inco.yasmin 16.08.2007 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2007 Słuchajcie ! Ratujcie!!! Bo nie wiem co ma do cholery zrobić! Kupiłam projekt typowy w pracowni X...... z Warszawy. Oczywiście były długie narady z mężem, wybieranie, przebieranie ale w końcu najbardziej sposobała nam sie propozyja tej firmy. Kupilismy (projekty jedne z droższych na rynku ale nie bedziemy sępic 400 czy 500 zł na ładny poczatek ) Ale adapatacje zlecilismy juz komus innemu - zaprzyjażnionej pracowni architektonicznej. Pracownia adaptacje zrobiła - przesuniecia scianek działowych, zmiana wymiarów okien , likwidacja takiego małego wykuszu - słowem - normalna adaptacja projektu typowego. My dostarczylismy mapki, uzgodnienia przyłaczy, wypisy z ks. wieczystej, rejestry i inne szpargały. Zabrakło tylko jednego - standartowego papierka z pracowni X......t - czyli zgody autorów projektu oryginalnego na adaptacje . Zadzwoniłam do X...... - odebrał miły pan i powiedział że oczywiście zaden problem - prosze wysłac mailem takie zapotrzebowanie na zgode a on jutro z samego rana odesle mailem skan z podpisami (a jak trzeba bedzie to nawet wysle poczta). Napisałam maila - imie nazwisko, jaki projekt i jakie zmiany zostaly wprowadzone. Rano na skrzynce nic nie bylo. Więc telefon (bo czas cyka i ucieka). odebrała jeszcze milsza Pani i powiedziala ze widocznie kolega zapomnial i ze ona za najpozniej godzine przesle. Oczywiscie na skrzynce nic nie bylo. Wyslalam ponaglajacego maila . Rano nastepnego dnia tez nic. Telefon. Nikt nie odbiera! Mail . Cisza. Znow telefon i... tak od prawie 4 tygodni!!! Nie wiem na urlopik sobie wyjechali? Fajnie ale co z ludzmi ktorzy kupili projekt i moga sobie go... nie pwoiem co moga zrobic - domyslcie sie Od prawie miesiaca i nie mogę w zaden sposob skontaktować się ani mailowo , ani telefonicznie (ani osobiscie) z pracownia X.......!!! zeby wyzebrac, wyrwac głupi papier ze zmiany w projekcie typowym sa legalne i oni udzielaja na to zgody!!!! Ba! nie moge nawet porozmawiac z nimi co sie u licha dzieje??? Gmina odmowila przyjacia projektu bez zgody autorow na adaptacje (to oczywiste) Rypnelo mi sie zlozenie w terminie projektu a w zwiazku z tym uzyskanie pozwolenia na budowe w terminie jaki zakladalam. Bank wstrzymal mi chwilowo wyplacenie 1 transzy kredytu !!! bo nie mam zgody na budowe (powinnam zaniesc 2 tygodnie temu , z laska pozwolono mi tydzien temu teraz wisze na słuchawce i zebrze zeby jeszcze ten termin przesuneli) A co chyba najgorsze - stracilam chyba "zabukowane" miejsce w kolejce w firmie ktora mi ten dom miala budowac - nie donioslam w odpowiednim czasie papierka ze jest uprawomocnione pozwolenie na budowe i ktos inny wskoczyl na moje miejsce (nic dziwnego nie moge wymagac zeby przez 3 tygodnie (wlasciwie dluzej bo nawet jakbym dzis dostala to nie dadza mi pozwolenia w gminie z dnia na dzien) czekali na mnie Co ja mam zrobic????? ps. dostalam list do X (niezbyt mily) wiec na razie chwilowo zamazuje nazwe pracowni moze jednak sie uda bezkrwawo to załwtic! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 16.08.2007 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2007 Pojechać do pracowni na miejsce i obić im mordy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 16.08.2007 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2007 retrofood: nie mogę w zaden sposob skontaktować się ani mailowo , ani telefonicznie (ani osobiscie) z pracownia No coz ... powiem tylko ze moj klient, ktoremu ja robilam adaptacje projektu - ma (miał?) ... ten sam problem z ta sama pracownia Nie chce opisywać dokladniej historii bo Inwestor załatwia teraz sprawe sam (juz poza mna) i wiem ze musi dostać tę zgodę, bo inaczej dramat. I na pewno nie chce zadrażniac sprawy. ( rozmowa telefoniczna nie zostala nagrana (modne teraz ) i chyba nie ma zadnego dowodu ze sie ustnie zgodzili). Oczywiscie nie twierdze ze zlosliwie chcieli by odmowic zgody! Tylko ze jest to dziwne troche Do tej pory wspolpraca byla ok wiec sama jestem b. mocno zaskoczona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts