Moira 24.10.2003 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2003 Ivonesca, wczoraj oglądałam jakieś stare miesięczniki "ładne mieszkanie" czy coś takiego i znalazłam super rozpwiązanie. Jak tylko zeskanuję zdjęcie to zamieszczę - może będziesz zainteresowana.W każdym razie blaty kucznenne na wysokości 90 cm, parapet na wysokości 85 cm i na wysokości okna blat roboczy obniżony w stusunku do pozostałych szafek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 24.10.2003 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2003 moira - ja już mam parapet w kuchni na wys. 85 cm wykończony płytkami, a nasze meble (black,red, white) mają mieć 82cm + 3 cm blat. Teraz też mam szafki w sumie 85cm. Ale z chęcią zobaczę inne rozwiązanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moira 24.10.2003 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2003 Ja też bym wolała niższe szafki (mój dość niewielki wzrost), ale kolega postraszył mnie że przez niskie szafki częściej się będę garbić. Poza tym szafki w katalogu Ikea mają 90 cm razem z blatem. Oczywiście mogę robić na zamówienie i pewnie tak zrobię. Ale co z tym garbieniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 24.10.2003 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2003 widze że ogólnie jakaś tendencja wzrostowa szafek kiedys były 80, ja jak się rozglądałam to widziałam 85, Ty piszesz nawet 90 a co do garbienia - ja też nie jestem zbyt wielka więc 85 które mam teraz w zupełności mi wystarcza - jest mi wygodnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 07.11.2003 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2003 moira - tak tylko wspomnę ......mam okienka drewniane, mahoń meranti w kolorze afromosia.....razem z okiennicami stanowią najpiękniejszą część mojego domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moira 07.11.2003 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2003 No właśnie takie wczoraj oglądałam - i są naprawdę piękne - dzieło sztuki, nawet mycie musi być przyjemne przez obcowanie z taką sztuką A właśnie przed chwilą na plus dla tych drewniany wyszła wycena PCV. Cena za okienka jednostronnie barwione i te wszystkie bajery powaliła mnie z nóg. Kolega za te piękne drewniane dzieła sztuki zapłacił o 2 tys. mniej (a miał 4 okna okrągłe) - tylko że mu bardzo bliski znajomy je sprzedawał. Znajomy sprzedawca przyjedzie jutro też do nas i jak porównam cenowo to pewnie zbałamucę męża na te drewniane. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 28.11.2003 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2003 Moiro - ja mam okna Gebauera. Nie sądzę, żeby w ich ofercie były jakieś haczyki. Z tego co pamiętam to wyceny na nasze okna ze Stolaru i od Urzędowskiego były droższe niż Gebaura. Moim skromnym zdaniem Gebauer jest zdecydowanie lepszy My zakładaliśmy okna po tynkach wewnętrznych i wylewkach. Jeżeli chcesz je sobie obejrzeć na żywca to zapraszam do siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moira 01.12.2003 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2003 Maluszek, a jakie masz klamki. Ja chciałam srebrne matowe, a w standardzie Gebauera są brązowe, białe i oliwkowe. Może oliwkowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 01.12.2003 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2003 Moiro moje okna mają kolor mahoniowy wpadający w pomarańcz i najlepiej pasują do nich klamki w kolorze starego srebra - takie też mamy. Nie braliśmy standardowych klamek bo chcieliśmy klamki z kluczykiem i na wcisk (hoppe). Trochę drożej nas to kosztowało ale jestem z nich bardzo zadowolona. Ponawiam zaproszenie - bierz męża i przyjeżdżajcie. Zawsze lepiej jest zobaczyć okna u kogoś jak naprawdę wyglądają niż to co można obejrzeć w punktach sprzedaży. My oglądaliśmy te okna u Alicjanki - nawet mamy taki sam kolor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moira 02.12.2003 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2003 Dzięki za zaproszenie, bardzo bym chciała skorzystać. Ale coś czuję że te tygodnie przedświąteczne będą bardzo gorące. Chcemy zakupić okna, chcemy załatwić kredyt, a aby załatwić kredyt musimy załatwić parę papierków. Dodatkowo w tym tygodniu spodziewamy się szczeniaków, więc czym prędzej pędzimy do domu - chcielibyśmy być przy porodzie. A jak się już urodzą to będzie mały sajgon. Święta, psy i kredyt to trochę za dużo jak na ludzi pracujących. Za to zapraszam do siebie, jak masz ochotę - jak masz dzieci to będą miały radochę z psami, a was mogłabym wykorzystać do oceny tego co trzeba poprawić po naszych nieudolnych robotnikach i nieuważnym kierowniku budowy. Zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Becik 02.12.2003 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2003 Moira, proponuję wybrac się jeszcze do St Miłosnej, do firmy Domeko gr. PSB, tam mają w ofercie okna Stolbud Włoszczowa i poprosić o wycenę. Podobno dobre okna. Nam wyceniali, wyszło przyzwoicie. Tylko ta ich obsługa i szybkość U nas w końcu zdecydowała kasa i kupilśmy plastiki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moira 02.12.2003 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2003 Dzięki Becik. Jakoś nie wpadłam na to. Pod własnym nosem jest najtrudniej coś znaleźć. A cy Stolbud Włoszczowa nie ma przypadkiem nic wspólnego z Stolarka Wołomin. Inicjały te same , a może i jakość ta sama - czyli taka sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Becik 02.12.2003 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2003 To są dwie różne firmy. Jest jeszcze Stolbud Grybów - i ta firma jest jeszcze inna - raczej nie polecana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magmi 15.01.2004 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2004 Moira, dowiedz się w banku jak to jest z oceną postępu prac - to zależy od banku. W "naszym" (PKO BP) jest tak: jeśli chcesz następną transzę, wykonane już roboty są rozliczane wg kosztorysu - np. jeśli oceniłaś wykonany w pełni kominek na 5000 zł, to - jesli jest cąłkowicie zrobiony - uznają, że wydałaś 5000zł, niezależnie od tego ile masz na fakturze - faktury nie są sprawdzane. Natomiast jesl.i masz tylko kupiony wkład, ale niezamontowany, przedstawiasz fakturę - np. na 2500 zł - i rzeczoznawca tyle rozlicza z poprzedniej transzy, uznając, że pozostałe 2500 zł z kosztorusu to będzie koszt robocizny, jeszcze nie poniesiony.Ostatnio mieliśmy ten sam zgryz - kupilismy materiały i chcemy wystąpić o następną transzę, zanim jeszcze je wbudujemy w nasz dom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moira 16.01.2004 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2004 Dzięki, właśnie tak myślałam. Więc chyba zdecyduję się na większą transzę, aby nie mieć przestojów i móc korzystać z jakiś promocji przy zakupie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 16.01.2004 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2004 Moira - u mnie było tak że podzieliłam kredyt na 2 transze (tyle chciałam). Po wykorzystaniu jednej przyniosłam faktury na to co zakupilam za te pieniązki i jeszcze w ten sam dzień miałam uruchomioną drugą transzę. Na budowę fizycznie nikt nie przyjeżdżał. Co bank to obyczaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moira 19.01.2004 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2004 Dzięki. Też tak wykombinowała, że wezmę pierwszą dużą transzę na tynki, elewację, kotłownię i ocieplenie poddasza. A już dużo mniejsza druga transza po wykonaniu ww. prac. Ivonesca, cieszę się że dalej piszesz. Oswoiłaś już przeprowadzkę? Pewnie się super mieszka nieprawdaż? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 28.01.2004 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2004 Moira - fajnie to nazwałaś - "oswojenie przeprowadzki" dziś będzie wpis do mojego dziennika i tam więcej o tym oswojeniu a co do butli to długo się zastanawiałam gdzie ją władować....tak długo że okazało się że będzie u nas gaz ziemny ucieszyło mnie to ogromnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moira 28.01.2004 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2004 ja też chcę gaz ziemny. Ale niestety jeden sąsiad zero kasy, drugi zainwestował w olej, a jakieś 700 m do pociągnięcia, więc raczej nici z rurki pod domem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 06.02.2004 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2004 moira - życzę Ci aby te pieniążki w przyszłym tygodniu pojawiły się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts