Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

położenie paneli i parkietów

kulka i.w.

Recommended Posts

przypomina mi sie taki dowcip ....

pewien znany chirurg przyjechal odebrac samochod z warsztatu.

przychodzi do placenia i lekarz pyta machanika o cene. a ta jest wysoka no i lekarz dopytauje dlaczego.

a mechanik na to:

- no coz, pan jest dobrym chirurgiem, a ja dobrym mechanikiem, chyba powinnismy tak samo dobrze zarabiac, prawda ??

pan wymienia komus chora nerke na zdrowa, a ja wymieniam w panskim aucie stary alternator na nowy. wiec podobnie pracujemy.

na to lekarz:

- taaaak, tylko niech pan sprobuje to zrobic na wlaczonym silniku ....

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 57
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

15Zł za panele 40 za parkiet komleksowo :D

Za tyle miałeś fachowca , czy może za tyle sam robisz ?? Jeśli to Twoja stawka to współczuję braku logicznego rozumowania. Takie ceny w parkieciarstwie ( 40 kompleksowo ) obowiązywały 10 lat temu , ale jeśli komuś mnie przeszkadza to że w każdej innej branży budowlanej ceny skoczyły o 200-300% a sam robi za grosze i psuje rynek to proszę bardzo . Dla mnie to absurd , żeby tak ciężka pracę wykonywać za pół darmo. Ludzie ceńcie się !!! i co najważniejsze nie psujcie sobie sami rynku pracy . W czasach gdy brakuje fachowców powinniście umieć to wykorzystać i w końcu podnieść ceny !! U nas ceny wahają się w granicach 70-90zł za układanie, szlifowanie i lakierowanie . Jest to cena samej robocizny !! I co najlepsze firma prosperuje i mamy zlecenia do końca przyszłego roku. Jeśli ktoś wykonuje dobrze swoją pracę, ma odpowiedni sprzęt i wiedzę to zawsze będzie miał pracę, bo nie ma lepszej reklamy niż poczta pantoflowa . Takie jest moje zdanie i nie mogę się powstrzymać przed skrytykowaniem tych co robią na granicy opłacalności !!!!

Wszyscy podnieśli ceny , począwszy od murarzy , dekarzy , a skończywszy na płytkarzach . Tylko parkieciarze ( a raczej pseudo parkieciarze ) windują ceny - tylko po co ?? Skoro tak wyceniacie swoją pracę to nie chciałabym widzieć tej podłogi ;)

nadal 15 zł panele 40 zł za parkiet :evil:

to dobra cena, konkurencyjna , przynajmniej myśle nie narzekasz na ilosć

zleceń, szkoda ze nie w małopolsce, szukami i szukam i jakoś na razie nie moge znależć..

ale jeszcze bede wytrwaly

• 2 years później...
  • 2 weeks później...
  • 1 month później...
  • 1 month później...