Alexs 03.09.2007 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2007 Czemu wobec tego wszyscy robią między krokwie i kierbud też tak proponuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 04.09.2007 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2007 Musisz się na coś zdecydować, czy ocieplasz połać dachu, czy strop? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alexs 04.09.2007 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2007 ocieplam strop, ale reszta ludzikow jak ociepla to tez daje miedzy belki???Czy jak bedzie pustka 22 cm miedzy plyta a welna to nie przeszkadza, nie wychladza sie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 04.09.2007 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2007 Nie wiem jak u innych. Ty zadałaś konkretne pytanie. W tej pustce pomiędzy belkami nic się nie wychładza jest tam uwięziona warstwa powietrza, która będzie dodatkowym izolatorem. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
st_x 04.09.2007 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2007 Musisz się na coś zdecydować, czy ocieplasz połać dachu, czy strop? Pozdrawiam. .. albo ostatecznie pomieszczenia na poddaszu .... Połać dachu niech sobie marźnie . P.S >> I jedno i drubi rozwiązanie jest OK. Moim zdaniem łatwiej można wentylować "trójkąt" nad ocieplonym stropem pod nieocieplona połacią, ze o o szczednosci rzędu pól promila na kosztach welny i dodatków nie wspomne Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaro71 04.09.2007 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2007 to po co sie robi właściwie ten wyłaz na poddasze? Czasem trzeba tam widocznie po coś wejść, raz na kilka lat pewnie. Bo zakładając, że tam nigdy nie wyjdę to rezygnuję ze schodów składanych, tak? A nie szkoda Ci tego miejsca na stryszku? Ja tyle rzeczy planuje tam wpakowac. Przeciez nie bede mial piwnicy czy dodatkowych komorek na deskorolke albo duzy sloik ze swojskim winem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alexs 04.09.2007 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2007 no stryszek tam był przewidziany w projekcie na różne pierdułki takie, dlatego proponują zrobić tam płytę osb, jednk z powodów finansowych rezygnunuję z niej, ale być może częsciowo chociaż przykryję go coby można było jakieś narty rzucić, czy pozostałości po budowie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 04.09.2007 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2007 NA stryszku na podłodze bedą deski z szalunków z budowy. Na to najtańsze panele podłogowe (9,90zł/m2). Ściany ocieplone wełną 15cm + 5 cm między łaty przybite na krokwy. Wybite laminatem drewnopodobnym. Takie rozwiazanie wydaje mi się najtańsze i w miarę estetyczne. Myślałam o panelach pcv na ściany ale za duzo roboty z tym. Laminat będzie szybszy i chyba tańszy. Nie muszę też dawać profili aluminiowych na krokwy bo nie ma co pękać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kapri 06.09.2007 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 A ja słyszałam, że znajomy dał między krokwie styropian! Termoorganika wymyśliła taki super patent nazywa się to SUPERPODDASZE (czy jakoś tak) - płyty mają specjalne nacięcia i montuje się je super łatwo i bez skutków ubocznych (np.pylenie).Macie jakieś doświadczenia z takim produktem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 06.09.2007 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 Chyba cenowo bardziej atrakcyjna bedzie wełna Pomimo pylenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 06.09.2007 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 A co z różnym rozstawem krokwi? Ja mam bardzo różne odstępy w miejscach np. okien czy lukarn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTiiii 06.09.2007 23:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 Pod tym deskami z szalunków nic nie dajesz? RAczej nic chyba, poza plyta GK na dole. Szkoda tego miejsca na strychu, może mało go tam ale zawsze jakies pierdoly mozna tam wrzucic. Tez mysle by tak zrobc... tylko wiecej welny pojdzie i roboty wiecej na ocieplenie reszty dachu ponad poddaszem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 07.09.2007 05:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 Między deski a płytę daje 15cm wełny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts