MagicDucati 15.08.2007 23:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2007 Witam,Chciałbym dobudować poddasze do 2-piętrowego domu... Poddasze planuję przeznaczyć do zamieszkania i w założeniu ma mieć:- ok. 1 metrowe ściany kolankowe, na których będzie spoczywał dach...- ściany wewnątrz poddasza, które będą oddzielały pomieszczenia......czyli w zasadzie nowe piętro do zamieszkania... Proszę o odpowiedzi: 1) Ile mniej więcej trzeba przeznaczyć na materiały oraz robociznę takiego poddasza?2) Jak długo (zazwyczaj) trwa dobudowa poddasza? (pomijając załatwianie papierkowej roboty) Serdecznie dziękuję za odpowiedzi,PozdrawiamMaciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szklanka literatka 16.08.2007 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2007 Moze oswiec jeszcze:jaka technologia?Jaka powierzchnia?Jaki dach (konstrukcja, pokrycie)?Zlecasz firmie czy masz wlasny wklad pracy?Jakie instalacje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagicDucati 16.08.2007 11:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2007 no tak, trochę to za ogólne... chodzi mi tylko o dobudowanie góry o powierzchni 75 metrów czyt. dachu opartego na 1 m ścianach kolankowych. Dach kryty jakąs w miare tanimio materiałami-dachówkami (byleby czerwone). Ściany kolankowez cegieł lub pustaków, a ściany wewnątrz najprawdopodobniej tez z cegieł. No i rzecz jasna ekipa remontowa... Bez instalacji, bez tynków wewnątrz. Po prostu surowa dobudówka. Bardzo to ogólne, ale chodzi mi tylko o jakiś zakres cen. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 16.08.2007 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2007 no tak, trochę to za ogólne... chodzi mi tylko o dobudowanie góry o powierzchni 75 metrów czyt. dachu opartego na 1 m ścianach kolankowych. Dach kryty jakąs w miare tanimio materiałami-dachówkami (byleby czerwone). Ściany kolankowez cegieł lub pustaków, a ściany wewnątrz najprawdopodobniej tez z cegieł. No i rzecz jasna ekipa remontowa... Bez instalacji, bez tynków wewnątrz. Po prostu surowa dobudówka. Bardzo to ogólne, ale chodzi mi tylko o jakiś zakres cen. Pozdrawiam A dach ilospadowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagicDucati 16.08.2007 20:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2007 hmm...a propos spadowości dachu to nie wiem...taki myślę ze ściętym czubkiem (jak w tych nowoczesnych osiedlach)... P.S. Przepraszam za te moje nazewnictwa i opisy, ale nie znam sie za bardzo na tym...dla osób, które znają się na rzeczy musi byc to wkurzające :/ PozadrawiamMaciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts