiedziała okazało się że od ulic głównych, od strony wejść na wszelkie zmiany, nawet wylanie tarasu trzeba mieć zgodę, zaś od strony podwórka można robić sobie rozbudowy, z tym że niezbędne jest aby było to prowadzone pod okiem kierownika budowy na piśmie oczywiście. (zgodnie ze sztuką). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi_ 03.09.2007 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2007 no spoko dobudowac mozesz czemu nie tylko zapomnij o oknie w granicy nie wolno a co do tego czy sasiad musi wyrazic zgode przeciez ty stawiasz w tym miejscu co on ma garaz no i co z tego ze on jutro moze go rozebrac ale dzi tam stoi wiec jak by co jego zgoda juz jest a reszte to sie musisz dowiedziec pewnie pozwolenia na rozbudowe musi byc nie wiem powodzonka z babcia daj jej ogrodek i swiety spokoj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrpl 07.09.2007 21:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 no spoko dobudowac mozesz czemu nie tylko zapomnij o oknie w granicy nie wolno a co do tego czy sasiad musi wyrazic zgode przeciez ty stawiasz w tym miejscu co on ma garaz no i co z tego ze on jutro moze go rozebrac ale dzi tam stoi wiec jak by co jego zgoda juz jest a reszte to sie musisz dowiedziec pewnie pozwolenia na rozbudowe musi byc nie wiem powodzonka z babcia daj jej ogrodek i swiety spokoj witam, no okien nie mam zamiaru robic na sasiaow co najwyzj dachowe ale takie to chyba mozna, a z ogrodka to wogole nie korzystam , dopiero jak w pelni bedzie moj to wkrocze tam z pila i zrobie po swojemu narazie jestem umowiony z budowlancem czy da rade podniesc dach bez rozbiorki na lewarach, tak juz robilo czesc moich sasiadow tyle ze my mamy juz polozone panele i oka dachowe.. no ale straty sa wpisane w lepsze jutro pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi_ 09.09.2007 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2007 niezapomnij robic zdjec w trakcie dobudowki i miny tesciowej bedzie sie cieszyc ze swojego a ty ze swojego spokoju i oby dwie strony szczesliwe pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 17.09.2007 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2007 no spoko dobudowac mozesz czemu nie tylko zapomnij o oknie w granicy nie wolno a co do tego czy sasiad musi wyrazic zgode przeciez ty stawiasz w tym miejscu co on ma garaz no i co z tego ze on jutro moze go rozebrac ale dzi tam stoi wiec jak by co jego zgoda juz jest a reszte to sie musisz dowiedziec pewnie pozwolenia na rozbudowe musi byc nie wiem powodzonka z babcia daj jej ogrodek i swiety spokoj tylko że garaż wygląda na jakąś blaszankę, którą można zdemontować w 20 minut a nie na budynek..... i jego obecność nie oznacza bynajmniej zgody sąsiada...... całe szczęście jeszcze nie jest tak, że każdy może budować co chce i jak chce, nie patrząc na sąsiada, granice działek itp.... i niech tak zostanie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi_ 17.09.2007 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2007 zgadazm sie z toba ale jak moj znajomy stawial garaz z plyt betonowych ktory tez mozna bylo w 20 minut przestawic to musial miec zgode sasiada zreszta to i tak wsztstko zalezy od pani w uzedzie jak sie wyspi to takie papiery wola sam wiem po sobie czekolade dostala i juz mapke moglem inna przyniesc i sprawe zalatwilem w dwa dni a dwa miesiace pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrpl 21.10.2011 21:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 po długim czasie zabraliśmy sie za ta dobudówkę i dostaliśmy pozwolenie z ministerstwa na dobudowanie części domu po granicy działki, pismo wysłane za pośrednictwem wydziału budownictwa w załączniku dałem tylko to zdjęcie i nie robili problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts