Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

tymczasowe ogrodzenie - jak najszybciej i najtaniej?

Recommended Posts

Avzi,

z samego faktu że sąsiad oprotestował coś w projekcie Barbarity (nie wiemy co ani dlaczego) nie wynika jeszcze, ze to "wyjątkowa menda".

A co do szybkości wystawiania ocen obcym ludziom na forum, to jest to smutna reguła, która ogólnie mi się nie podoba.

Wystarczy być forumowiczem, żeby byc "swoim gościem", a jak "swój gość" napisze, że ktoś wszedł z nim w konflikt, to tamten już z definicji jest "mendą". Ciekawe ile razy jest tak że ta "menda" też siedzi na forum, opisuje tę samą sprawę ze swojego punktu widzenia i też dostaje takie krzepiące komentarze - że tamten drugi to .... (to wstaw dowolne inwektywy).

Mam działkę (rolną) ca 2 ha. Dom buduję oddalony od drogi 60 m. Ogrodzenie będzie 40 m od drogi (gminnej).Między dogą a ogrodzeniem zasadziłem las mieszany.

Czy takie ogrodzenie też trzeba zgłaszać ?

Zbig

Magmi,

Nie chcę dłużej forsować swojego punktu widzenia. Nie miałem zamiaru nikogo obrażać. Jesli obraziłem - przepraszam. Nie widzę jednak niczego złego w tym, że pewne sprawy nazywa się po imieniu. Jesli np. ktoś pisze o niesolidnych wykonawcach, to komentarze w stylu "oszust", "złodziej i pijak, bo każdy złodziej to pijak" :wink: są powszechnie stosowane, nierzadko padają nawet nazwiska ku przestrodze (co ja uważam już za spore nadużycie). Nikt wtedy nie dochodzi prawdy, czy tak było w istocie. To samo dotyczy "upierdliwych urzędników", producentów bubli itp.

Pozdrawiam!

• 16 years później...
W celu jaki opisałeś (zastawienie dotychczasowych szlaków komunikacyjnych) takie ogrodzenie w zupełności wystarczy.

Nie musisz robić podmurówki. Rozejrzyj sie po skupach złomu, można tam kupić "za grosze" rurki i starą siatkę.

Budując cos prowizorycznie (bez odpowiedniego zamocowania) należy sie liczyć z możliwością kradzieży ogrodzenia.

Jeszcze jedno. Budowa ogrodzenia prowizorycznego a potem docelowego podraża koszty.

Ja też tak zrobiłam, po kosztach ogrodzenie tymczasowe- na czas budowy "tylko aby wytrzymało". Na szczęście obyło się bez kradzieży i niepożądanych wejść na działkę.

Edytowane przez Elfir
usunięcie linka reklamowego