aga1401 02.03.2008 23:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 jurand swietne meble Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 03.03.2008 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 To nie jest takie proste. Bo chcę zabudować wnękę na pralkę dużymi drzwiami składami i z takiego samego materiału zrobić szafkę pod umywalkę. Nie wyobrażam sobie, by każdy meble był inny! Chyba to trochę przerasta stolarza, który robił mi meble w kuchni. Na wszystko mi przytakuje, ale wiem, że jak mu to zlecę to zrobi - jak mu się uda, a jak się nie uda to usłyszę, że inaczej się nie da. Dlatego chciałabym wiedzieć, czy to jest możliwe do zrobienia, może powinnam zmienić koncepcję? Miałam/mam podobny problem... Chcę zabudować pralkę i piec, który nad nią wisi i przy okazji z tego samego materiału chcę mieć szafkę pod umywalkę... Szafki, jakie mnie interesowały, kosztowaly w granicach 900 złotych. Stolarz też średnio sie do tego palil, żeby szafeczki zrobić... Kupiam więc szafkę w IKEA - uwaga - kuchenną - jest to szafka nad okap. Mąż wyfrezował otwór na syfon, skręcił ją odwrotnie niż pokazano na instrukcji (tak, żeby śruby były wewnątrz szafki) i wyszło super (jak dla mnie oczywiscie ). Wydląda to tak (jeszcze bez uchwytu, bo kupiliśmy za długi ) http://img182.imageshack.us/img182/8493/hpim4847ii1.jpg http://img505.imageshack.us/img505/432/hpim4850gh0.jpg Jeśli chodzi o zabudowę pralki i pieca, zamierzam zamówic u stolarza 2 plyty, z których zrobimy boki szafki, a w IKEA dokupię drzwi, te same, które są w szafce. Drzwi (wysokie 2x90 i 57) wyniosą jakieś 400 złotych, do tego ze 150 za boki... Za taką kwotę stolarz mi tego nie zrobi... Samą szafeczke pod umywalkę wycenił na prawie 500 zlotych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LWiki 06.08.2019 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2019 (edytowane) Można samemu jak mamy narzędzia jednak jakość cięcia lewej i prawej stony nie uzyskamy poprawnie w domowymi narzędziami. Co innego jeżeli użyjemy drewna. Ale to więcej zabawy niż to warte. Jeżeli np chcemy ażury czy fronty frezowane to już w domu nie zrobimy ich. Jak będą jakieś potrzebne to zapraszam do Edytowane 6 Sierpnia 2019 przez Greengaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts