Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

położenie paneli i parkietów

kulka i.w.

Recommended Posts

• Odpowiedzi 57
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 3 weeks później...
my parkiet kupowalismy sami- 55zl za mkw. dab w drugiej klasie

co do ulozenia z lakierowaniem i cyklinowaniem umiowilismy sie na 35zl za m nie wiem czy to duzo czy malo?

a Panele tez planujemy polozyc sami-bo na doloe mamy ogrzewanie podlogowe- stad panele.

gdzie kupowaliście parkiet? i jaki wymiar?

• 3 weeks później...
  • 2 weeks później...

To zależy przede wszystkim od powierzchni i od tego jak chcesz miec ułożoną podłogę, deski . Przyklejone , a może na legarach

Normalnie wygląda to tak

Metraż parkietu powyżej 20m2 - 60zł/m2 netto - jest to cena za kompleksowe ułożenie ( przyklejenie ) parkietu + szlif + lakierowanie . Cena nie zawiera lakieru , kleju ani montażu listew. Dodatkowe prace które zażyczy sobie klient są kosztorysowane indywidualnie ( ludzie mają różne pomysły )

Metraże poniżej 20m2 60zł/m2 + 100% ( inaczej po prostu sie nie kalkuluje )

Przed rozpoczęciem jakichkolwiek prac robimy kosztorys. Jeśłi chodzi o gwarancję - tylko i wyłącznie wtedy gdy klient zakupi u nas drewno wraz z usługą ( wtedy 7%Vat ) i tylko na poleconych przez nas materiałach . Nie dajemy gwarancji na np. lakier który klient kupił bo " było tanio "

Nie ma czegoś takiego jak tanio i dobrze ;)

A jeśli ktoś chce mieć luksus to niech płaci jak za luksus , a nie jak za standard

Dla mnie śmiechem jest to że ludzie potrafią kupić drewno za 200zł /m2 a pózniej tagują się na robociżnie o 5 zł - typowa polska mentalność

Witam

Kupowałe ostatnio panele (łączone na zatrzask,bez kleju) i przy okazji spytałem się sprzedawcy o koszt ich ułożenia. Przy ok.100m2 wyszło mu jakieś 2500 czyli 25 zł/m.

Co mnie zaskoczyło to to że stwierdził, że ostatnio układał podobną powierzchnie i zajeło mu to niecałe 2 dni (dokładnie 15 godzin), stwierdziłem że niech mi nawet zajmie 6 dni to będzie się opłacało zrobić samemu.

my parkiet kupowalismy sami- 55zl za mkw. dab w drugiej klasie

co do ulozenia z lakierowaniem i cyklinowaniem umiowilismy sie na 35zl za m nie wiem czy to duzo czy malo?

a Panele tez planujemy polozyc sami-bo na doloe mamy ogrzewanie podlogowe- stad panele.

gdzie kupowaliście parkiet? i jaki wymiar?

no właśnie jesli możecie to podzielcie się tą tajemną wiedzą